Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ Η ΔΩΔΩΝΗ


ΜΕΓΑ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ "ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ" Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ
Προχώρησε στο ξεπούλημα της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» η τρικομματική κυβέρνηση, επιφέροντας ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στους κτηνοτρόφους της Ηπείρου, αλλά και ολόκληρης της χώρας και αφήνοντας σε πλήρη εργασιακή τους εργαζόμενους της εταιρείας. Το τίμημα της πώλησης ορίστηκε στο εξευτελιστικό ποσό των 21 εκατ. ευρώ.



Ο ειδικός εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ ανακοίνωσε ότι υπεγράφη η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχόμενου από αυτή ποσοστό του μεοχικού κεφαλαίου της «ΔΩΔΩΝΗΣ»(67,77%).Ενώ ανακοινώθηκε παράλληλα ότι: «Υπογράφηκε η συμφωνία για την εξαγορά του κατεχομένου από αυτή ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της "Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΑΕ ΔΩΔΩΝΗ" από τοκοινοπρακτικό σχήμα "S.I." με σύνθεση 90% την Strategic Initiatives UK LLP, επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού και 10% ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ, έναντι τιμήματος περίπου 21 εκατ.».
Το προκλητικό της υπόθεσης, εκτός των άλλων, είναι ότι το ένα μέλος της κοινοπραξίας, η εταιρεία «ΣΙΜΟΣ Food Group ΑΕ», φέρεται να οφείλει στη «ΔΩΔΩΝΗ» γύρω στα 11 εκατ. ευρώ.
Γίνεται φανερό πως η συγκυβέρνηση προχωρά με συνοπτικές διαδικασίες στο ξεπούλημα των κρατικοσυνεταιριστικών βιομηχανιών μέσω του ειδικού διαχειριστή που ανέλαβε το λεγόμενο κακό κομμάτι της ΑΤΕ μετά τη διάλυση της τράπεζας και την παραχώρησή της στην Τράπεζα Πειραιώς. Ηπώληση της «ΔΩΔΩΝΗΣ» θα σημάνει πτώση των τιμών παραγωγού στο γάλα και περαιτέρω συρρίκνωση της κτηνοτροφίας, όταν η χώρα είναι ελλειμματικότατη σε κτηνοτροφικά προϊόντα, ενώ αβέβαιο παραμένει πλέον το μέλλον των εργαζομένων στη γαλακτοβιομηχανία αυτή. Παράλληλα, ο ειδικός διαχειριστής έχει βάλει ως στόχο να ξεπουλήσει άμεσα την «Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης» και τη ΣΕΚΑΠ. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι καλούνται να παλέψουν να μη γίνει πράξη το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ», να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των αγροτοσυνεταιριστικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και να σχεδιαστεί η ανάπτυξή τους για παραγωγή που να καλύπτει τις εγχώριες λαϊκές ανάγκες και όχι τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΩΔΩΝΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ
Με κατάληψη του εργοστασίου της Δωδώνης στα Ιωάννινα απάντησαν οι συνεταιριστές και οικτηνοτρόφοι στην ανακοίνωση του ειδικού εκκαθαριστή της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι το εργοστάσιο τελεί υπό κατάληψη από τους συνεταιριστές, τους κτηνοτρόφους και όλους τους φορείς της Ηπείρου.
Σε ερώτηση  αν μεταξύ των φορέων που στηρίζουν την κατάληψη περιλαμβάνονται και βουλευτές, ο κ. Μπαλτογιάννης υποστήριξε ότι και αυτοί τάσσονται υπέρ αυτής της κίνησης.
Ο ίδιος δε, δεν δέχεται ότι η εταιρία πουλήθηκε. Σημειώνεται ότι οι συνεταιριστές, που είναι και ο δεύτερος βασικός μέτοχος της γαλακτοβιομηχανίας, είχαν ζητήσει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, αίτημα για το οποίο δεν έχουν λάβει καμία απάντηση από την ΑΤΕ.

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:«ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΔΩΔΩΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».
Σήμερα ζούμε τα αποκαλυπτήρια του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΑΤΕbank υπό ειδική εκκαθάριση, η γαλακτοβιομηχανία δόθηκε στο κοινοπρακτικό σχήμα «SI» στην οποία συμμετέχει η επενδυτική εταιρεία του εξωτερικού Strategic Initiatives UK LLP κατά 90% και η ΣΙΜΟΣ Food Group AE κατά 10%.
Όμως η συγκυβέρνηση της καταστροφής πρέπει να γνωρίζει καλά ότι όποιες συμφωνίες και να κάνει για το ξεπούλημα της περιουσίας του Ελληνικού λαού αυτές θα μείνουν στα χαρτιά. Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτή την επιχείρηση ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗκαι δηλώνουμε ότι θα σταθούμε δίπλα στις προσπάθειες των φυσικών της ιδιοκτητών, μαζί με όλο τονλαό της Ηπείρου, για να λειτουργήσει η ΔΩΔΩΝΗχωρίς αφεντικά. Αποτελεί ύψιστο καθήκον για μας μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με όλο τον λαό της Ηπείρου, να ματαιώσουμε αυτό το έγκλημα, πουθα πλήξει καίρια την κτηνοτροφία στη περιοχή, τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΔΩΔΩΝΗΣκαι ευρύτερα την τοπική οικονομία.
Οι βουλευτές
Χρήστος Μαντάς
Όλγα Γεροβασίλη
Κώστας Μπάρκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.