Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ


Η ΟΛΜΕ καλεί σήμερα στις 12.30 το μεσημέρι σε συγκεντώσεις διαμαρτυρίας τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας, για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων...
Για τη διευκόλυνση των καθηγητών που θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση το ΔΣ της ΟΛΜΕ κήρυξε δίωρη στάση εργασίας (12-2 μ.μ. για τον πρωινό κύκλο και 2-4 μ.μ. για τον απογευματινό κύκλο).

Πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά αντιδράσεων που σχεδιάζει η ΟΛΜΕ, μετά την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να προχωρήσει στην συγχώνευση ή κατάργηση 1.933 σχολικών μονάδων σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τη δημιουργία 877 νέων σχολικών μονάδων.

Η ΟΛΜΕ ζητά να αναρτηθούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας στα υπό συγχώνευση ή κατάργηση σχολεία και προωθεί στις ΕΛΜΕ πρόγραμμα κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει:

* 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 30 Μαρτίου (σε συνεννόηση με ΔΟΕ)
* Εξουσιοδότηση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, σε περίπτωση που κατατεθεί νομοσχέδιο που θίγει τις αμοιβές των εκπαιδευτικών ή τα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα.

Επίσης η ΟΛΜΕ θα ζητήσει από την ΑΔΕΔΥ κήρυξη απεργίας, με ενδεικτική ημερομηνία στις 13 Απριλίου, καθώς και απογευματινό συλλαλητήριο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μαρτίου.

Μέχρι 25 μαθητές ανά τμήμα
Στο μεταξύ, εγκύκλιο, με την οποία ορίζεται ανώτερος αριθμός μαθητών στις τάξεις των σχολείων της χώρας τα 25 παιδιά, εξέδωσε η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Ο ανώτερος αριθμός ισχύει τόσο για τα δημοτικά σχολεία, όσο και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, με προσαύξηση 10% σε ειδικές περιπτώσεις, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτείται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.