Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Δεν δέχεται αλλαγές το ΚΚΕ στο συνδικαλιστικό νόμο...

"Πίσω από τις δηλώσεις του Γ. Βρούτση για τη δημιουργία ενός 'σύγχρονου και λειτουργικού θεσμικού πλαισίου' σχετικά με...
το συνδικαλιστικό νόμο, κρύβεται η επιδίωξη της κυβέρνησης και του κεφαλαίου να συρρικνώσουν έως και να καταργήσουν το δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, καθώς και το δικαίωμα στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν τις δικές τους «κόκκινες γραμμές», με την οργάνωση και τον αγώνα τους,

Μύλος έγιναν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τον Λαζαρίδη...

Βαράνε διάλυση: Μύλος έγιναν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τον  ΛαζαρίδηΠρωτοφανής εμπλοκή σημειώθηκε σήμερα στις σχέσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την...
παρουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη στις συζητήσεις με την Τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Βρήκε τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκονται ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψει των επερχόμενων εκλογών που απειλούν να βάλουν τέλος στην πολιτική τους καριέρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να...
επιστρέψει στο σπίτι του, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει καριέρα στα δικαστήρια.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αντώνης Σαμαράς έχει αντιληφθεί επιτέλους πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποτελεί βαρίδι που μειώνει διαρκώς το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας και απειλεί τον ίδιο με πολιτικό αφανισμό, αλλά δεν ξέρει τι να κάνει.

ΕΝΦΙΑ, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν

Επιτέλους! Μετά τον Πάνο Καμμένο... κι ο ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ! Ας ελπίσουμε να το θυμάται όταν είναι κυβέρνηση και να μην συμβεί ότι με το Χαράτσι στη ΔΕΗ!

Βρέθηκε μούμια στην Αμφίπολη!

The Bloopers Team (web radio)
Βρέθηκε μούμια στην Αμφίπολη!
Στη φωτό μας η Μούμια εν Τάφω.

Γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος;

Γιατί ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος;7 λόγοι για τους οποίους ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας άδικος φόρος

Το 50% των ηλικιωμένων στον κόσμο δεν παίρνει σύνταξη

Το 50% των ηλικιωμένων στον κόσμο δεν παίρνει σύνταξηΣχεδόν οι μισοί άνθρωποι που έχουν υπερβεί την ηλικία συνταξιοδότησης σε διεθνές επίπεδο δεν παίρνουν σύνταξη καιγια το 52% που παίρνει μια σύνταξη, η προστασία που απολαύει είναι ανεπαρκής, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ).

Ο Δ. Αβραμόπουλος επί τω έργω

Ο Δ. Αβραμόπουλος επί τω έργωΗ ευρωβουλευτής Μπάρμπαρα Σπινέλι που ανήκει στην ομάδα της Αριστεράς, ζητά να μην δοθεί στον Δημήτρη Αβραμόπουλο το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Κι αυτό, διότι όπως υποστηρίζει, ο Έλληνας Επίτροπος εκφράζει την πολιτική μιας χώρας έχει παραβιάσει πολλές φορές την Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

''ΠΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΑΓΓΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ''...

Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο -και, σε κάθε περίπτωση, σε άμεσο χρονικό διάστημα- «βλέπει» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ...
όπως άφησε να διαφανεί κατά την τοποθέτησή του στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Χαρακτηριστικά, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για «εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται πριν ακόμη τα stress tests και τις τελικές αξιολογήσεις της Τρόικας, μέσα στον Οκτώβριο».

Αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ τα συνολικά χρέη της Hochtief προς το ελληνικό δημόσιο

Αγγίζουν το 1 δισ. ευρώ τα συνολικά χρέη της Hochtief προς το ελληνικό δημόσιοΔικαιώθηκε το ελληνικό δημόσιο στη διαμάχη του με τη γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία είχε αναλάβει την εκμετάλλευση επί 20 χρόνια του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τώρα με απόφαση του διοικητικού εφετείου Αθηνών καλείται να καταβάλει 600 εκατ. ευρώ για ΦΠΑ που δεν απέδιδε στα κρατικά ταμεία.

164 δισ. ευρώ το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος

164 δισ. ευρώ το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέοςΤα εμπόδια που θέτει το μη εξυπηρετούμενο ιδιωτικό χρέος ύψους 164 δισ. ευρώ στην ανάκτηση της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει σε άρθρο του τη Δευτέρα το πρακτορείο Bloomberg.

Αφού ψήφισε κάθε εξοντωτικό νομοσχέδιο τώρα μας λέει ότι έχει μάθει να ζει και με 1.500€

Αφού ψήφισε κάθε εξοντωτικό νομοσχέδιο τώρα μας λέει ότι έχει μάθει να ζει και με 1.500€ (video)

Πάνω από 3.000 νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2014

Πάνω από 3.000 νεκροί μετανάστες στη Μεσόγειο από τις αρχές του 2014Τραγικά είναι τα στοιχεία που καταγράφονται σε μελέτη που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) αναφορικά με τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την προσπάθειά τους να διασχίσουν τη Μεσόγειο για μια καλύτερη ζωή.

''ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ''...

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή τα όσα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς το Σάββατο στη Χαλκιδική εξαπολύει ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος,...
ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας.

Αφού επικρίνει τον κ. Σαμαρά, που κατασκευάζει «μια νέα ιστορική εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στη χώρα» και «προσπαθεί να εμφανιστεί ως ο σωτήρας της χώρας και ένας σύγχρονος … ναρκαλιευτής», επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «ο πρωθυπουργός και  η ΝΔ, δεν θα μπορούσαν να πραγματώσουν τέτοιου μεγέθους καταστροφή αν δεν στηρίζονταν στις πλάτες του νέου ΠΑΣΟΚ και των εναπομεινάντων στελεχών του, που προκειμένου να διασφαλίσουν λίγη κυβερνητική θητεία, αποδέχονται τον πολιτικό βιασμό της δικής τους ιστορικής διαδρομής».

Playstation ρε κουφάλες!

Νιώθω τον πατριωτικό ηλεκτρισμό της μεγάλης πολιτικής παράταξης...

Γιορτάζουν οι πεθαμένοι;

Το Μητσοτακεϊκο είναι τεράστιο πολιτικο κεφάλαιο για τον τόπο!

Το σκάνδαλο της δεκαετίας... κι οι δικαστές ασχολούνται με διεκπαιρέωση υποχρεώσεων προς τις κατοχικές δυνάμεις και τα δικά τους αναδρομικά

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ “ΜΑΧΗ” ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Του ΧΡ. ΚΑΠΟΥΤΣΗ
Η Ελλάδα αποφάσισε, να έχει και στρατιωτική συμμετοχή στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (Ι.Κ.) Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «η Ελλάδα, μετά και από σχετική εισήγηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ειδικότερα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας,θα συμμετέχει και με την αποστολή πυρομαχικών στις κουρδικές δυνάμεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΓΕΕΘΑ, τα πυρομαχικά που θα σταλούν από την Ελλάδα για να ενισχύσουν τους «Πεσμεργκά» ( ο στρατός του Ιρακινού Κουρδιστάν), θα προέρχονται κυρίως, από κατασχεμένα όπλα και πυρομαχικά, που φυλάσσονται στις στρατιωτικές αποθήκες και δεν χρησιμοποιούνται από τον Ελληνικό Στρατό.

Ανακοίνωση της οργάνωσης "Οι σαράντα κλέφτες":

Γράφει ο mitsos175.

Με αφορμή το δημοσίευμα του Πρώτου Ψέματος και του καταπληκτικού άρθρου του για την εκλογή Προέδρου της Δημοπρασίας στη μικρή σας μπανανία, η μη φιλανθρωπική οργάνωση "Οι σαράντα κλέφτες" καλεί τους 180 βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο. 180 δοσίλογοι, δεν είναι πολλοί, μπορούν να βρεθούν και να σώσουν τους λογαριασμούς τους.

Η οργάνωση μας βλέπει ευκαιρίες εκεί που άλλοι βλέπουν καταστροφές. Σκοπεύουμε...

Πηδούν τα πράσινα ποντίκια από το καράβι της συγκυβέρνησης! Θα τους μαζέψει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν χρειάζονται βαρύγδουπες πολιτικές αναλύσεις για να κατανοήσει κάποιος την επερχόμενη κατάρρευση της κυβέρνησης.

Αρκεί η παρατήρηση της συμπεριφοράς των πολιτικών τρωκτικών της ιστορίας. Παραδοσιακά είναι τα πρώτα που διαισθάνονται το ναυάγιο και πηδούν έγκαιρα από το πλοίο – κουφάρι.

Οι δηλώσεις Βενιζέλου περί “προοδευτικού προσήμου” και η επίθεση Καρύδη που δεν κατάλαβε ότι το “Λεφτά υπάρχουν” ο Σαμαράς το απηύθυνε στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι στον λατρεμένο του Παπανδρέου,  δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες. Τα παράσιτα, ψάχνουν για νέο ξενιστή.

Αυτή είναι η Κόλαση και την ζούμε

(Το έφερε το μέηλ)

Φίλε Πάνο,

   
Υπάρχουνε πολλοί τρόποι να μετρήσεις το βάθος της κρίσης. Το γίγνεσθαι της Τέχνης είναι ένας απ ́αυτούς. Ζούμε στην χώρα που γυρίζει ταινίες ο Παπακαλιάτης κι Σμαραγδής, ναι! Βρίσκουν χρηματοδότες για υψηλού κόστους υπερπαραγωγές αυτοί, όταν δεν μπορεί να βρεί φράγκο ο Τσιώλης κι ο Παναγιωτόπουλος. Ο Τορνές έπαιρνε την μηχανή στην πλάτη κι ο Νικολαϊδης έκανε ταινίες με την παρέα του> αυτοί είμαστε. Λίγο καλύτεροι απ ́τους Ιταλούς που έκλεισαν τις δημόσιες υπηρεσίες για τον γάμο του… Κλούνεϊ!! Σκέφτομαι πως κατάντησαν οι φυσικοί κληρονόμοι του ελληνορωμαϊκού πολιτισμού! Οι απόπατοι της Ευρώπης, η χλεύη της οικουμένης. Πόσο μπορεί να σε «ταϊζει» το Παρελθόν; Τα είπε ωραία ο Σορεντίνο στην «Απόλυτη Ομορφιά»..

Δεν είναι κρίση είναι η προετοιμασία της συντέλειας. Ζούμε..

Καλά …σαράντα Νέα Δημοκρατία.

…Γιορτάζουν οι  (πολιτικά) πεθαμένοι; Αν έχει εκλείψει παντελώς η τσίπα (τους) τότε γιορτάζουν. Μαζεύονται εις επετείους, σαν αυτή για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας για να  (μας) πουν πόσο  αποφασισμένοι είναι να μην το κουνήσουν από την εξουσία. Πόσο θα αγωνιστούν με νύχια και με δόντια για να μην ξεκαβαλήσουν το σβέρκο μας.

  Και ήταν–  στους εορτασμούς στης Χαλκιδική-όλοι εκεί  οι σωτήρες μας. Όλοι αυτοί που έφεραν με τις « μεγάλες επιλογές» τους– όπως η ένταξή μας...

Ελλάδα: “Η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη”!

Ελλάδα: “Η χώρα με τον δεύτερο αυξανόμενο πληθυσμό πολυεκατομμυριούχων στην Ευρώπη”!Στοιχείο πρώτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία-σοκ που ανακοίνωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής οι Έλληνες που ζουν σε συνθήκες ένδειας, φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια!
    Στοιχείο δεύτερο: Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μόνο μέσα σε ένα χρόνο, από το 2012 στο 2013, τα νοικοκυριά που είχαν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν θέρμανση για τα σπίτια τους μειώθηκαν κατά 31,3%...
    Στοιχείο τρίτο: Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ το ποσοστό ανεργίας των νέων ανήλθε μεσοσταθμικά το 2013 στο 58,3%...

Βοήθεια! Μας… σώζουν!

Σύμφωνα με έκθεση για τον Προϋπολογισμό που κατατέθηκε χτες στη Βουλή, οι επίσημα φτωχοί στην Ελλάδα έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια ενώ άλλα 3,8 εκατομμύρια είναι υποψήφιοι φτωχοί

Κόλαφο, για τις ηγεσίες των κομμάτων της συγκυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και όλους εκείνους που υπηρέτησαν (άμεσα ή έμμεσα) τις πολιτικές λιτότητας, αποτελούν τα στοιχεία έκθεσης που κατατέθηκε  στη Βουλή, σύμφωνα με τα οποία πάνω από το 50% των κατοίκων της Ελλάδας βιώνουν τη φτώχεια ή είναι υποψήφιοι φτωχοί! Σύμφωνα με την «ενδιάμεση Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή», από το σύνολο των κατοίκων που ζουν στην Ελλάδα τα 2,5 εκατομμύρια βρίσκονται ήδη κάτω από το...επίσημο όριο φτώχειας, ενώ άλλα 3,8 εκατομμύρια είναι «υποψήφιοι» φτωχοί.

Ο πολιτικός απατεώνας της χρονιάς!

40 χρόνια ψέματα!

40 χρόνια πουλητάρια, υπάλληλοι τραπεζιτών, ξενόδουλοι προδότες!

40 χρόνια νέα δημοκρατία, 40 νάναι οι ώρες σας!

40 χρόνια νέα δημοκρατία, 40 το IQ σας!

Μητσοτακιστές εν δράσει

Μητσοτακιστές εν δράσειΤα μάθατε τα νέα; Το μητσοτακέικο έχει βγει στο μεϊντάνι για να εξυγιάνει το Δημόσιο!

Η κόρη Ντόρα, που δεν θα ήταν Ντόρα, αν δεν ήτανε κόρη, και ο γιος και αδελφός Κυριάκος, που δεν θα ήτανε Κυριάκος, αν δεν ήτανε γιος και αδελφός, πήραν τα δρεπάνια και κόβουν πλαστά πτυχία. Μόνο που το άτιμο το δρεπάνι ξεφεύγει κάπου-κάπου και, αντί για πτυχία, κόβει κεφάλια. Δεκαπέντε χιλιάδες κεφάλια, ακριβώς.

#40_xronia_ND : Επετειακό υλικό

#40_xronia_ND : Επετειακό υλικό (ανανεώνεται συνεχώς με νέες φωτογραφίες και videos)Καλά σαράντα στη ΝΔ με τη συλλογή φωτογραφικού υλικού από τις μεγάλες στιγμές της ακροδεξιάς παράταξης


-
Στη φωτογραφία πάνω απεικονίζονται: Μπασιάκος, Χριστοφοράκος, Μπακογιάννη, Καραμανλής, Μέρκελ, Δήμας

Το ΤΑΙΠΕΔ αναζητεί έσοδα 9,6 δισ. ευρώ ώς το 2016 εν μέσω συμπληγάδων

Οι οκτώ αποκρατικοποιήσεις που απομένουν στο πρόγραμμα, είτε δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη, όπως είναι εκείνες των ΔΑΑ, ΕΛΠΕ, ΕΛΤΑ, Μον Παρνές, Εγνατίας Οδού και Κοιτάσματος Ν. Καβάλας, είτε έχουν σταματήσει οι διαδικασίες, καθώς κρίθηκε νομικά ή/και πολιτικά να αφαιρεθούν από το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, π.χ. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Είναι εξαιρετικά δύσκολο να υλοποιείς αποκρατικοποιήσεις υπό τις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα, οικονομικές αλλά και πολιτικές. Το γεγονός, όπως είναι φυσικό, έχει αντίκτυπο και στην προσπάθεια που καταβάλλει το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), που επιδιώκει να προωθήσει μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας την αποτελεσματική αξιοποίηση των περιουσιακών πόρων της χώρας μας.

Η ξεφτίλα της νέας νέας δημοκρατίας: Να την κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ ως θεραπαινίδα των άπληστων και των ισχυρών…

Μιχ.Καρχιμακης: κ.Σαμαρά σαφώς,λειτουργείτε για λογαριασμό των άπληστων και των ισχυρών!!
Οκ.Σαμαράς στην ομιλία του στην Χαλκιδική για τα 40 χρόνια απο την ίδρυση της Ν.Δ,έδωσε την εντύπωση οτι τον διακατέχει απώλεια μνήμης και οτι μάλλον απευθύνεται στον λαό μιας άλλης χώρας.

Μίλησε, για προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν.

Μίλησε, για την Ν.Δ, την παράταξη...
των μεταρρυθμίσεων.

Μίλησε για την παράταξη που φέρνει τα περισσότερα δικαιώματα.

Μίλησε για την παράταξη που καταπολέμησε την γραφειοκρατία και τα ελλείμματα.

Μίλησε για την παράταξη, της προόδου που λειτουργεί για λογαριασμό ολόκληρου του λαού και οχι υπέρ των άπληςτων και ισχυρών.

Μίλησε για την παράταξη που δίνει κουράγιο,που δεν παίρνει νέα μέτρα και που δρομολογεί φοροελαφρύνσεις.

Μίλησε για την παράταξη που οριοθετεί την ελευθερία απο την ανομία,
και αλλα πολλά .

Κύριε Σαμαρά,

Οι άνθρωποι που εμφανίζονται να κυβερνούν στην Ελλάδα είναι πολιτικά πτώματα, ρεζίληδες της ελληνικής κοινωνίας και του διεθνούς συστήματος...

Πρόοδος σημαίνει υπέρβαση της απλοϊκότητας στη διακυβέρνηση υπέρ της απλότητας στη λειτουργία των θεσμών…
         
Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
             
Εδώ και καιρό παρατηρώ ένα σοβαρό πρόβλημα στην κοινοβουλευτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Και ασχολούμαι με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι το να ασχοληθείς με την σημερινή κοινοβουλευτική και κυβερνητική λειτουργία της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, είναι μια αφάνταστα ανθυγιεινή, άσκοπη και ψυχοφθόρος εργασία, που...
εν τέλει δεν παράγει αποτέλεσμα.

Οι άνθρωποι που εμφανίζονται να κυβερνούν στην Ελλάδα είναι πολιτικά πτώματα, ρεζίληδες της ελληνικής κοινωνίας και του διεθνούς συστήματος. Οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης χάθηκαν στην μετάφραση του εγχειριδίου καλής συμπεριφοράς και διακυβέρνησης που συνέταξε προχείρως η τρόικα και σήμερα αντί να «σκίζουν μνημόνια», όπως διατείνεται ο προπαγανδιστικός τους μηχανισμός, «ξεσκίζονται οι ίδιοι από τα μνημόνια». Άρα πάμε παρακάτω… Και το παρακάτω, όπως τα έφεραν οι καιροί, δηλαδή η κοινωνική και πολιτική εξέλιξη στην Ελλάδα της πτώχευσης και φτωχοποίησης, ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κατανοητό λοιπόν το γιατί ο κόσμος - έλληνες και ξένοι – ασκούν κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ σαν να είναι κυβέρνηση. Μόνον που δεν είναι ακόμη και αυτό μοιάζει να αγνοούν ακόμη και οι προπαγανδιστές της συγκυβέρνησης.

Πέφτουν οι καριόληδες

Το ακούω εδώ και μέρες. Έξω από το μπακάλικο της γειτονιάς. Αργά το βράδυ όταν λήγουν μαζώξεις σε σπίτια, ανάμεσα στις καληνύχτες και στα τα λέμε αύριο. Όταν κατεβαίνω από το σπίτι στη δουλειά και πέφτω επάνω σε συνεργία που επιδιορθώνουν βλάβες του ΟΤΕ ή που αλλάζουν τα καλώδια της ΔΕΗ. Στη διάβαση, καθώς περιμένω να σταματήσουν τα αυτοκίνητα για να περάσω, να κατέβω, την Εγνατία. Στη παιδική χαρά, που πάω τη μικρή για να παίξει. Στο σούπερ μάρκετ, που ο άλλος κοιτάζει στα πρόθυρα του εγκεφαλικού το λογαριασμό με τα 30 ευρώ ενώ πήρε μία σακούλα πράγματα.

Και το βλέπω. Στα παιδιά που δουλεύουν στη ντεμέκ τρέντι καφετέρια με το μισό μισθό από το βασικό των 586 ευρώ. Σε αυτούς που σε σταματούν στο δρόμο και σου ζητούν κάτι, οτιδήποτε, λέγοντας ότι πεινάνε. Στις ουρές όπου ο κόσμος πληρώνει ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΑΘ, ότι στο διάλογο λογαριασμό του έρχεται στο σπίτι. Μπροστά σε ΑΤΜ, όπου ο άλλος βλέπει το υπόλοιπο του λογαριασμού και κοντεύει να ματώσει...

Το «αεροπλανάκι» ΝΔ έχει πλέον απώλεια στήριξης.

ΗΝΔ προσπαθεί να πολεμήσει και να ευτελίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, παρομοιάζοντάς τον με το "λεφτά υπάρχουν" του ΠΑΣΟΚ. Όμως οι προπαγανδιστές της δεν αντιλαμβάνονται τα εξής:

Πρώτον, ο λαός προσέχει πάντα εκείνον που λέει"λεφτά υπάρχουν" και όχι εκείνον που λέει"λεφτά δεν υπάρχουν" και...

Σαράντα να είναι οι ώρες σας

Μετά τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ, έφτασε η ώρα του εορτασμού των 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας. Καταραμένη χρονιά το 1974. Ένα συμπέρασμα που βγαίνει από τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι πως κανένα κόμμα εξουσίας δεν πρέπει να φτάνει στα 40 χρόνια. Πρέπει να τα σκοτώνεις, όταν είναι μικρά ακόμα.

Συντάξεις βάσει αποδοχών 40ετίας για όλους...

Σύνταξη ανάλογη των αποδοχών και των εισφορών που έχουν καταβάλει οι ασφαλισμένοι στο σύνολο του εργασιακού τους βίου θα παίρνουν όσοι συνταξιοδοτούνται από το 2015 και μετά, είτε έχουν 15 έτη είτε 20 είτε φτάνουν τα 40 χρόνια δουλειάς.

Το αναλογικό μοντέλο είναι αυτό που εξετάζεται πλέον από το υπουργείο Εργασίας και μάλιστα οι μελέτες που εκπονούνται στηρίζονται στην παραδοχή ότι το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί καθολικά για όλα τα έτη ασφάλισης και όχι μόνο για τα χρόνια πληρωμής εισφορών από...

Τα σαράντα της ΝΔ

Γράφει ο mitsos175.

Πάει η Νουδούλα ψόφησε! Κακό ψόφο, στον αγύριστο. Θα πεις δεν ήταν μεγάλη, σαραντάρα, αλλά η διακυβέρνησή της μας φαίνεται αιώνας. Άντε να απαλλαγούμε γρήγορα απ' τα λαμόγια και τους κουμπάρους τους.

Η ΝΔ πέθανε, αλλά η πλάκα ζει. Η βλακεία δε του σαμαρά είναι αθάνατη. Είναι περήφανος που είναι νεο-τρομοκράτης! Νεοδημοκράτης το ίδιο είναι. Είσαι σίγουρος Αντώνη; Γιατί δεν είδα πολλούς υπερήφανους στη Χαλκιδική. Μια ομαδούλα βολεμένων μακάκων. Αλαζόνες ναι, αλλά...
περήφανοι; Η λέξη νεοδημοκράτης είναι βρισιά. Και χοντρή μάλιστα, σηκώνει παρεξήγηση. Αφού όμως επιμένεις να στο πω: Αντώνη, νεοδ******της είσαι και φαίνεσαι. Μάλιστα είσαι ο μεγαλύτερος νεοδ******της που ξέρω. Συγγνώμη για τη χυδαία λέξη, αλλά πήγαινε γυρεύοντας.

Να θυμώσουμε

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που οι περισσότεροι ζουν και οι άλλοι, οι λιγότεροι, βλέπουν, μυρίζονται, τρακάρουν πάνω του σε κάθε τους βήμα: Η φτώχεια στην πιο ακραία μορφή της έχει καταπλακώσει τις γειτονιές, τις πόλεις, τη χώρα από τη μια άκρη μέχρι την άλλη. Εκατομμύρια άνθρωποι ζουν μια καθημερινότητα που ξεσκίζει με τα νύχια της τη ζωή και τις ελπίδες τους. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια στη σημερινή Ελλάδα.

Ανεπαισθήτως έγιναν οικείο θέμα οι άστεγοι, οι εξερευνητές των κάδων, τα χέρια που αναζητούν στο φθαρμένο πορτοφόλι ένα ευρώ για το ψωμί, τα παιδιά που λιποθυμούν, οι νεοζητιάνοι που έχουν πλημμυρίσει τα στέκια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς...
και τις πλατείες. Και η αδιανόητη μέχρι χθες απόγνωση που οδηγεί στο απονενοημένο. Και οι ουρές στις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης, που κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπορεί να σωθεί. Όλα πατρίδα μας, κι αυτά κι εκείνα.

Οχι άλλο πλεόνασμα!

Θαυμάσια νέα! Εχουμε πλεόνασμα! Κι άλλο πλεόνασμα! Μεγάλο πλεόνασμα! Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μέσα στο οκτάμηνο Ιανουάριος-Αύγουστος 2014 επέτυχε πλεόνασμα ύψους 1,9 δισ. ευρώ. Λαμπρά...

Δείτε τώρα πώς επετεύχθη και αυτό το πλεόνασμα: Από το ΙΚΑ, μέσα στο συγκεκριμένο οκτάμηνο και συγκριτικά με το αντίστοιχο περυσινό, κόπηκαν επιχορηγήσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ. Από τον ΟΑΕΕ κόπηκαν 300 εκατ. ευρώ. Από τον ΟΓΑ κόπηκαν 420 εκατ. ευρώ. Από τον ΕΟΠΥΥ κόπηκαν 220 εκατ. ευρώ. Από το ΝΑΤ κόπηκαν 107 εκατ. ευρώ. Από τον ΟΑΕΔ κόπηκαν 78 εκατ. ευρώ.

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, στο πλαίσιο της πολιτικής των «ματωμένων» πλεονασμάτων, η κυβέρνηση περιέκοψε από τα ήδη διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγήσεις...
ύψους 1,355 δισ. ευρώ. Και ό,τι κόβει από εκεί, μετά το εμφανίζει ως... δημοσιονομική πρόοδο.

Δίπλα, όμως, σε εκείνα που «υπεξαιρέθηκαν» από τα ταμεία έχουμε και εκείνα τα εκατομμύρια που αφαιρέθη-καν απευθείας από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών. Συγκεκριμένα, οι φόροι που εισπράχτηκαν από την κυβέρνηση μέσα στο οκτάμηνο είναι αυξημένοι σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα κατά 550 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση αυτή συνιστά αποτύπωση της φορολεηλασίας που έχουν υποστεί -πέραν μισθωτών και συνταξιούχων-οι αυτοαπασχολούμενοι, οι οποίοι έχουν πλέον ενταχθεί στο καθεστώς της φορολόγησης νομικών προσώπων. Εξ ου και η εκτίναξη του συγκεκριμένου κονδυλίου φέτος κατά 787 εκατ. ευρώ!

Αυτό είναι το πλεόνασμα για το οποίο θα πρέπει να τους ευγνωμονούμε κιόλας...

"Ανάπτυξη"... γαλέρας!

Του Δημήτρη Τσιμούρα
      
Αφού οι κυβερνήσεις τους φρόντισαν να μας καταχρεώσουν, παίρνοντας δάνεια που δεν μας αφορούσαν, αφού έφτιαξαν υποδομές που δεν μας αφορούν, αφού μας πούλησαν μπόλικο πατριωτισμό και περηφάνια με τους Ολυμπιακούς και όχι μόνο, αφού τα έφαγαν «νόμιμα» και παράνομα -συνήθως κάποια από τα παράνομα τα παραδέχονται, ενώ τα «νόμιμα» που είναι και τα ιλιγγιώδη δεν τα συζητούν- μας εμφάνισαν έναν υπέρογκο λογαριασμό χρέους 350 δις ευρώ, που δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς προέκυψε.

Έναν λογαριασμό που σημαίνει, με απλή αριθμητική, ένα κατά κεφαλήν χρέος...

Σαμαράς: Πανικός …Απόσυρσης!!!


JoDi μέσω Σίβυλλα
Όπως έχουμε αναλύσει σε παλιότερα κείμενά μας, η βλακεία των πολιτικών δεν είναι «προσωπική ιδιότητα», αλλά «πολιτική ιδιότητα». Προέρχεται από την ΑΝΤΙΦΑΣΗ της πολιτικής τους με την κοινωνική πραγματικότητα, τα αιχμηρά αιτήματα της εποχής και τις διαθέσεις της λαϊκής βούλησης.

Η ΑΝΤΙΦΑΣΗ Λόγων και Πράξεων αποτυπώνει ακριβώς αυτή τη διάσταση της Πολιτικής με την Πραγματικότητα και την απόπειρα κάλυψης αυτής της διάστασης: «Πολιτική μωρία»…

Όσο πιο χαώδης και εκρηκτική...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ;

...TO ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 24ΩΡΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ...
Η ενθουσιώδης επισήμανση του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ είναι η «δημοκρατική παράταξη» προκάλεσε την έντονη αντίδραση...
του ΠΑΣΟΚ που εγκάλεσε τον πρωθυπουργό, ζητώνταςε τον σεβασμό «των εννοιών και της ιστορίας».

«Η παράταξή μας δεν διαιρεί, ενώνει! Δεν μονοπωλούμε τη δημοκρατία, όπως έκαναν κάποιοι άλλοι. Ούτε την κοινωνική δικαιοσύνη. Ούτε τον πατριωτισμό, ούτε τις μεταρρυθμίσεις, ούτε τα ευρωπαϊκά ιδεώδη…», είπε ο πρωθυπουργός στην Χαλκιδική, στην ομιλία του για τα 40 χρόνια της ΝΔ.

SOROS: ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ! ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Η ΕΕ!

ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΘΡΑΚΙΩΤΗ
Την άποψη ότι η Ε.Ε βρίσκεται σε μια κατάσταση οικονομικής και πολιτικής διάλυσης εκφράζει ο γνωστός George Soros στο βιβλίο του «Το στοίχημα για την Ευρώπη» (εκδόσεις Λιβάνης).
Στο βιβλίο του ο George Soros υπογραμμίζει πως η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας έχει ως αποτέλεσμα να εντείνεται η κρίση στην Ευρώπη και καλεί την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel να σταματήσει την πολιτική των συνεχών περικοπών που επιβάλλει στην Ευρώπη η Γερμανία.
«Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση , η οποία υποτίθεται πως ήταν μια εθελοντική ένωση ισότιμων κρατών, μετασχηματίσθηκε σε μια σχέση ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτες» τονίζει ο Soros, ο οποίος στο ερώτημα για ανάγκη «περισσότερης Ευρώπης» απαντά ότι αυτό σημαίνει «περισσότερη λιτότητα, περικοπές και υψηλή ανεργία, σημαίνει προοπτική διαρκούς ανεργίας».

Στο ερώτημα πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα ο Soros είναι αφοπλιστικός.
«Η Γερμανία πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ, επιτρέποντας στην υπόλοιπη Ευρώπη, στις χώρες- οφειλέτες, να αποκτήσουν τον έλεγχό του. Εφόσον το συσσωρευμένο χρέος μετριέται σε ευρώ, έχει σημασία ποιος παραμένει υπεύθυνος για το νόμισμα. Αν έφευγε η Γερμανία, σίγουρα θα σημειωνόταν υποτίμηση του ευρώ. Οι χώρες- οφειλέτες θα ανακτούσαν την ανταγωνιστικότητά τους και το χρέος θα συρρικνωνόταν σε πραγματικούς όρους. Και αν ήλεγχαν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα , δεν θα υπήρχε πλέον κίνδυνος αθέτησης» επισημαίνει ο George Soros.
Όπως λέει ο Soros, «το ευρώ χωρίς τη Γερμανία θα ήταν ένα σταθερό νόμισμα. Πράγματι, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε σοκ στη Γερμανία, θα ανακούφιζε όμως τις υπόλοιπες χώρες».
Ακολουθεί το σχόλιο του Επαμεινώνδα Θρακιώτη:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΦΑΔΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

ΤΡΟΪΚΑΝΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΒΗΧΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΣΤΟΝ «ΑΕΡΑ» ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ
Η κυβέρνηση πνιγμένη στα αδιέξοδα της και σαστισμένη από τις σοκαριστικές σε βάρος της δημοσκοπήσεις, περνάει φάση νευρικής κρίσης, αν όχι και υστερίας, όπως δείχνουν και οι σπασμωδικές αντιδράσεις του Α. Γεωργιάδη και της Σ. Βούλτεψη αλλά και οι «απρόσμενες» κόντρες υπουργών, με χαρακτηριστική εκείνη μεταξύ Αργ. Ντινόπουλου και Κυρ. Μητσοτάκη.
ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΥΓΗ
Ο Α. Σαμαράς και το στενό του επιτελείο, επιχειρούν να αντιδράσουν στη δυσχερέστατη κυβερνητική θέση, αναζητώντας κάποια φυγή προς τα μπρός.
Οι ίδιες πληροφορίες φέρουν τον Α. Σαμαρά να προετοιμάζει ένα πακέτο μέτρων υποτυπωδώς, έστω, «χαλάρωσης» της πίεσης σε μεσαία, κυρίως, στρώματα, το οποίο, όπβς λένε, δεν αποκλείεται να προωθηθεί ακόμα και αν η τρόικα δεν συμφωνήσει απολύτως με τις κατευθύνσεις του.

Σε διπλές εκλογές, το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μείνει εκτός Βουλής...


Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα διάσταση του πιθανού σεναρίου που θέλει τη χώρα να οδεύει σύντομα σε διπλές εθνικές εκλογές είναι ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί σε συνθήκες τεράστιας πόλωσης να μείνει εκτός Βουλής.

Αν...

Ο ψευτο Πυροτεχνουργός...

 Οι στρακαστρούκες των Ζαππειων, 'γιναν χειροβομβίδες. Ο Σαμαράς, φανερά καταβεβλημένος μετά το φιάσκο του Βερολίνου, κατέφυγε στους γνωστούς πολιτικούς κουτσαβακισμούς .
Του... 

Μωραΐτης: «Το ΠΑΣΟΚ είναι σε οριακό σημείο...

 Αλλαγές παντού τώρα»...
Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης που θα συζητηθεί, παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραιτης, στην "Ελευθεροτύπια".
 Απαντά ανοιχτά για ...
το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του, την ανάγκη επανακαθορισμού του ιδεολογικού  στίγματος, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τη συγκυβέρνηση με την ΝΔ, τα σενάρια συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για το πώς θα σταθεί στο ενδεχόμενο νέων μέτρων.

Oλόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

Το τελευταίο ταξίδι του Σαμαρά στη Χαλκιδική!...


Στη Χαλκιδική βρίσκεται από την Παρασκευή, ο κ. Σαμαράς, όλο το επιτελείο της ΝΔ και το βαθύ της κράτος, με τη γαλάζια ΝΕΡΙΤ, να έχει ...
ιδιαίτερο μερίδιο στη φιέστα- μνημόσυνο του κόμματος, που μαζί με το ΠΑΣΟΚ οδήγησαν την χώρα και το λαό της, στην σημερινή απελπιστική κατάσταση. «Ένα κόμμα θα κριθεί ως προς τη θέση που έχει στην πολιτική ζωή της χώρας από τις θέσεις του, τις αρχές του, τη σύνθεσή του και τις πράξεις του».

Ο τηλε-βιβλιοπώλης μεγαλοκαταθέτης: το κόμικ του Walt Disney που έγινε ανάρπαστο

Ο τηλε-βιβλιοπώλης μεγαλοκαταθέτης: το κόμικ του Walt Disney που έγινε ανάρπαστο

Το ξέρω, καταντάει κουραστικό να ασχολείσαι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με το απεχθέστερο πρόσωπο του θιάσου της εξουσίας. Αλλά δεν σε αφήνει κι αυτός να ηρεμήσεις.

Σημειώνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος    
                   
Σαν σήμερα, πριν από δέκα χρόνια, «κήρυξα» έναν προσωπικό, σημειολογικό ανταρτοπόλεμο εναντίον του νέου ολοκληρωτισμού, εναντίον του τέλους της ιστορίας, εναντίον της συναίνεσης στο πολιτικό κέντρο, που συμπίπτει έως ταυτίσεως με το ιδεολόγημα του ολοκληρωτικού καπιταλισμού και την διολίσθηση του πολίτη σε μια ναρκωτική παθητικότητα ή σε μια συμπλεγματική αντιδραστικότητα, η οποία επίσης παραδόξως τον αδρανοποιεί, ενισχύοντας ένα φαρσοειδές φαινόμενο:...