Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Παντρεύεσαι; Χωρίζεις; Πέθανες; Πλήρωσε!

Περίπου 4 εκατ. ευρώ ετησίως θα κοστίσει στα ασφαλιστικά ταμεία το πρόγραμμα “Αριάδνη”, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς θα καταβάλουν αυξημένα έξοδα κηδείας προκειμένου να εκδίδεται συμβολαιογραφική πράξη θανάτου.

Οσον αφορά, ωστόσο, τους γάμους και τα διαζύγια το κόστος θα επιβαρύνει αποκλειστικά τους ασφαλισμένους καθώς για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής τους κατάστασης θα πρέπει να καταβάλουν τουλάχιστον 40 ευρώ στο συμβολαιογράφο ώστε να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα έγγραφα.

Σύμφωνα με το υπουργείο υπολογίζεται ότι η επιβάρυνση των ασφαλισμένων θα ανέλθει στα 3,2 εκατ. ετησίως.

Το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα στα ασφαλιστικά ταμεία να έχουν ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για οποιαδήποτε αλλαγή στην οικογενειακή κατάσταση ή στα δημογραφικά δεδομένα των ασφαλισμένων, καθώς θα απαιτείται ειδικό συμβολαιογραφικό πιστοποιητικό, που θα κοινοποιείται σε όλα τα ταμεία εντός 24 ωρών.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να γίνουν διασταυρώσεις, σε περιπτώσεις συντάξεων που λαμβάνουν άγαμες θυγατέρες, συντάξεις χηρείας και οικογενειακά επιδόματα. Να σημειωθεί ότι κύριος στόχος του μέτρου αυτού είναι ο έλεγχος των άγαμων θυγατέρων και οι συντάξεις χηρείας, οι οποίες δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να ελεγχθούν.

Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.