Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δείτε πώς φέρονται οι Τούρκοι στους δικούς τους αιχμαλώτους και κρίνετε

tourkoi_stratiotes-2-630x400
Σε περισσότερους από 3.000 υπολογίζονται οι Τούρκοι στρατιώτες και αξιωματικοί που έχουν συλληφθεί κατηγορούμενοι για συμμετοχή στοπραξικόπημα της Παρασκευής.
Από αυτούς οι 103 είναι στρατηγοί και ναύαρχοι.
Πολλοί από τους απλούς φαντάρους, που πήραν μέρος στις επιχειρήσεις και στη συνέχεια παραδόθηκαν στην Αστυνομία, είπαν ότι δεν γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε πραξικόπημα.
Τους είχαν δώσει διαταγές ότι λαμβάνουν μέρος σε αντιτρομοκρατική άσκηση ή σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
Ωστόσο, το καθεστώς Ερντογάν, που επιθυμεί να εντυπωσιάσει αλλά και να τρομοκρατήσει, συμπεριφέρεται στους κατηγορούμενους στασιαστές ως να είναι αιχμάλωτοι ξένου στρατού.
Αλλά και αιχμάλωτοι ξένου στρατού να ήταν, οι διεθνείς συνθήκες προβλέπουν ανθρώπινη αντιμετώπιση κι όχι να τους έχουν στοιβαγμένους σαν ζώα.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο Twitter, βλέπουμε Τούρκους στρατιώτες κατηγορούμενους για στάση να έχουν κλειστεί σε γυμναστήρια και ιππικούς ομίλους, να είναι γυμνοί και πεσμένοι στο έδαφος.
Αυτή είναι η Τουρκία. Πολλοί μάλιστα
χρήστες του διαδικτύου, που σχολιάζουν αυτές τις εικόνες, γράφουν ότι εάν φέρονται έτσι στους δικούς τους, φανταστείτε πώς συμπεριφέρθηκαν στους Έλληνες στην Κύπρο το 1974. Ξέρουμε πώς συμπεριφέρθηκαν στους Έλληνες το 1974, έθαβαν τους αιχμαλώτους πολέμου ζωντανούς κάτω από τσιμέντο.
Εάν κάποιος νομίζει ότι αυτό το κράτος κι αυτός ο λαός, στην πλειονότητά του – δεν μιλάμε για μια μειονότητα εξημερωμένων Τούρκων- έχουν θέση στον δυτικό κόσμο, ας μας το πει. Κάτω από την ανάρτησή μας τα σχόλια των αναγνωστών είναι πάντα ανοιχτά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.