Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανανέωση

to-politiko-sustima-xreiazetai-ananeosi
Πραγματικά δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τον αυτισμό του ελληνικού πολιτικού συστήματος. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί οι «ηγήτορες» αυτής της χώρας πιστεύουν ότι τα πάντα κινούνται γύρω από αυτούς, λες και είναι το κέντρο του κόσμου, λες και δεν υπάρχει κάτι άλλο, νέο, διαφορετικό κι εν πάση περιπτώσει άφθαρτο.
Καλή ώρα η Κεντροαριστερά ή Δημοκρατική Παράταξη όπως έχει μάθει η ίδια να αποκαλεί τον εαυτό της προκειμένου να καταχωρίσει το brand name. Λες και οι άλλοι πολιτικοί χώροι δεν είναι δημοκρατικοί…
Τι έχουμε λοιπόν σ’ αυτόν τον κατακερματισμένο χώρο; Έχουμε τον Τσίπρα ο οποίος, προς ώρας, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Με το ψέμα του, τον αμοραλισμό του, την αδιαφορία για οποιαδήποτε ιδεολογία και φυσικά την αχαριστία σε όσους τον ανέδειξαν, έχει καταφέρει να κυριαρχεί. Από κόμμα του 3% έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο κόμμα διακυβέρνησης που δεν έχει αριστερούς ψηφοφόρους αλλά έχει μετακινηθεί προς το κέντρο. Πήρε το χώρο που άφησε το τελειωμένο ΠΑΣΟΚ, μάζεψε ορισμένα από τα ορφανά του και τώρα κυριαρχεί. Μαγκιά του και με γεια του με χαρά του.

Ό,τι απέμεινε εκεί σκορπίστηκε στους πέντε ανέμους. Το υπάρχον ΠΑΣΟΚ ντρέπεται να λέει ότι είναι ΠΑΣΟΚ και ονομάστηκε ΔΗΣΥ επειδή πήρε τον Θεοχαρόπουλο από τη ΔΗΜΑΡ. Μια σύμπραξη που δεν μπορεί να δώσει πάνω από 6% – 7% και που βολοδέρνει χωρίς ιδέες, χωρίς λεφτά, χωρίς οπαδούς και ιδεολογία. Γύρω – γύρω διάφοροι περίεργοι, ο Γ. Παπανδρέου με το ΚΗΔΙΣΟ του, πρώην υπουργοί και στελέχη που δεν θέλουν να είναι ΠΑΣΟΚ αλλά θέλουν κάτι άλλο και ο… Βενιζέλος μια κατηγορία μόνος του. Υπάρχει και το Ποτάμι, οι ποταμίσιοι, αυτοί που είναι στις όχθες, κάποιοι που θυμούνται τον Σημίτη και κλαίνε και ορισμένοι που κάθονται στη γωνία και περιμένουν το τρένο του Κυριάκου να περάσει και να τους πάρει.
Τώρα, λοιπόν, η Φώφη αποφάσισε να τους ενώσει όλους αυτούς υπό τη φωτεινή ηγεσία της. Και ξαφνικά όλα τα μέσα γράφουν για τη μεγάλη συμμαχία, για την… επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης και για τον τρίτο πόλο που μπορεί να δημιουργηθεί. Λες και όλο αυτό το παλαιοπασοκικό reunion δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια προσπάθεια να αναστήσουμε τον πεθαμένο. Νομίζουν ότι ο κόσμος δεν ξεχνά τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και τι έκανε στην Ελλάδα. Θα διεκδικήσουν μερίδιο της εξουσίας ο Γ. Παπανδρέου, ο Ραγκούσης, η Διαμαντοπούλου, ο Πάγκαλος, η Φώφη, ο Φλωρίδης, ο Αλέκος Παπαδόπουλος και μια σειρά από μεσαία στελέχη που ο κόσμος τους βλέπει και τους φτύνει; Αυτοί θέλουν να γίνουν τρίτο κόμμα και να αναζητήσουν κυβερνητική συμμαχία με τη ΝΔ ή και με τον ΣΥΡΙΖΑ; Επιστροφή στο παρελθόν χρειάζεται η Ελλάδα ή τη γέννηση του καινούργιου, την αξιοποίηση ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το παλιό ΠΑΣΟΚ ή την παλιά ΝΔ; Αυτούς βλέπει ο κόσμος και πάει και ψηφίζει… Σώρρα.
Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ανανέωση, προσώπων και ιδεών. Χρειάζεται έμπνευση και όραμα, να πειστούν όσοι ικανοί βρίσκονται στη γωνία να έρθουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα, να την κάνουν καλύτερη για τα παιδιά μας. Χρειάζονται ανθρώπους που θα μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω κι όχι μια απλή διαχείριση της μιζέριας. Αν δηλαδή μετά το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βγει στο κουρμπέτι και ψάχνει για στελέχη που στο παρελθόν δοκιμάστηκαν και αποδοκιμάστηκαν το σίγουρο είναι ότι θα έχει κακό τέλος. Δεν θα προσφέρει τίποτε στη χώρα και θα απαξιώσει περαιτέρω το χώρο της δεξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.