Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Φρούριο την Τρίτη η Αθήνα

Μέτρα παρόμοια με αυτά που ελήφθησαν όταν ο Μπιλ Κλίντον ήρθε στην Αθήνα, είναι αυτά που λαμβάνει η ελληνική αστυνομία για την άφιξη, την Τρίτη, της Angela Merkel στην ελληνική πρωτεύουσα.
Ο σχεδιασμός, περιλαμβάνει τη διάθεση του συνόλου της αστυνομικής δύναμης της Αττικής, ενώ θα υπάρχει και μετακίνηση δυνάμεων από την επαρχία. Αναφορές κάνουν λόγο για 7.000 αστυνομικούς.

Διμοιρίες ΜΑΤ, δίκυκλα των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, και ομάδες αστυνομικών θα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και θα πραγματοποιούν ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές όπου κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να αποτρέψουν βίαιες ενέργειες και επεισόδια, στις μαζικές όπως εκτιμάται συγκεντρώσεις, με τελικό προορισμό την πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή.
Στον ίδιο σχεδιασμό προβλέπεται η ανάπτυξη δυνάμεων σε κτίρια που στεγάζονται "ευαίσθητα" υπουργεία, όπως το Μαξίμου, το Προεδρικό Μέγαρο, Πρεσβείες και ειδικότερα της Γερμανίας, ενώ ειδικός σχεδιασμός γίνεται για το κτίριο της Βουλής και τα σημεία στα οποία έχουν ορισθεί συναντήσεις της Angela Merkel με την Πολιτική Ηγεσία.
Τα υδροφόρα οχήματα, που είναι στη διάθεση της ΕΛ.ΑΣ- ο ΑΙΑΣ καθώς και τέσσερα οχήματα που έχουν διατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ, από το Ισραήλ- θα βρίσκονται σε επιφυλακή για να επιχειρήσουν. Επίσης τρία οχήματα ρίψης αφρού, τα οποία είχαν παραχωρηθεί κατόπιν αιτήματος από την Πυροσβεστική στην ΕΛΑΣ, θα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα, στο κέντρο της πρωτεύουσας την Τρίτη.
Το μεταλλικό πλέγμα- φράχτης και τα κιγκλιδώματα έξω από το Κοινοβούλιο, θα έχουν στηθεί από νωρίς το πρωί, ενώ η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο θα είναι κλειστή για Ι.Χ. αυτοκίνητα και δίκυκλα. Επιπλέον θα γίνονται έλεγχοι και σε όσους διέρχονται πεζοί από το κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.