Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι μεγάλες αυξήσεις μισθών το 2007-09 εξακολουθούν να «στοιχειώνουν» τη ΛΑΡΚΟ




ΣΧΟΛΙΟ : ΠΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ;

ΟΙ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ !

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΣΑΝ ΥΠΑΙΤΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΑΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ .

ΟΧΙ ''ΚΥΡΙΕ ''ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ Η ΟΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ. !!!!!!!

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ Σ.Σ.Ε ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007 -2009 ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΥΠΗΡΧΑΝ  ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ ( ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 300 -ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ- ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2007  !!!),  ΑΠΟ ΜΙΑ  ΕΤΗΣΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΟΥ 5,5%.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΚΕΙΝΗ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ 500 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ) ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΜΟΦΩΝΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΜΗΝΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΧΩΡΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. !!!!!!!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ,Η ΜΗΝΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣΤΑΙ ''ΚΥΡΙΕ'' ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΜΑΤΟ ( ΣΤΗΝ ΠΕΝΗΝΤΑΧΡΟΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ ΕΧΟΥΜΕ ΘΡΗΝΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 - ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ- ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ) !!!!!!!!!!

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΔΗΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ''ΤΣΙΠΑ'' ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !!!!!!!





***************************************************************************
TΑΣΟΣ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ

           
Παρά τις μειώσεις μισθών από τη διοίκηση της ΛΑΡΚΟ το 2016, η εταιρεία επιβαρύνεται ακόμα από ένα γιγάντιο μισθολογικό κόστος που με τη σειρά του επιβαρύνει το κόστος παραγωγής, σε μία εποχή που η τιμή του νικελίου βρίσκεται στα «τάρταρα».
To 2005, η ΛΑΡΚΟ έκανε ένα ιστορικό ρεκόρ παραγωγής νικελίου, καθώς η τιμή του μεταλλεύματος πήγε στον... ουρανό. Και έτσι, η εταιρική χρήση του 2005 παρουσιάζει ιστορικό ρεκόρ παραγωγής νικελίου (19.235 τόνοι) και παρατηρείται υπερδιπλασιασμός των μεικτών κερδών, καθώς έφτασαν σε 45,2 εκατ. ευρώ από 20,8 του 2004.
Ομως, κατά την εταιρική χρήση του 2007 έχουμε αύξηση των δαπανών προσωπικού με ενσωμάτωση 185 εργαζομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών στην εργατική δύναμη της εταιρείας, συν 17,5% αύξηση με υπογραφή ΕΣΣΕ για μια 3ετία (2007-2009). Ετσι, τα 19 εκατ. ευρώ κέρδους της εταιρείας εξανεμίστηκαν τα επόμενα χρόνια, αλλά το μισθολογικό κόστος σήμερα είναι ακόμα «στοιχειωμένο» από τις αυξήσεις των ετών 2007-2009.
Να πώς: Το μέσο μισθολογικό κόστος, μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές του εργοδότη, πλησιάζει τις 3.800 ευρώ. Ακόμα και με αυτές τις μειώσεις, το συνολικό μισθολογικό κόστος προσεγγίζει τα 50 εκατ. ετησίως.
Ας όψονται οι «παλιοί»
«Υπεύθυνοι» είναι κυρίως οι εργαζόμενοι πριν από το 2006, ενώ για τους υπόλοιπους, οι τριετίες με τις αντίστοιχες ωριμάνσεις έχουν «παγώσει». Στο μεταξύ, η εταιρεία αποτελεί από το 2012 αντικείμενο έρευνας από τον οικονομικό εισαγγελέα για το αν οι εργαζόμενοί της υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο (οι καθηγητές Σταθόπουλος και Γεωργιάδης έχουν αποφανθεί ότι δεν είναι εταιρεία του Δημοσίου).
Την ίδια ώρα, η εξαιρετικά παρατεταμένη χαμηλή τιμή του νικελίου (η χαμηλότερη σε 17 χρόνια) οδήγησε σε μείωση μισθών για να μειωθεί το κόστος παραγωγής, ιδιαίτερα στις πολύ υψηλές αμοιβές που κυμαίνονταν στις 4.000 ευρώ (μαζί με τις εισφορές), προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα ρευστότητας. Το συνδικάτο των εργαζομένων χαρακτήρισε την ενέργεια «μονομερή», αλλά η διοίκηση της εταιρείας τη θεώρησε επιβεβλημένη.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, Μιχάλης Ρένεσσης, είπε στην «Κ» ότι «για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, η διοίκηση της εταιρείας εστίασε τις ενέργειές της προς την κατεύθυνση περικοπής όλων των στοιχείων κόστους παραγωγής, με πολύ σημαντικά αποτελέσματα. Πρόσφατα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το κόστος παραγωγής της ΛΑΡΚΟ είναι 16.000 ευρώ/τόνο. Αυτό ίσχυε παλιότερα. Το κόστος έχει πέσει στις 12.500 ευρώ/τόνο (11μηνο 2016), χωρίς να υπολογιστούν τα οφέλη από την πρόσφατη μείωση της τιμής της Η/Ε».
Οι εργαζόμενοι διαφωνούν με μια επιπλέον μείωση του μισθολογικού κόστους. «Προβλέπονται μειώσεις του μισθολογικού κόστους σε ετήσια βάση που φτάνουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ» είπε ο εκπρόσωπός τους. «Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού, άλλωστε, εμείς πληρώσαμε και μάλιστα αρκετά» είπε ο πρόεδρος του σωματείου, Ανδρέας Κορέντζελος. Οι εργαζόμενοι διαφωνούν και με την ειδική συμφωνία για τη ρύθμιση των χρεών με τη ΔΕΗ, θεωρώντας ότι με τις τακτικές πληρωμές της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ κάθε μήνα, δεν θα επαρκούν τα χρήματα για τη μισθοδοσία.

Τα δάνεια
Η εταιρεία έχει δύο δάνεια συνολικού αρχικού κεφαλαίου 50 εκατ. ευρώ από το 2012, τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά. Καθώς τα δάνεια έχουν δοθεί με εγγυήσεις του ελληνικού Δημοσίου, το μεγαλύτερο μέρος τους έχει πληρωθεί και εγγυητικές 45 εκατ. έχουν επιστραφεί.
Στο μεταξύ, η διακύμανση της τιμής του μεταλλεύματος σε σχέση με το κόστος παραγωγής δεν είναι η μόνη αιτία «πονοκεφάλου». Υπάρχουν διαχρονικά ή πρόσφατα προβλήματα που απειλούν την εταιρεία, όπως οι απαιτήσεις της παλαιάς ΛΑΡΚΟ (υπό εκκαθάριση για 27 έτη) και οι κρατικές ενισχύσεις που θεωρεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι δόθηκαν από το ελληνικό Δημόσιο στην εταιρεία.
Τα μέτρα που ελήφθησαν για την υποστήριξη της ΛΑΡΚΟ υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έφτασαν τα 136 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνουν αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το 2009 και αρκετές κρατικές εγγυήσεις για δάνεια κατά την περίοδο 2008-2010.
     kathimerini              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.