Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΥΡΙΖΑ: Για «μπίζνες» με την Υγεία μας ήρθε η Μέρκελ!

ΣΥΡΙΖΑ: Για «μπίζνες» με την Υγεία μας ήρθε η Μέρκελ!
Τις «μπίζνες» που θέλει να κάνει η Γερμανίδα Καγκελάριος θυσιάζοντας τις ζωές του ελληνικού λαού, καταγγέλλει η αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή της, αναρωτιέται ποιες θα είναι οι συνέπειες για την Υγεία των πολιτών αν η κυβέρνηση Σαμαρά εκχωρήσει ολόκληρους τομείς του δημόσιου συστήματος υγείας στις γερμανικές βιομηχανίες!
Οι κραυγές αγωνίας για την Υγεία των Ελλήνων πολιτών πληθαίνουν. Και η κυβέρνηση –και ειδικά ο Αντώνης Σαμαράς προσωπικά– ΟΦΕΙΛΕΙ να μην αφήσει τα συμφέροντα της Μέρκελ να στοιχίζουν στην Υγεία των Ελλήνων Πολιτών και να μην κάνει πράξη τις παράλογες απαιτήσεις της.
Συγκεκριμένα, όπως έχει αποκαλύψει το newsbomb.gr, η Γερμανίδα καγκελάριος απαίτησε από τον Ελληνα πρωθυπουργό να υιοθετήσει την καταστροφική για την Υγεία μας συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία και χωρίς αναγραφή επωνυμίας φαρμάκου.
Κάτι τέτοιο θα υποχρεώσει τους Ελληνες να προμηθεύονται αποκλειστικά και μόνο τα πάμφθηνα, ανώνυμα γενόσημα που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, τα οποία έχουν επανειλημμένα αποσυρθεί από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς αποδείχθηκε ότι προκαλούσαν σοβαρότατες παρενέργειες.
Μάλιστα, διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι όπου εφαρμόστηκε ανάλογη ρύθμιση, μειώθηκε το προσδόκιμο ζωής ολόκληρου του λαού!
Μέσω της ανακοίνωσής της, η ΕΕΚΕ Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στον πραγματικό λόγο της επίσκεψης της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη χώρα μας, που δεν ήταν άλλος «από το να προωθήσει τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η υγεία».
Κατηγορεί μάλιστα ανοιχτά την κυβέρνηση Σαμαρά ότι «χρησιμοποιεί το σύστημα υγείας και το διαρκώς επιδεινούμενο επίπεδο περίθαλψης για "συνεργασίες, συμμαχίες και συμπράξεις", για την ενίσχυση δηλαδή των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος της υγείας των πολιτών».
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
ΘΕΜΑ: Οι «μπίζνες» της κας Μέρκελ
στην υγεία Παρότι η κα Μέρκελ δεν έκανε καμιά θερμή δήλωση στήριξης της Ελλάδας και του κ. Σαμαρά, το ταξίδι της μόνο αποτυχημένο δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί, αν πιστέψουμε τουλάχιστον τα σχετικά δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού τύπου.
Διότι από ό,τι φαίνεται ο πραγματικός σκοπός του ταξιδιού της κας Μέρκελ δεν ήταν η έκφραση στήριξης στο ελληνικό πρόγραμμα, αλλά η «στενότερη συνεργασία» (διάβαζε προώθηση των συμφερόντων του γερμανικού κεφαλαίου) σε νευραλγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, μεταξύ των οποίων και η υγεία.
Τα φάρμακα και το λογισμικό διαχείρισης νοσοκομείων και της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι οι τομείς που στοχεύει προνομιακά το γερμανικό κεφάλαιο, σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα.
Γίνεται για άλλη μια φορά σαφές ότι για την κυβέρνηση το καταρρέον σύστημα υγείας και το διαρκώς επιδεινούμενο επίπεδο περίθαλψης δεν είναι πεδία παρέμβασης του κράτους και δημόσιας επένδυσης, αλλά απλώς ένας τομέας για «συνεργασίες, συμμαχίες και συμπράξεις», για την ενίσχυση δηλαδή των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος της υγείας των πολιτών.
Γεννιώνται συνεπώς μια σειρά ερωτημάτων που καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση:
- Αληθεύουν τα δημοσιεύματα (τα οποία πάντως δεν διαψεύστηκαν) περί εκχώρησης τομέων της υγείας στο γερμανικό κεφάλαιο; Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα εκταθεί η συνεργασία και ποιοι θα είναι οι εταίροι; Ποιες θα είναι οι συνέπειες για τους πολίτες της χώρας; Θα ιδιωτικοποιηθούν περαιτέρω τμήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και ποια;
ΕΕΚΕ Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.