Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κρίτων Αρσένης: Ένα Nόμπελ που ταράζει τα λιμνάζοντα νερά της Ευρώπης

Σε συνέχεια της επιλογής της Νορβηγικής Ακαδημίας να απονείμει το φετινό βραβείο Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Κρίτων Αρσένης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η Νορβηγική Ακαδημία αξίζει και η ίδια ένα βραβείο Νόμπελ για τη φετινή της επιλογή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η μαζικότερη πρωτοβουλία Ειρήνης στην ανθρώπινη ιστορία. Η οικονομική κρίση ξύπνησε παλιές αντιθέσεις και αναζωπύρωσε ξεπερασμένες αντιπαλότητες.

Είμαι πεπεισμένος ότι...


...το Νόμπελ ειρήνης θα μας βοηθήσει να ξυπνήσουμε και να εκτιμήσουμε το δώρο της ειρήνης που μας προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και να μην αφήσουμε την ατολμία, τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία να μας οδηγήσουν στα άκρα, στους διχασμούς και στη διάσπαση. Να παλέψουμε όλοι μαζί για την ολοκλήρωση και υλοποίηση της Ευρώπης της ειρήνης, ελευθερίας, ισότητας, δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Της Ευρώπης που πρωτοστατεί στην μάχη της ανθρωπότητας απέναντι στις πρωτόγνωρες περιβαλλοντικές απειλές που πρακτικές βασισμένες στον ανταγωνισμό, στην ανισότητα και την επικυριαρχία δημιούργησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.