Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σας αρέσει η μουσική των 90's;

Αν ναι, τότε σίγουρα θα σας αρέσει και το συγκεκριμένο βίντεο. Ένα πρωτότυπο αφιέρωμα σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες της δεκαετίας του 90.

Ανοιχτή επιστολή σε γονείς: "δεν αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μας"

Ανοιχτή επιστολή σε γονείς
Τα παιδιά μας κινούνται και παραπατάνε σε μια κοινωνία που
δε τους προσφέρει τίποτε απολύτως εκτός απ' την ασχήμια της.
Φίλοι γονείς δεν αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μας, ναι, ναι… έτσι νομίζω.

Σας ξενίζει να ακούτε κάτι τέτοιο?
Πιστεύετε ότι δεν σας αφορά?

Για ρίξτε μια ματιά στον κόσμο γύρω σας, στον κόσμο που τα έχετε φέρει…
Τι γεύση παίρνετε? Πως σας φαίνεται?
Πικρός, σκληρός και άδικος?
Χμ, θα έλεγα πως είστε αρκετά επιεικείς για μια πρώτη βιαστική ματιά.
Για ξανακοιτάξτε σας παρακαλώ λίγο πιο προσεκτικά, λίγο βαθύτερα…

Λοιπόν?
Ας είμαστε θα έλεγα ειλικρινείς αδέρφια, δεν αγαπάμε αληθινά τα παιδιά μαςγιατί……

……αν τα αγαπούσαμε ο κόσμος δεν θαχε τούτη την αποτρόπαιη και άδικη μορφή, δεν θα υπήρχε πόλεμος σε καμιά γειτονιά του κόσμου, για κανένα απολύτως λόγο,
οι άνθρωποι δεν θα σκότωναν, δεν θα βασάνιζαν, δεν θα εξευτέλιζαν ο ένας τον άλλο με τέτοια αγριότητα…

ΙΝΔΙΑ: ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Γενική απεργία κήρυξαν στην Ινδία όλα τα συνδικάτα, εκ των οποίων δύο είναι προσκείμενα στην κυβέρνηση, και εκατομμύρια διαδηλωτές κατέβηκαν την Τρίτη στον δρόμο εκφράζοντας την οργή τους για τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής και διεκδικώνταςενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων και την καθιέρωση κατώτατου μισθού.
Ένδεκα συνδικαλιστικές οργανώσεις υπέγραψαν την έκκληση προκειμένου να ασκήσουν πίεση στην κεντρο-αριστερή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μανμοχάν Σινγκ. Ο τελευταίος που επικρίνεται για υπερσυντηρητισμό από την αντιπολίτευση, ζήτησε αυτή την εβδομάδα, μάταια, την ακύρωση της κινητοποίησης αυτής.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΝΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΙΝΑΙ «ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ»!

ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΨΕΥΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
Του PAUL KRUGMAN
Η κατάσταση είναι τρομακτική εδώ [στην Πορτογαλία], καθώς το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνά το 13%. Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, ακόμη και την Ισπανία, και η Ευρώπη ως σύνολο μοιάζει να γλιστρά πίσω στην ύφεση.
Γιατί όμως έγινε η Ευρώπη ο «μεγάλος ασθενής» της παγκόσμιας οικονομίας; Όλοι γνωρίζουν την απάντηση. Δυστυχώς, τα περισσότερα από όσα ο κόσμος γνωρίζει επ΄ αυτού δεν είναι αληθινά και οι ψεύτικες ιστορίες γύρω από τα βάσανα της Ευρώπης διαστρεβλώνουν τον διάλογο για την οικονομία στις ΗΠΑ.

Ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις

Στο φουλ λειτουργούν πλέον οι μηχανές του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μετά και τη συμφωνία για την ολοκλήρωση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη που μόνον από την αξιοποίηση του Ελληνικού θα φθάνει το +0,3% σε ετήσια βάση για μια δεκαετία και προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και εσόδων για το κράτος.

Το κίνημα της φθηνής πατάτας εξαπλώνεται και καταργεί τους μεσάζοντες σε Παλλήνη και Νέο Κόσμο

Το κίνημα της φθηνής πατάτας εξαπλώνεται και καταργεί τους μεσάζοντες σε Παλλήνη και Νέο Κόσμο 
Μετά την Πιερία οι πρωτοβουλίες κατάργησης των μεσαζόντων έφτασαν και στην Αττική. Ο λόγος για το.... καταναλωτικό κίνημα που οργανώνεται στο δήμο Παλλήνης και στο δήμο Νέου Κόσμου για φθηνή πατάτα κατευθείαν από τους παραγωγούς χωρίς τους μεσάζοντες.  
Την ιδέα προώθησε η αντιδήμαρχος κα Ειρήνη Κουνενάκη η οποία έκλεισε και τη συμφωνία με τους παραγωγούς, σύμφωνα με το e-aftodioikisi.gr.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στον «αέρα» 2.700 καταλύματα από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας

Στον «αέρα» 2.700 καταλύματα από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας 400.000 είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας που απολάμβαναν κάθε χρόνο οικονομικές διακοπές μέσω των προγραμμάτων Κοινωνικού Τουρισμού. Μαζί τους «ανέπνεαν» και 2.700 επιχειρήσεις-καταλύματων σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα σε περιοχές που δεν φτάνουν, συνήθως , ξένοι τουρίστες.

Δοκιμάστε δωρεάν τα νέα Windows 8 της Microsoft

Δοκιμάστε δωρεάν τα νέα Windows 8Την νέα έκδοση των Windows 8, σε δοκιμαστική έκδοση μπορούν πλέον να δουν και να απολαύσουν οι χρήστες του διαδικτύου.
Αυτή η έκδοση δεν είναι η τελική έκδοση των Windows 8 και υπάρχει περίπτωση να είναι λίγο ασταθής, ενώ όσοι τα εγκαταστήσουν και θέλουν να βάλουν την έκδοση των Windows που είχαν θα πρέπει να το επανεγκαταστήσει.
Όποιοι χρήστες θέλουν μπορούν πατώντας εδώ να κατεβάσουν τα νέα Windows 8 Consumer Preview και στη συνέχεια να δημιουργήσει ένα DVD εγκατάστασης ακολουθώντας της οδηγίες που δίνει η εταιρία.

Ποιες είναι οι αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων

Ποιες είναι οι αλλαγές στον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεωνΣειρά τροπολογιών οι οποίες θα έχουν σαν στόχο βελτιωτικές παρεμβάσεις στον εφαρμοστικό νόμο των υπουργείων Υγείας και Εργασίας που σηζητείται στη Βουλή και στο οποίο περιλαμβάνεται η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, κατέθεσε ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.

Πιο συγκεκριμένα με τροπολογία στο άρθρο 42 καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και των αναπροσαρμογών στα ελλειμματικά ταμεία.
Οι συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων θα αναπροσαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής.

Βαγενά: Περπατήστε για να δείτε την Αθήνα της ντροπής

Μια διαφορετική ομιλία από αυτές που έχουμε συνηθίσει ακούστηκε στο κοινοβούλιο από την ανεξάρτητη βουλευτή, Άννα Βαγενά.
Η κα Βαγενά ανέβηκε για πρώτη και πιθανότατα τελευταία φορά στο βήμα της Βουλής, αποφασισμένη να μην χρησιμοποιήσει ξύλινο λόγο.
Απευθυνόμενη στους νέους είπε ότι "θα πρέπει να ξέρουν ότι υπάρχει ελπίδα, όταν δουλεύεις έντιμα και καθαρά".
"Όταν όμως βλέπεις όμως τη δουλειά ετών και φτάνεις σε ένα σημείο και είσαι συνταξιούχος και δεν μπορείς να ζήσεις, εδώ είναι η πικρή στιγμή" πρόσθεσε.
Συνεχίζοντας, η κα Βαγενά είπε ότι παρακολουθεί αυτές τις μέρες τη συζήτηση στη βουλή και την κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων και διαπιστώνει ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά σε αυτά που λέγονται στο κοινοβούλιο με αυτά που ισχύουν στην κοινωνία.
"Είναι σαν να παίζεται ένα έργο εδώ μέσα, άσχετο με το έργο που παίζεται έξω στην κοινωνία. Στην κοινωνία παίζεται ένα έργο που είναι σαν να μην αφορά τα κόμματα" είπε χαρακτηριστικά.
"Ξέρετε τι ζει ο κόσμος; Ακούει ο κόσμος έκπληκτος για εκατομμύρια που πάνε και έρχονται. Από που φύγαν αυτά τα εκατομμύρια, ποιος θα μας πει;" αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι αυτά τα χρήματα δεν έφυγαν από τους απλούς ανθρώπους που δούλεψαν έντιμα και σκληρά.
Αναφερόμενη στην ανάπτυξη, η Άννα Βαγενά, ρώτησε "σε ποια ρημαγμένη Ελλάδα και σε ποια ρημαγμένη Αθήνα θα έρθει η ανάπτυξη;" και κάλεσε τους βουλευτές να περπατήσουν στο κέντρο της Αθήνας.
"Περπατήστε σας παρακαλώ μια μέρα, αφήστε τα αυτοκίνητα για να δείτε την Αθήνα που ντρεπόμαστε για την εικόνα της. Ντρέπομαι όταν βλέπω τουρίστες. Πού τους καλούμε να έρθουν. Ποιος την κατάντησε έτσι;" είπε η κα Βαγενά.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Άννα Βαγενά, προειδοποίησε ότι έρχεται μεγάλη κοινωνική έκρηξη και κάλεσε όσους έχουν λίγη ευαισθησία θα πρέπει να προσέξουν.
"Κάποιοι θα πάνε να κρυφτούνε πίσω από τα τείχη τα υψηλά στις επαύλεις που έχουν χτίσει, σε όλα τα προάστια και νομίζουν ότι εκεί πέρα θα είναι ασφαλείς. Δεν θα είναι".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Βαγενά, αντικατέστησε την Πέμη Ζούνη, βουλευτή Α' Αθήνας, όταν εκείνη παραιτήθηκε, πριν την ψήφιση του Μνημονίου 2.
Η κα Βαγενά καταψήφισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου τη διέγραψε.

Πέντε δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά

Περαιτέρω υποχώρηση σημείωσαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στις τράπεζες τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα οι τράπεζες να κλείσουν περισσότερο τις στρόφιγγες των δανείων.
Πιο αναλυτικά, τον Ιανουάριο οι καταθέσεις που διατηρούν στις τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκαν κατά περίπου 5 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων υ υποχώρησε τον πρώτο μήνα του 2012 στα 169 δισ. ευρω από 174 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2011.
Τους τελευταίους δώδεκα μήνες η εκροή των καταθέσεων από τις τράπεζες έφθασε τα 36 δισ. ευρώ.

Μπαρόζο: "Μαζί Ελλάδα και Ευρώπη μπορούμε"


Τα "ελληνικά" του Μπαρόζο από fon1972Η τόνωση της ανάπτυξης στην Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και κοινοτικοί επίτροποι με τον Έλληνα πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στις Βρυξέλλες.
Ο Μπαρόζο εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει ενώ σημείωσε πως "ο Παπαδήμος έβγαλε την Ελλάδα από δύσκολα νερά".

Χαρίζει το μαγαζί του ...



Έκπληκτοι έμειναν οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου, όταν αντίκρυσαν την παραπάνω ανακοίνωση.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε ταμπελάκια που αναγράφουν «ΠΩΛΕΙΤΑΙ» ή «ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ» στις βιτρίνες καταστημάτων, ωστόσο δεν έχουμε δει ποτέ «ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ»....

Kαι αγορά ελαιόλαδου χωρίς μεσάζοντες ...



Βροχή» πέφτουν τα αιτήματα πολιτών για αγορά φθηνών και ποιοτικών προϊόντων μέσω Διαδικτύου, χωρίς μεσάζοντες, στην ιστοσελίδα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Νομού Πιερίας, μετά το επιτυχημένο... πείραμα που έγινε με τις πατάτες.
Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία αγοράς ελαιόλαδου απευθείας από τους παραγωγούς, με ...

Κατάληψη στο δημαρχείο Θήβας

Στην κατάληψη του Δημαρχείου της Θήβας προχώρησαν οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Ήταν μια κίνηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάρρευση των δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των ΟΤΑ, την απόλυση των εργαζομένων σε αυτές, τις μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων.
Όπως σημειώνουν "ο συνεχής και καθημερινός αγώνας για την ανατροπή της πολιτικής και των αποφάσεων της συγκυβέρνησης και της τρόικας είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων".

Αυτοί παίρνουν πάνω από 5.000 ευρώ στο δημόσιο [λίστα]

Αυτοί παίρνουν πάνω από 5.000 ευρώ στο δημόσιοΤους λειτουργούς του δημοσίου τομέα και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) οι οποίοι αμείβονται με ποσά μεγαλύτερα των 5.000 ευρώ, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών πρόκειται για τους εξής:

Βενιζέλο για πρόεδρο θέλουν 21 υπουργοί - υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Εικοσιένας υπουργοί και υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν τον Βενιζέλο για πρόεδΤο σύνολο σχεδόν των υπουργών και των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας του Λουκά Παπαδήμου αναμένεται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες έναν άτυπο κύκλο συνομιλιών με τους συναδέλφους του στο υπουργικού συμβούλιο και όπως όλα δείχνουν η συντριπτική πλειοψηφία τους θα υπογράψουν μαζί με τους βουλευτές τη δήλωση υποβολής της υποψηφιότητας του υπουργού Οικονομικών για την προεδρία του κόμματος.

Στο Σύνταγμα δίνουν ραντεβού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ!...



ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων με τρίωρη στάση εργασίας και συναυλία στο Σύνταγμα.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ απαιτώντας «ισότιμη και δικαιότερη Ευρώπη» εξήγγειλαν στάση εργασίας στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα από τις 12:00 εως τις 15:00 το απόγευμα, ενώ...

στη 13.30 συνδικαλιστικά στελέχη θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 6 το απόγευμα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν συλλαλητήριο και συναυλία διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος, από κοινού με το Τεχνικό Επιμελητήριο, τον Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Το Σύνταγμα έχει γίνει για όλους μας το δεύτερο σπίτι! Εκεί διεκδικούμε την αληθινή δημοκρατία!

Τραγική ειρωνεία όμως… Διεκδικούμε τη δημοκρατία στο άντρο της δικτατορίας!...

ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ-ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ


Ρεπορτάζ : Γιώργος Γάτος
(από την Ημερησία)
Xωρίς να χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων μπορούν οι επιχειρήσεις να μειώσουν, αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου, κατά 22% ή 32% (αν πρόκειται για νέους απασχολούμενους ή νεοπροσλαμβανόμενους...

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά

Picture 0 for Όλες οι αλλαγές στα εργασιακά Τι προβλέπει η πράξη του υπουργικού συμβουλίου για κατώτατους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Με αναδρομική ισχύ, από τις 14 Φεβρουαρίου, η απόφαση

Με αναδρομική ισχύ, από τις 14 Φεβρουαρίου, ανοίγει ο δρόμος στη μείωση των κατώτατων μισθών, με απόφαση που λήφθηκε σήμερα από την κυβέρνηση και σφραγίσθηκε με πράξη του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως προβλέπεται από την σχετική απόφαση, τα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ , για μισθούς και ημερομίσθια, μειώνονται  κατά 22%. Η μείωση, θα ισχύσει μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα

Δεν σας χρωστάμε ούτε μια δεκάρα
Με όσους τα φάγατε μαζί να μοιραστείτε τα χρέη και
να ξεπουλήσετε τις περιουσίες σας, για να βρείτε λεφτά
.
Δουλεύω 25 χρόνια κι έχω πληρώσει το ταμείο μου μέχρι τη τελευταία δεκάρα που όφειλα. Εχω πληρώσει από το μισθό μου ανελειπώς ότι όφειλα.
Το ίδιο κι οι γονείς μου που ζουν με μια φτωχοσύνταξη.

Δεν έκλεψα, δεν πήρα ποτέ μίζα ή φακελλάκι για τίποτα, δεν μπήκα σε καμιά δουλειά με μέσον.
Δούλεψα σαν το σκυλί για να τα βγάλω πέρα.
Δεν έφαγα από καμιά πίτα και δεν ευνοήθηκα ποτέ από ένα κράτος που δεν ξέρει καν την ύπαρξή μου εκτός από όταν μου ζητάει λεφτά.
Δεν πήρα άδεια με μέσον, δεν έχτισα αυθαίρετα, δεν λάδωσα καμιά πολεοδομία, εφορία, γιατρούς, δικηγόρους και λοιπές ευγενείς κατηγορίες.
Μένω με νοίκι και το πληρώνω στην ώρα μου, θυσίασα κάθε μικρή χαρά για να πληρώνω λογαριασμούς και για να είμαι μόνιμα έντιμη και με το κούτελο καθαρό.

ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ…(ΙΣΩΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ…)

Όσο αυτό το σύστημα θα υπάρχει στον κόσμο,
το χρέος, οι στερήσεις, η φτώχεια, οι ανισότητες, οι πόλεμοι,
η βία και η εγκληματικότητα δεν μπορεί να εκλείψουν ποτέ...
Προσπαθώντας να καταλάβει και να λύσει κάποιος ένα πρόβλημα, είναι πολύ σημαντικό να μην έχει περιορισμένο πεδίο σκέψης, περιορισμένα δεδομένα, στενό «χώρο» να κινηθεί και πάνω απ όλα να μην προσπαθεί να το καταλάβει και να το λύσει με τον τρόπο και τα δεδομένα που το δημιούργησαν.

Τον τελευταίο καιρό σ' αυτή τη χώρα κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Στενότητα και περιορισμένα μυαλά…

Πολλοί και για διαφορετικούς λόγους προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στις μέρες μας αφορούν κυρίως εμάς σαν άτομα και την Ελλάδα σαν χώρα.

Μιλούν για τον κακό εαυτό μας, την κακή διαχείριση από τους πολιτικούς κλπ.

Η φτηνή πατάτα πάει παντού

Μετά την Κατερίνη Πιερίας, τη σκυτάλη στη «μάχη» της φθηνής -και χωρίς μεσάζοντες- ντόπιας πατάτας, παίρνει τώρα ο Βόλος Μαγνησίας.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο νεοσύστατο κίνημα «Άνωση Εθελοντές Βόλου»,

Βέλγιο: «Εγωϊστική η συμπεριφορά της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα»

«Oι δημοσιονομικές προσπάθειες που καταβάλλονται στην Ελλάδα είναι τεράστιες, όταν, για παράδειγμα, βλέπει κανείς περικοπές των συντάξεων κατά 50%. Ο ρυθμός και η ταχύτητα των περικοπών είναι αβάσταχτος και εκείνο που πρέπει να σκεφθούμε τώρα, είναι η ανάπτυξη της Ελλάδας και όχι η λιτότητα. Η Ελλάδα έχει ανάγκη να εισπράξει έσοδα».
Aυτά αναφέρει σε συνέντευξή του

Η φωτογραφία με την Καρυάτιδα που συγκινεί όλους τους Έλληνες

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία με την κλεμμένη Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο που φαίνεται να ζητά να επιστρέψει στην πατρίδα της.
Η φωτογραφία έχει μέχρι στιγμής εκατοντάδες κοινοποιήσεις και όλο και γίνεται και γνωστότερη, ενώ συγκινητικό είναι το μήνυμα που αναγράφεται δεξιά και αριστερά από το άγαλμα της Καρυάτιδας.
Στην φωτογραφία η Καρυάτιδα απεικονίζεται να λέει: «Γεννήθηκα στην Ελλάδα. Οι αδερφές μου είναι εκεί. Είμαι Ελληνίδα και θέλω να πάω στην πατρίδα μου».

Οι Έλληνες δεν μπορούν να αντέξουν άλλα τέτοια μέτρα, λέει ο Κ.Παπούλιας...



«Τα μέτρα είναι πάρα πολύ δύσκολα για τους αδύναμους και δεν ξέρω αν η Ελλάδα μπορεί να αντέξει άλλα τέτοια μέτρα», επισήμανε ο Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.

Πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο είναι να διατηρήσει η Ελλάδα την κοινωνική της συνοχή.

Ο...

Η εκδίκηση της πατάτας...



Ο Ιωάννης Καποδίστριας είχε δύο μεγαλεπήβολα σχέδια για την Ελλάδα:

α. να την οργανώσει σε ένα σύγχρονο κράτος

β. να την κάνει “παράδεισο της πατάτας”.

Σχεδόν διακόσια χρόνια μετά, δεν υπάρχει Έλληνας επί της γης που... να αμφιβάλει ότι το πρώτο έμεινε απλώς ανεκπλήρωτος πόθος του Κυβερνήτη.

Δε συνέβη όμως το ίδιο με την πατάτα. Η ιστορία στάθηκε ιδιαίτερα απλόχερη μαζί της, όταν την ίδια στιγμή σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του κράτους ήτανε μίζερη και τσουρούτικη. Γιαχνί πρωθυπουργοί και υποσχέσεις του πουρέ, έβραζαν όλοι και όλα στο ίδιο καζάνι.

Και να που η πατάτα, το 2012,

Η ανηθικότητα της νομιμότητας...



...γιατί η Ντόρα Μπακογιάννη ταράχτηκε από μια άκακη αποκάλυψη;...

Άρης Αλεξανδρής

Είναι πραγματικά αστείοι οι φρενήρεις ρυθμοί με τους οποίους η πολιτική επικαιρότητα αναμοχλεύεται και εναλλάσσει τα προσωπεία της, γιατί η... ασυμμάζευτη ρευστότητά της τείνει να δημιουργεί κύκλους ανεξέλεγκτων συνεπειών, ικανών να ενοχοποιήσουν ακόμα και τα υπεράνω μομφής πολιτικά πρόσωπα. Κατά τραγική ειρωνεία δε, τυχαίνει το μοναδικό όπλο απέναντι στο ευμετάβλητο παιχνίδι της εσωκοινοβουλευτικής στοχοποίησης να είναι η οικονομική μετριοπάθεια, η οποία ως έννοια δεν είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους Έλληνες πολιτικούς μιας και το επιχειρηματικό άνοιγμα πάντα φάνταζε δελεαστικότερο από την ταπεινή νοικοκυροσύνη.

Η αλήθεια για το εκατομμύριο!...

ΣΤΡΑΠΑΤΣΟ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


ΜΟΝΟ 5 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 21 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ!
ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ
Άσχημα τα πράγματα για την Συγγρού. Παρά τις πιέσεις, μόνο 4 βουλευτές άλλαξαν την στάση τους σε σχέση με την ψήφο τους στο Μνημόνιο Νο 2. Μέσα σε αυτούς ποιος άλλος; Ο...
πολλά βαρύς Μανώλης Κεφαλογιάννης.
 Άλλαξε την στάση του, μαζί με άλλους 4 βουλευτές της Ν.Δ. Μιλάμε για μεγάλη ήττα της Συγγρού...

Εγωκεντρική μεγαλομανία

Εγωκεντρική μεγαλομανία
Τελικά ο Αντωνάκης είναι πιο επικίνδυνος απ' όσο περίμεναμε. Εντάξει, είχαμε δείγματα εδώ και χρόνια, αλλά με τον καιρό, η κατάσταση της ψυχικής του υγείας επιδεινώθηκε. Δεν έχω ψυχιατρικές γνώσεις, αλλά νομίζω θα ονόμαζα την πάθηση του"εγωκεντρική μεγαλομανία".

Πριν λίγες μέρες, οΛοβέρδος δήλωσε, πως στην περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές, το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να στηρίξει τη νέα κυβέρνηση και τις αποφάσεις αυτής. Όχι φυσικά πως θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς, αλλά σε κάθε περίπτωση, τις ίδιες ακριβώς δηλώσεις, έκαναν και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όταν και μόνο όταν φυσικά, αφουγκράστηκαν την ανάγκη του ηλίθιου λαού μας, για ενότητα. Διαβάστε τι δηλώνει επ' αυτού ο Σαμαράς:

"Μην ακούω τώρα περί ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνησεις. Το ΠΑΣΟΚ χαμένο είναι και δεν έχει τίποτε άλλο να χάσει. Θέλει να φαινόμαστε παρέα, για να μας κάνει και εμάς ζημιά. Συνενόχους ψάχνουν και κοιτάνε πίσω", δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία κοιτά μπροστά με ένα πρόγραμμα εστιασμένο στην ανάπτυξη.

Δε θέλει πλέον, να ακούει για "συγκυβερνήσεις" ο Αντωνάκης λοιπόν, γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι κακό, θέλει να τους κάνει παρέα, για να τους κάνει ζημιά και μετά τα άλλα τα παιδάκια δε θα τον παίζουν. Όσο για τους "συνενόχους", θα πρότεινα κάποιον από την επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, να ενημερώσει τον μπέμπη, πως στην παρούσα φάση, αυτός και το κόμμα του, συμμετέχουν στην παράνομη συγκυβέρνηση της χώρας. Εκτός αν έχει ειδικό όρο, να καρπώνεται οτιδήποτε καλό επιτυγχάνεται (το νέο μνημόνιο παίζει να νομίζει ότι το έγραψε και ο ίδιος) και να απέχει από οτιδήποτε κακό.

Και για να μείνω λίγο στο θέμα. Μας λέει ο Αντωνάκης, ο οποίος να αξίζει να θυμηθούμε πως "πάλεψε" για τον 13ο και 14ο μισθό, αλλά όχι για τον κατώτατο, πως έχει στα σκαριά ένα τρομερό πρόγραμμα ανάπτυξης, που αυτό και μόνο αυτό θα μπορέσει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση κτλ. Αναρωτιέμαι.. Αν υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα κ. Σαμαρά, γιατί δε μας το λες, ούτως ώστε, να σωθεί η Ελλάδα μια ώρα αρχύτερα; Μάλλον προτιμάς να το κάνεις από τη θέση της πρωθυπουργικής σου καρέκλας έτσι δεν είναι; Τα ίδια έλεγε και ο Τζέφρι πριν πολλούς μήνες, το θυμάσαι. Λεφτά υπάρχουν αυτός, σχέδιο υπάρχει εσύ. 

Ο τύπος το 1993 ίδρυσε το πιο προσωποπαγές κόμμα στην ιστορία τους έθνους, τηνΠολιτική Άνοιξη, γιατί νευρίασε που τον απομάκρυναν από το υπουργείο εξωτερικών όταν ήταν στη ΝΔ. Στις εκλογές του '93 πήγε καλά, κερδίζοντας 10 έδρες, ενώ στις εκλογές του '96 πήρε 2,94% (ακριβώς κάτω από το εθνικό κατώτατο όριο 3%) και κάπως έτσι η Πολιτική Άνοιξη έπαψε να υφίσταται και ο Αντώνης τάχθηκε δημόσια υπέρ της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό θα πει ωριμότητα και σοβαρότητα. Τη συνέχεια την ξέρουμε όλοι.

Θα είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός όλων των εποχών. Αν πέσω έξω, εμένα να μη με λένε