Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σημαντικές μειώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια αποφάσισε η ΔΕΗ

Σημαντικές μειώσεις στα βιομηχανικά τιμολόγια αποφάσισε η ΔΕΗtanea.grΣημαντικές μειώσεις στα τιμολόγια με τα οποία αγοράζουν ρεύμα οι βιομηχανίες, ενέκρινε σήμερα η γενική συνέλευση της ΔΕΗ, έπειτα από πρόταση του βασικού μετόχου της ΔΕΗ, δηλαδή του υπουργείου Οικονομικών, απόφαση που περίμεναν πως και πως οι ενεργοβόρες επιχειρήσεις.
 
Πρόκειται για τρία συνολικά μέτρα, 2ετούς διάρκειας (από 1/12014 έως 31/12/2015) που συνδυαστικά διαμορφώνουν αρκετά σημαντικές εκπτώσεις για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, σαν τις χαλυβουργίες, μειώνοντας το χάσμα που τις χωρίζει από ανταγωνίστριες ομοειδείς επιχειρήσεις γειτονικών χωρών, όπως Ιταλικές, Ισπανικές, και Πορτογαλικές. 

Έτσι: 
-      Για βιομηχανίες υψηλής τάσης, όπως χαλυβουργίες, τσιμεντοβιομηχανίες, μεταλλουργίες, παρέχεται έκπτωση 10% στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
-      Για τις εταιρείες υψηλής τάσης των οποίων η ετήσια κατανάλωση είναι μεγαλύτερη από 100.000 MWh, σαν την Αλουμίνιον, και τη ΛΑΡΚΟ,

Καθορισμός οριογραμμών αιγιαλού - παραλίας & παλαιού αιγιαλού, στην υφιστάμενη προβλήτα του Εργοστασίου της Γ.Μ.Μ. Α.Ε. ΛΑΡΚΟ, στην περιοχή Λάρυμνας Δ. Λοκρών, Ν. Φθιώτιδας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


 


Α Π Ο Φ Α Σ Η

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Έχοντας υπόψη:

Πρωτογενές πλεόνασμα ανεργίας

Είναι κυριολεκτικά συγκλονιστικό το οδοιπορικό της «Ελευθεροτυπίας» στην πάλαι ποτέ ανθούσα Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. «Νεκρή από κάθε ένδειξη ζωής, δεν κυκλοφορεί άνθρωπος. Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποτε έσφυζε από ζωή», λένε κάτοικοι.

Και πράγματι η λέξη εργαζόμενος σήμερα στο Πέραμα πρέπει να είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της εποχής. Μέχρι το 2009 στα μικρομεσαία ναυπηγεία της περιοχής έβρισκαν δουλειά περίπου 5.000 εξειδικευμένοι εργάτες. Από τότε, και μετά την απόφαση της Ε.Ε. να επιβάλει...

Μπράβο!..

Οιπραγματικά άνεργοι στην χώρα έφτασαν ήδη τα 2.300.000. Μπράβο!
     Οι έλληνες που πλησιάζουν τα όρια της φτώχειας είναι 2.500.000. Μπράβο!
     Οι ανασφάλιστοι λόγω οικονομικής δυσπραγίας είναι περίπου 2.000.000, και ανεβαίνουν.
Μπράβο!

Συζητούν βέβαια, πόσους ακόμα θα απολύσουν. Έντεκα χιλιάδεςΔεκατέσσερεις χιλιάδες;Εικοσιπέντε χιλιάδες;
Συζητούν ποιούς ακόμα φόρους...

Ουκρανία: «Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;»...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Ουκρανία: «Λοιπόν, πώς τα περνάτε με τον καπιταλισμό;»...

Ας δούμε μερικά κομμάτια του παζλ των εξελίξεων στην Ουκρανία, παρακολουθώντας την ανθρωπογεωγραφία της λεγόμενης «αντιπολίτευσης» και τα μπουμπούκια που την συνθέτουν:...

Ξόδεψαν εκατομμύρια σε κηδείες και... εσώρουχα...

Όργιο σπατάλης στις δημοτικές επιχειρήσεις...

Από τις 761 δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί μόλις 350 και οι υπόλοιπες 411 εξακολουθούν να λειτουργούν.

Απίστευτες σπατάλες δημοσίου χρήματος από δημοτικές επιχειρήσεις έφεραν στο «φως» τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Κι όμως, εκατομμύρια ευρώ πήγαν σε...
κηδείες και αγορές εσωρούχων, όπως φαίνεται, και στις παρακάτω ενδεικτικές υποθέσεις που παρουσιάζει τo «Εθνος».

Για παράδειγμα η Κοινωφελής Επιχείρηση του πρώην Δήμου Νηλέως και νυν Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας, η οποία δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2010, το 2011 συγχωνεύθηκε με τη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού Κηρέως και ένα χρόνο μετά διαλύθηκε.

Ορκωτοί λογιστές

Ρεμάλιααααααααα!


Γράφει ο Διογένης ο Κυνικός 

Το νου σας ρεμάλια…… Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον αείμνηστο Λάμπρο Κωνσταντάρα να φωνάζει έτσι στα κινηματογραφικά παιδιά του στην ταινία "Ο στρίγγλος που έγινε αρνάκι".  Η μόνη διαφορά είναι ότι ο χαρακτηρισμός ρεμάλια από τον Κωνσταντάρα έφερνε γέλιο, ενώ ο δικός μας είναι από αγανάκτηση για τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας από την φάρα των πολιτικάντηδων που μας κυβερνά…

Τα ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως τους διαδηλωτές...

Σοκαριστικές φωτογραφίες...

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο Σύνταγμα.

Οι αστυνομικοί, στην προσπάθειά τους να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που αγωνίζονται για να μη χάσουν τη δουλειά τους, δεν δίστασαν να χτυπήσουν, αδιακρίτως, όποιον...
βρισκόταν μπροστά τους.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, βλέπετε ότι ένας πολίτης έχει το κεφάλι του σε καφάσι, χτυπημένος από τα ΜΑΤ ενώ από πάνω του είναι ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος. Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ μεταφέρεται στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κι όλα αυτά για να ανοίξει ο δρόμος και να περάσουν οι τροϊκανοί.

"Μισοπεθαμένο" γεννιέται το ΠΕΔΥ του Βιβλιοπώλη !

Την πλάτη τους στρέφουν στο ΠΕΔΥ αλλά και στην μεταρρύθμιση του υπουργού Υγείας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, καθώς από τα τελικά αποτελέσματα, μόνο 1 στους 2, ποσοστό 46,40%, επέλεξε τελικά τον νέο φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Σήμερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα ανακοινώσει τα  τελικά αποτελέσματα.

Το ΠΕΔΥ ξεκινάει επομένως την καριέρα του...

ΠΟΙΟ ΦΡΟΥΤΟ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ;

Μια ομάδα εθελοντών έλαβε θεραπεία με φρούτα ενάντια στη χοληστερόλη και μάλιστα η πειραματική δοκιμή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!
Το φρούτο που κατανάλωσαν οι εθελοντές ήταν η πεντανόστιμη ...

AYTA EINAI TA NΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟ 2013...

Ο ετήσιος απολογισμός του 2013 για τα νοσοκομεία όλης της χώρας παρουσιάστηκε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και τη συμμετοχή ...
των διοικητών όλων των νοσοκομείων της επικράτειας.

Τα στοιχεία του απολογισμού αντλήθηκαν από το ESY.net., την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου στην οποία είναι ενταγμένα όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ενώ για τον απολογισμό χρησιμοποιήθηκαν οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες.

Ειδικότερα, η κατάταξη των νοσοκομείων που παρουσιάζεται ανά αριθμό κλινών και με αλφαβητική σειρά έχει ως εξής:

«Λουκέτο» και επισήμως σε 23 φορείς του Δημοσίου: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο εν μέσω αντιδράσεων και επιφυλάξεων

«Λουκέτο» και επισήμως σε 23 φορείς του Δημοσίου: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο ενΜε τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, οδεύει προς την Ολομέλεια το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις καταργήσεις 23 φορέων του Δημοσίου, την εισαγωγή αξιολόγησης στο Δημόσιο με προκαθορισμένα ποσοστά επιτυχίας και τον επανέλεγχο σε βάθος χρόνου, όλων των διαδικασιών ένταξης των πρώην συμβασιούχων του Δημοσίου στο καθεστώς εργασίας αορίστου χρόνου.

Δίνουμε 5,5 εκατ. για την διατήρηση της γαλλικής γλώσσας σε αποικίες της Αφρικής...

Μέσω ΜΚΟ η χρηματοδότηση...

«5,5 εκατομμύρια ευρώ δίνει το Ελληνικό κράτος μέσω ΜΚΟ για την προάσπιση και διάσωση της γαλλικής γλώσσας στις γαλλικές αποικίες της Αφρικής, όμως δεν μπορεί να διασφαλίσει το δικαίωμα να χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα, οι έλληνες ομογενείς της Ουκρανίας», είπε νωρίτερα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Τ. Κουίκ σε συζήτηση της επιτροπής της Διασποράς.

Οι βουλευτές μέλη της επιτροπής, ζήτησαν...

Γαλάζιο πάρτι για ΜΚΟ

ΜΟΝΟ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ 2004-2005 62 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ 1.624 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 

Από τον Χρήστο Ζαχόπουλο, στον Στέλιο Συρμόγλου.
Ατελείωτο πάρτι δεκάδων εκατ. ευρώ από τις ΜΚΟ,
στην υγειά των κορόιδων πολιτών
«Εσείς 69 εκατομμύρια σε πέντε χρόνια; Εμείς σας περάσαμε και δώσαμε 62 εκατομμύρια, αλλά σε δύο χρόνια και μόνο στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την αιγίδα του γραμματέα Χρήστου Ζαχόπουλου». 

Με αυτά τα λόγια απάντησε σε διάδρομο της Βουλής το 2011 ένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το θόρυβο για τις ΜΚΟ.

Η γαλάζια απάντηση στο πράσινο πάρτι με τις ΜΚΟ άρχισε αμέσως μετά την άνοδο... 

Μαύρη τρύπα άνω των 900 χιλ. θέσεων στην εργασία

Ηκρίση προκάλεσε μαύρη τρύπα 904,2 χιλ. θέσεων στην εργασία. Επιπλέον, καθιέρωσε τις ελαστικές ως κυρίαρχες μορφές στην απασχόληση.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, μεταξύ του τρίτου τριμήνου του 2009 και του τρίτου τριμήνου του 2013 χάθηκαν 904,2 χιλιάδες θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα το ποσοστό απασχόλησης του πληθυσμού ηλικίας 20-64 ετών να μειωθεί...
στο 53,3% το εννεάμηνο του 2013, από 64,4% το εννεάμηνο του 2010 και έναντι 70% που αποτελεί τον ελληνικό στόχο για το 2020 (ο στόχος είναι 75% για την ΕΕ-28 ως σύνολο).

Μέτρα επί μέτρων ζητούν οι τροϊκανοί για το «κενό»

Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ...

Μπρος κενό και πίσω μέτρα 
Χάπενινγκ διαδηλωτή έξω από το υπ. Οικονομικών,
τη στιγμή που μόλις έχουν εισέλθει οι τροϊκανοί.
Οι έντονες πιέσεις τους οδηγούν την κυβέρνηση σε...
«κούρεμα» εξαγγελιών ως προς την επιστροφή
του 70% του πλεονάσματος στις ευπαθείς ομάδες...
(φωτ. Infimenews)
Το δημοσιονομικό κενό του 2014 και τα μέτρα που θα το καλύψουν, επανέφεραν οι επικεφαλής της τρόικας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, προκαλώντας αμηχανία στην κυβέρνηση, καθώς οι δανειστές επέστρεψαν στην Αθήνα χωρίς καμία διάθεση συμβιβασμού, αλλά κυρίως χωρίς καμία πρόθεση πριμοδότησης της κυβέρνησης εν όψει Ευρωεκλογών.

Οι πληροφορίες που έρχονται από την πλευρά της τρόικας καταρρίπτουν την κυβερνητική θέση ότι υπάρχει «σύγκλιση απόψεων με τους δανειστές» αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό του 2014, ενώ παράλληλα ανοίγουν και πάλι τις συζητήσεις για την άμεση λήψη μέτρων.

''ΛΟΥΚΕΤΟ'' ΕΒΑΛΑΝ 1.902 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ''...

Περισσότερες από μια επιχειρήσεις την ημέρα έβαλαν λουκέτο την περίοδο 2009 – 2013 ως αποτέλεσμα της οξείας οικονομικής κρίσης, της μείωσης καταναλωτικής δύναμης ...
των πολιτών και τις παντελούς έλλειψης ρευστότητας στην αγορά.

Σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών συνολικά 1.902 επιχειρήσεις πτώχευσαν την τελευταία 5ετία.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης, απαντώντας σε γραπτό ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ και γραμματέα της «γαλάζιας» ΚΟ Θανάση Μπούρα, διαβίβασε στοιχεία από τις υπηρεσίες του Taxis σύμφωνα με τα οποία το πλήθος πτωχεύσεων:

Η τρόικα βάζει επί τάπητος 12.500 διαθεσιμότητες και 11.500 απολύσεις

Επανέρχεται το βαρύ κλίμα στις συνομιλίες με την τρόικα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όχι μόνον εξαιτίας της διαδημοτικής κινητικότητας, που βρίσκεται στον αέρα λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και των καθυστερήσεων στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων και των 11.500 απολύσεων που αποτελούν, για το 2014, καταστατική μνημονιακή δέσμευση για την κυβέρνηση.
Επίσης η τρόικα είναι δυσαρεστημένη διότι κατά τη γνώμη της δεν έχει κλείσει ακόμα το ζήτημα των 4.000 απολύσεων του 2013. Τα επιχειρήματα της τρόικας είναι πρώτον ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ και έτσι δεν μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες προσθαφαιρέσεις προκειμένου να προσμετρηθούν οι απολύσεις, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει υπάρξει μια συμφωνία με την κυβέρνηση τι ακριβώς θα γίνει στις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΒ-ΕΑΣ-ΛΑΡΚΟ).

ΔΕΗ: Καταρχήν συμφωνία για μείωση της τιμής ρεύματος προς τις βιομηχανίες

Τι αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής

ΔΕΗ: Καταρχήν συμφωνία για μείωση της τιμής ρεύματος προς τις βιομηχανίες

Κρίσιμη θα είναι η αυριανή γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ψηφίσει, τελικά, τη μείωση της τιμής ρεύματος προς τις βιομηχανίες.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, κατά τη συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής την Δευτέρα, αποφασίστηκε η μείωση να είναι διαφορετική, ανάλογα με τον κλάδο, ενώ στις λιγνιτικές αναμένεται να ξεπεράσει το 20% και μπορεί να φτάσει μέχρι και 30% μηνιαίως, κατά περίπτωση.
Όπως ανέφερε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας στο Newmoney.gr,  διαφορετικές ανάγκες έχουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες, όπως το Αλουμίνιο της Ελλάδος και η ΛΑΡΚΟ που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο και διαφορετικές οι χαλυβουργίες που επωφελούνται της νυχτερινής ζώνης.

Ποιον λαό, κύριοι της Κυβέρνησης, επικαλείστε;

Του Δημήτρη Τσιμούρα

Οιτης Κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον Πρωθυπουργό,  υπουργοί και βουλευτές, για να δικαιολογήσουν αυτήν τους τη βάρβαρη πολιτική, για να δικαιολογήσουν αυτήν την καταστροφική πορεία  στην οποία οδηγούν τον ελληνικό λαό, πέραν όλων των άλλων, ανερυθρίαστα, επικαλούνται και τη δική του συναίνεση! Επικαλούνται την ψήφο του. Επικαλούνται τη θέληση της πλειοψηφίας, της...
οποίας, όπως ισχυρίζονται, εντολές εκτελούν.

Μπορεί φυσικά κανείς να απαριθμήσει δεκάδες τέτοιες αναφορές, με πιο χαρακτηριστική αυτήν του Πρωθυπουργού στην ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, στις 14/1/14, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε –ψέματα-  ότι «εκπροσωπεί την σταθερή θέληση του ελληνικού λαού».

Περαστικά μας!

Διπλά και τριπλά αδικημένοι συνάνθρωποί μας έχουν την ατυχία να πάσχουν από πάθηση που χαρακτηρίζεται επίσημα ως σπάνια. Υποφέρουν, χωρίς όμως να μπορούν να ελπίζουν σε μεγάλη βοήθεια από τους γιατρούς. Διότι, επειδή ακριβώς πρόκειται για σπάνια πάθηση, η επιστημονική εμπειρία είναι φτωχή, άρα οι αντικειμενικές δυνατότητες για έρευνα και πρόοδο στην αντιμετώπιση πολύ περιορισμένες, συγκριτικά με τις πιο διαδεδομένες παθήσεις. Η σιχαμένη αντίληψη της εποχής μας που συναρτά την Υγεία με τους όρους της Αγοράς κλειδώνει αυτήν την παράλογη αδικία με σφραγίδα το ανέκφραστο και κυνικό πρόσωπο του...

Δε φτιάχνουμε κι εμείς ένα κόμμα;;;

Γιατί να μη φτιάξουμε κι εμείς ένα κόμμα;
Τώρα που είναι και της μόδας, τώρα που γυρίζει...
Ο καθένας φτιάχνει κόμμα.
Άλλοι από λόξα, άλλοι από συμφέρον, άλλοι από μιντιάρχη... ο καθένας όπως μπορεί!

Αλλά για να μη φανεί ότι θέλουμε να γίνουμε Χαλίφηδες στη θέση του Χαλίφη (εμείς, άλλωστε, δεν είμαστε σαν τους άλλους), θα το φέρουμε λάου-λάου.
Δηλαδή, θα συγκροτήσουμε πρώτα (εμείς! ποιοι άλλοι;) μια κίνηση πολιτών.
Δε θα δυσκολευτούμε να βρούμε όνομα. Μπορούμε...
απλά να βάλουμε έναν αριθμό.
Θα πούμε ότι είμαστε "η κίνηση των 28".

Όλοι οι αποτυχημένοι στο κράτος: "Ο Γιάννης Παπαθανασίου πρόεδρος των ΕΛΠΕ"

Νέος Πρόεδρος διορίσθηκε, από το Ελληνικό Δημόσιο, στα Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΠΕ o πρώην υπουργός, Γιάννης Παπαθανασίου, στη θέση του παραιτηθέντος για προσωπικούς λόγους, Χρήστου -Αλέξη Κομνηνού.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ομίλου.

Ελληνες στην Ουκρανία: Από το χρυσόμαλλο δέρας έως τη Φιλική Εταιρεία [εικόνες]

Το φλέγον ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες εβδομάδες στην εμφυλιακή Ουκρανία ανέδειξε τις τελευταίες μέρες και ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα...
Την παρουσία του ελληνικού στοιχείου στη χώρα και, πιο συγκεκριμένα, των συνολικά 150.000 Ελλήνων που ζουν σήμερα στην Ουκρανία και οι οποίοι τελούν υπό το φόβο και την ανησυχία που προκαλούν οι ένοπλες απειλές των νεοναζιστών εθνικιστών του «Δεξιού Τομέα» που έχουν πάρει τον έλεγχο της χώρας και απειλούν με εθνικές εκκαθαρίσεις.
-Μια υπόθεση 2.500 ετών...
Η παρουσία, ωστόσο, των Ελλήνων στην Ουκρανία και ιδιαιτέρως στην Χερσόνησο της Κριμαίας, έχει μακρότατη ιστορία, η οποία χρονολογείται ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ., οπότε και άρχισε η ελληνική εποίκιση στα παράλια της Μαύρης θάλασσας και στην χερσόνησο.

Λαθρέμποροι (γενικώς)...

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 

Μια ακόμα υπέροχη ιστορία «κάθαρσης» και «πάταξης του εγκλήματος» βρίσκεται σε εξέλιξη παράλληλα με εκείνη των ΜΚΟ: Η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων. Κατ’ αρχάς ως στήλη και ως άνθρωποι δεν αμφισβητούμε την επιτυχία των αρμόδιων διωκτικών αρχών στον εντοπισμό δράσης κυκλώματος, στο βαθμό φυσικά που αυτό αποδειχτεί και δικαστικά. Πολύ περισσότερο που  γίνεται λόγος για παράνομη διακίνηση καυσίμων η οποία, σε μια και μόνο περίπτωση, αφορά σε πάνω από 4,5 εκατομμύρια λίτραναυτιλιακού ντίζελ!

   Εκείνο που αμφισβητούμε είναι το αν οι πολιτικοί μας ταγοί ενδιαφέρονται να φωτίσουν όσα βρίσκονται πίσω από το αστυνομικό σκέλος της υπόθεσης. Κι αν επιθυμούν να εξάγουν τα ορθά συμπεράσματα που προκύπτουν. Για την ακρίβεια είμαστε σίγουροι ότι, αντιθέτως, εκείνο που επιθυμούν είναι να τα... νοθεύσουν.

Για παράδειγμα:...

ΠΩΣ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ

Τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργεί από σήμερα Πέμπτη , προκειμένου να ενημερώνονται οι ασφαλισμένοι για το δίκτυο των συμβεβλημένων γιατρών που μπορούν να... 

ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ : ΚΟΒΟΥΝ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ!

Κατάργηση όχι μόνο των οικογενειακών επιδομάτων αλλά και των δύο επιδομάτων μητρότητας καθώς και σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας στον ΟΑΕΔ προκαλεί η απόφαση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά... 

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΤΡΟΪΚΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΜΑ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ
 ΕΚΤΙΝΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΥΠΕΡΠΕΡΑΝ, ΚΑΤΑΒΥΘΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ


Με συμφωνία συγκυβέρνησης - τρόικας για απελευθέρωση των απολύσεων και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών που θα εκτινάξει περαιτέρω την ανεργία σε νέα ύψη ρεκόρ και θα συνθλίψει οικονομικά τα ήδη βαριά τραυματισμένα από το «Βενιζελικό» ληστρικό PSI ασφαλιστικά ταμεία, ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις των υπουργών Οικονομικών και Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η εθελόδουλη συγκυβέρνηση άφησε ανοιχτά μόνο «τεχνικά ζητήματα» ως προς τον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η νέα μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9%.
Επιπλέον,  σε ό,τι αφορά τις προτάσεις – «φωτιά» του ΟΟΣΑ (για «απελευθέρωση» σε γάλα, ψωμί, ελαιόλαδο, φάρμακα, βιβλία κλπ), επί συνόλου 329 προτάσεων η συγκυβέρνηση υιοθετεί τις 249,σε περίπου 30 απ' αυτές υπάρχουν μικροαποκλίσεις ως προς τον τρόπο εφαρμογής που προτείνεται, ενώ φέρεται να απορρίπτει, μόλις, 50!

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κοινή Ανακοίνωση εξέδωσαν την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, 21 κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα από όλο τον κόσμο, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ολόκληρηη Κοινή Ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, δεν αποτελούν "νίκη της δημοκρατίας", δήθεν των "επαναστατών", όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και της ΕΕ, αλλά μια επικίνδυνη εξέλιξη, πρώτα απ’ όλα για τον ίδιο τον λαό της Ουκρανίας.
Στην πολιτική "επιφάνεια" αναρριχήθηκαν, με τη βοήθεια ΕΕ και ΗΠΑ, αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις, ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί, που εκτός από τις καταστροφές των γραφείων των αντιπάλων τους, μεθοδεύουν ακόμη πολιτικές διώξεις και απαγορεύσεις κομμάτων, πρώτα απ’ όλα κατά τωνκομμουνιστών, ακόμη και ρατσιστικά νομοθετήματα σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού, όπως αυτά που ισχύουν τα τελευταία 20 χρόνια στις χώρες της "ευρωπαϊκήςΒαλτικής, με την απροκάλυπτη πολιτική στήριξη της ΕΕ.
Τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα, που υπογράφουμε αυτήν την Κοινή Ανακοίνωση:
  • Εκφράζουμε τη συμπαράσταση κι αλληλεγγύη μας στους κομμουνιστές της Ουκρανίας, πρώτα απ’ όλα σ’ αυτούς που σε πολλές περιπτώσεις κατέβηκαν στους δρόμους για να υπερασπιστούν τα μνημεία του Λένιν και τα άλλα σοβιετικά κι αντιφασιστικά μνημεία, τα οποία βρέθηκαν στο "στόχαστρο" της ιδεολογικής "εκκαθάρισης" της Ιστορίας, που επιχειρούν οι εθνικιστικές - φασιστικές ένοπλες ομάδες.
  • Καταδικάζουμε ΗΠΑ κι ΕΕ, για την

Μαζί τα φάγανε. Ποιοι υπουργοί κάλυπταν το φαγοπότι και γιατί


Οορυμαγδός των εξελίξεων γύρω από το σκάνδαλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων έφερε στο φως της δημοσιότητας ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια έτυχαν κάποιας... ευνοϊκής μεταχείρισης.

Εταιρίες φαντάσματα με έργο τόσο ασαφές και έωλο που η υλοποίηση του είναι σχεδόν αδύνατο να επιβεβαιωθεί απολάμβαναν επί σειρά ετών τα προνόμια των κυβερνητικών φίλων. Συνδαιτημόνες της εκάστοτε εξουσίας, ανεξαρτήτως χρώματος, εξασφάλιζαν πακτωλούς χρημάτων για τη διάσωση της...

Αν υπήρχε η Διαύγεια πριν από κάποια χρόνια...

Πολύ συχνά στις μέρες μας αναρωτιόμαστε «τι θα γινόταν εάν...».

Ο τελευταίος θόρυβος που έχει γίνει με τις ΜΚΟ καθώς και τα απίστευτα ποσά που διατέθηκαν για εξίσου απίστευτους λόγους με έκανε να αναρωτηθώ τι θα γινόταν εάν...
υπήρχε η Διαύγεια πριν από κάποια χρόνια.

Για παράδειγμα:

Διπλό «χαστούκι» στον Βενιζέλο…

Από τη μία η μαραμένη «Ελιά» κι από την άλλη η αφερεγγυότητα στην Εξωτερική πολιτική…

Αφού περιπλανήθηκαν για μερικούς μήνες σε ένα χώρο που δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί, καθώς έχει απορροφηθεί από άλλα σχήματα, ενώ τα...
ελάχιστα υπολείμματά του γίνονται βορά πολιτικής επιβίωσης ηγετών στη δύση τους, οι «58» της Κεντροαριστεράς διαλύθηκαν στα εξ ων συνετέθησαν, η συνεργασία τους με το ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές ναυάγησε και η ελληνική «Ελιά» ξεράθηκε πριν καλά καλά ριζώσει.

ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ Η ΓΣΕΕ...

Την απόφαση να εξουσιοδοτήσει την εκτελεστική επιτροπή να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με την ήδη αποφασισμένη...
κατά την Ευρωπαϊκή Συνδικαλιστική Συνάντηση Κορυφής κινητοποιήση του Απριλίου έλαβε η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ στη συνεδρίασή της το απόγευμα της Τετάρτης.

Παράλληλα αποφασίστηκα να αποσταλεί επιστολή-πρόσκληση στους εργοδοτικούς φορείς για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

''AYTOI ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ''...

Η Nomura αναλύει τους τρεις τρόπους τους οποίους θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα για να βγει ...
από το πρόγραμμα στήριξης, με την αντίστοιχη ανάγκη άντλησης κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές.

1) Πλήρης έξοδος στις αγορές

Βασικά σημεία:

-Υποθέτοντας ότι η Ελλάδα θα σταματήσει να δανείζεται από το EFSF  όσο και από το ΔΝΤ στο τέλος του 2014, η χρηματοδότηση ύψους 9 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ που ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα 2015-16 θα πρέπει να αντικατασταθεί.

- Εαν - με βάση συντηρητικές

Μέχρι πότε θα τη γλυτώνετε;

Ηερώτηση απευθύνεται στα «ανδρείκελα» της υποτιθέμενης κυβέρνησης, τους ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ που την μαγκιά και τον τσαμπουκά τους τον πουλανε στους αδύναμους.

Μα καλά, με τις γελοιότητες σας πιστεύετε ότι θα διορθώσετε τα στραβά και ανάποδα που ΕΣΕΙΣ φέρατε στη χώρα;

Μιλάτε για «κλεψιές» και για «οφειλές», τη στιγμή που ΕΣΕΙΣ είστε οι μεγαλύτεροι ΚΛΕΦΤΕΣ και ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ σε ολόκληρη την οικούμενη.

Αγαπητοί μου φίλοι, ακόμα μια είδηση του κράτους ΚΛΕΦΤΗ, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε, για...
να μαζέψουμε κι αλλά για αυτούς.

Μικρέ! Πιάσε λίγη ανάπτυξη!..

Δεν πρόλαβα καλά-καλά να αναρτήσω το προηγούμενο κείμενο σχετικά με τα διάφορα στάδια που έχουμε μάθει να διανύουμε στις σχέσεις μας με τους δανειστές, και πληροφορήθηκα ότι ένα νέο στάδιο βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Είναι έμπνευση της Άγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Die Welt, η Γερμανίδα Καγκελάριος σκέπτεται να δώσει το ελεύθερο να επιλέγει η ελληνική κυβέρνηση τα μέτρα που θα εφαρμόζονται, προκειμένου να επιτυγχάνονται οι στόχοι. Αυτοί οι τελευταίοι απλώς θα τίθενται ως προϋπόθεση της οικονομικής στήριξης. Το πώς θα επιτυγχάνονται θα είναι δουλειά του...
κάθε Άδωνη Γεωργιάδη. Να του γίνει επιτέλους το χατήρι κι αυτουνού, να μην κινδυνεύει πια να του κλέβουνε τη δόξα.

Επί ελιάς κρεμάμενος

Ένα ακόμα χτύπημα δέχτηκε την Τρίτη η κεντροαριστερά ενόψει ευρωεκλογών, αφού ο εκπρόσωπος των 58 κατέθεσε αίτηση διαζυγίου με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, λίγο πριν το μήνα του μέλιτος. Πληροφορίες θέλουν να τα χαλάνε στην προίκα, αλλά σύμφωνα με άλλες πληροφορίες που διαψεύδουν τις προηγούμενες, στην προίκα τα έχουν βρει. Στα χρέη κολλήσανε.

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται πάντως ο κουμπάρος του ζεύγους που βλέπει τα όνειρά του για νεκρανάσταση του Βενιζέλου να γκρεμίζονται σαν αυθαίρετο που καταδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας επειδή δεν το έχτισε ο Λάτσης. Τίποτα πια στο Μπομπολιστάν δεν θα είναι το ίδιο.

Μερικοί από τους 58, λίγο πριν ανασυνθέσουν την κεντροαριστερά με το Βενιζέλο διαπίστωσαν πως ότι πιο αριστερό έχουν να προτείνουν είναι...

ΛΑΡΚΟ: Να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση του ΠΑΜΕ επιχειρεί η διεύθυνση








Να καταδικάσουν την τοπική διεύθυνση της ΛΑΡΚΟ για την προσπάθειά της να εμποδίσει τη συνδικαλιστική δράση καλoύν όλους τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του σωματείου, με ανακοίνωσή τους, οι δυο εκλεγμένοι συνδικαλιστές της παράταξης«Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο» (ΕΑΜ), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ.  Ζητούν επίσης να συνεδριάσει άμεσα το ΔΣ του Σωματείου για το συγκεκριμένο θέμα.
Ειδικότερα στην ανακοίνωσή τους, οι Παναγιώτης Πολίτης και Γιώργος Μαγγαφάςαναφέρουν: 

Ακόμα μια επιτυχία του Αδωνι: Συμφέρει να πληρώνουμε τα φάρμακα από το να τρέχουμε σε γιατρούς!!!

Τους συμφέρει να πληρώνουν… απ’ την τσέπη τους 

Δεν γλιτώνουν χρήματα οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ με την επίσκεψη στον γιατρό , έτσι πληρώνουν απευθείας στο φαρμακείο.

Από την τσέπη τους πληρώνουν τα φάρματα τους οι ασθενείς του ΕΟΠΥΥ, γιατί τους… συμφέρει!

Σύμφωνα με «Τα Νέα», η πολύμηνη απεργία των γιατρών του Ταμείου που πλέον βρίσκεται στη διαδικασία της μετάφρασης στο νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είχε ως αποτέλεσμα οι συμβεβλημένοι γιατροί να πιάνουν πολύ γρήγορα το μηνιαίο πλαφόν των επισκέψεων που...

WASΗINGTON POST. Ποιό Obamacare? Έλληνας ανασφάλιστος καρκινοπαθής πουλάει ότι έχει για να εγχειριστεί. Εκτός τόπου δηλώσεις Άδωνι


Άντε τώρα να εξηγήσεις στον Άδωνι ότι υπάρχουν συνάνθρωποι μας που πλήρωναν για χρόνια, υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στα ταμεία, που όχι μόνο χάθηκαν από το PSI (που ο ίδιος ψήφισε) αλλά και επειδή τώρα έμειναν άνεργοι, (από τις πολιτικές που αυτός στήριζει), πλέον κινδυνεύουν να πεθάνουν.
Και λοιδορούνται μάλιστα από τον ΤηλεΥπουργό.
Μία τέτοια περίπτωση ανασφάλιστου, ο οποίος αν και πλήρωνε χρόνια εισφορές, τώρα κινδυνεύει, ανακάλυψε η εφημερίδα Washington Post
Και ξεκινώντας με αυτή την ιστορία, ξετυλίγει το κουβάρι της διαλυμένης δημόσιας υγείας στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη των μνημονίων.

Χρεοκοπημένες επιχειρήσεις – ζάμπλουτοι επιχειρηματίες!

Είναι υπερδανεισμένοι, ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, με απειροελάχιστες δυνατότητες να επιστρέψουν στο ορατό μέλλον στην κερδοφορία, αλλά απαιτούν περισσότερα δάνεια από τις τράπεζες, απειλώντας διαφορετικά με την διατήρηση των θέσεων εργασίας. Στην πράξη πρόκειται για την νέα γενιά των προβληματικών επιχειρήσεων, όπου τον ρόλο του ΟΑΕΔ έχει αναλάβει το τραπεζικό σύστημα. Τις εμπνεύσεις Αρσένη τις πληρώνουμε ακόμη. Οι υπερδανεισμένοι του 2014, όμως, απειλούν...

Πετάξτε τους έξω, ΤΩΡΑ!...

Του εντιμότατου αρχιαπατεώνα και καταστροφέα κρατών – μελών της ΕΕ Όλι Ρεν είχαν αποκαλυφθεί, πριν από λίγες εβδομάδες, οι...

Τι κερδίσαμε τελικά από το κλείσιμο της ΕΡΤ;..

Στις 27 Απριλίου -το αργότερο- θα αρχίσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, όπως επαναβεβαίωσε ο αρμόδιος υφυπουργός δημόσιας τηλεόρασης Παντελής Καψής.

Mε αφορμή λοιπόν τη...
λειτουργία του νέου φορέα, θα είχε αξία ένας μέχρι τώρα απολογισμός.

Μπορεί κάποιος να μας πει πόσα κερδίσαμε από το κλείσιμο της ΕΡΤ; Προσοχή! Η απάντηση στο ερώτημα

Μέσω ΜΚΟ εκβιάζουν Καραμανλή, Ντόρα και Γ. Παπανδρέου!..

Χαρά και ικανοποίηση προκαλεί η αποκάλυψη της αποκρουστικής πραγματικής φύσης των διαβόητων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) στα μάτια πλέον ολόκληρου του ελληνικού λαού. Εστω και αν η...
διεξαγόμενη αυτές τις μέρες δημόσια συζήτηση εστιάζεται αποκλειστικά στη διαφθορά και τις οικονομικές «αρπαχτές» των τρωκτικών που τις έστησαν και καθόλου στον ρόλο που παίζουν και για τον οποίον τις δημιούργησε η αμερικανική κυβέρνηση, με όλες τις άλλες κυβερνήσεις να τη μιμούνται τα επόμενα χρόνια.