Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τρεις στους τέσσερις ευρωπαίους δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους

Τρεις στους τέσσερις ευρωπαίους πολίτες δεν γνωρίζουν επακριβώς τα δικαιώματα τους και τι πρεσβεύει η Χάρτα των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, διαπιστώνει ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Το 72% των ευρωπαίων πολιτών δεν είναι καλά ενημερωμένοι για τα δικαιώματα τους και τις σχετικές διατάξεις του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, ενώ το 13% του συνόλου δεν έχει καν ακούσει για τον Χάρτη και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, διαπιστώνει ύστερα από σχετική έρευνα που διενήργησε από κοινού με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κ. Νικηφόρος Διαμαντούρος.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 42% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένοι με το επίπεδο της διαφάνειας στη διοίκηση της ΕΕ, γεγονός που, σύμφωνα με τον κ. Διαμαντούρο, προκαλεί ιδιαίτερες ανησυχίες.

Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, καταλήγει ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής, προκειμένου να ενημερώσουμε σωστά τους πολίτες για τα δικαιώματα τους, διευκρινίζοντας ότι:

· Η Συνθήκη της Λισαβόνας και ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων εισήχθησαν με σκοπό να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

· Παρ' όλα αυτά, μόνο το ένα τρίτο των πολιτών που απάντησαν στην έρευνα δήλωσε ότι το νέο δικαίωμα συμμετοχής στη χρηστή διοίκηση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, είναι το σημαντικότερο δικαίωμα γι' αυτούς.

· Μόνο το δικαίωμα να κυκλοφορούν και να διαμένουν ελεύθερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.