Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ο Β. Πούτιν στο πλευρό της Ελλάδας – Η Ρωσία ενδιαφέρεται για τον εποικισμό των ελληνικών νησιών – Με την «πλάτη στον τοίχο» η Τουρκία

omada_aigaiou_nisia15-620x450
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν εξετάσει το «καυτό» αυτό ζήτημα που αφορά τον εποικισμό 28 νησιών πριν περίπου ένα χρόνο. Το θέμα αυτό έφερε στην επιφάνεια γνωστή τουρκική  εφημερίδα «δείχνοντας» προς την ρωσική πλευρά.
Η χώρα μας μέσω του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι η  κυβέρνηση σχεδιάζει να δημιουργήσει  οικισμούς σε 28 μικρά νησάκια στο Αιγαίο.

image323232-768x453
Χθες ως γνωστόν σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Η Τουρκία απαγορεύει ρητά στην Ελλάδα την δημιουργία οικισμών σε «αμφισβητούμενες» νησίδες στο Αιγαίο-Κλιμάκωση τύπου Ιμίων ενόψει), ήρθε και η αντίδραση με την «απάντηση» της τουρκικής πλευράς με έκτακτη  ανακοίνωση του ΥΕΠΞ μαζί με  απειλές  ότι  η Τουρκία αναμένει σύνεση από την Ελλάδα σε «ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».
«Ο Έλληνας  αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε ότι η  κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει οικισμούς σε 28 μικρά νησάκια στο Αιγαίο. Παρ “όλα αυτά, δεν κατάφερε να πει τα ονόματα των νησίδων αυτών . Έχουμε δηλώσει αρκετές φορές ότι δεν θα δεχτούμε οποιεσδήποτε  de facto συνθήκες που θα δημιουργηθούν  από την ελληνική πολιτική ηγεσία σε αμφισβητούμενους  γεωγραφικούς σχηματισμούς», καταλήγει το τουρκικό  υπουργείο σε ανακοίνωση του .
Η Τουρκία του Ερντογάν η οποία ευρίσκεται το τελευταία διάστημα με την «πλάτη στον τοίχο», όπως όμως και η ελληνική κυβέρνηση λόγω αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα , οδηγούνται σταδιακά σε μια πιθανή κλιμάκωση για ένα θέμα που στην κυριολεξία «καίει» μιας και αφορά 28 νησιά και νησίδες τα οποία ελέγχουν τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων.
Εφόσον ο Ερντογάν κρίνει, ειδικά μετά και την χθεσινή εξουσιοδότηση της  τουρκικής βουλής που το «προβιβάζει» σε «Μεγάλο Βεζύρη» του νέο- οθωμανικού κράτους, τότε θα προβεί σε επίθεση τύπου Ίμια με κυνικές αλλά και καλά μελετημένες κινήσεις στο Αιγαίο.
Αυτό το σενάριο θα του δώσει πολλά και μεγάλα οφέλη. Πρώτον θα ενώσει το διαλυμένο εσωτερικό της χώρας και δεύτερον και σπουδαιότερο σε ενδεχόμενη επιβολή της θέλησης του θα καταστεί στα μάτια ακόμα και των Τούρκων που τον αμφισβητούν  ένα νέος «Fetih»…δηλαδή κατακτητής.
Η Μόσχα από την άλλη πλευρά έχει και αυτή τεράστια συμφέροντα στο Αιγαίο το οποίο συνδέει δύο μεγάλες θάλασσες την Μαύρη θάλασσα και την Μεσόγειο θάλασσα, και επιθυμεί να ελέγξει μέσω των ενεργειακών κολοσσών που διαθέτει τα κοιτάσματα στην περιοχή ελέγχοντας ταυτόχρονα την ροή προς την Ευρώπη.
tromaktiko-768x416
Έτσι ενεργοποιείται  το παιχνίδι και στην περιοχή μας πλέον εμπλέκοντας τρεις χώρες τουλάχιστον ….Τουρκία, Ελλάδα και Ρωσία και κάνοντας κατανοητό ότι Β.Πούτιν ενδιαφέρεται σφόδρα για την χώρα μας για αυτόν ακριβώς το λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.