Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η «απολογία» του Πολ Τόμσεν -> "Κάναμε λάθος, κόβαμε μόνο μισθούς"


Ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο όσον αφορά τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας αλλά ότι έχουν γίνει και λάθη δήλωσε σε ξένους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. 
Όπως είπε «ήταν λάθος ο... τρόπος που αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, καλύψαμε το μισό δρόμο κόβοντας τους μισθούς ενώ έπρεπε να γίνουν αλλαγές και...
στην αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα».
 Είπε ακόμη ότι ίσως είναι λάθος η ταχύτητα, η πολύ γρήγορη δημοσιονομική προσαρμογή, αφού οδήγησε στη βαθύτερη ύφεση. 
Ο κ. Τόμσεν απάντησε σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και στην κριτική που του γίνεται για την επιμονή του στα σκληρά μέτρα. Η πρώτη κουβέντα που είπε είναι ότι πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση ότι πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους. 
 «Ο στόχος δεν είναι να πιέσουμε την Ελλάδα να κάνει περισσότερα αλλά να πούμε στους Ευρωπαίους ότι, αν υπάρχει το χάσμα ανάμεσα στην ελληνική δημοσιονομική κατάσταση και τους στόχους που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους, αυτό κοιτάμε να το καλύψουμε», φέρεται να δήλωσε ο Πολ Τόμσεν. 
 Ο κ. Τόμσεν αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλά, αλλά αυτό βασίστηκε πάρα πολύ στην αύξηση των φόρων. Μίλησε επίσης ξεκάθαρα για την επιμήκυνση του προγράμματος για διάστημα δύο ετών και ήταν επιφυλακτικός για τη βιωσιμότητα του χρέους. Θεωρεί ότι περισσότερα χρήματα χρειάζονται όχι μόνο λόγω της επιμήκυνσης αλλά και επειδή οι ιδιωτικοποιήσεις είναι πολύ πίσω και το οικονομικό περιβάλλον γίνεται χειρότερο. 
Σε ό,τι αφορά την ταμειακή κατάσταση της χώρας, είπε ότι πάντα υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αλλά γι'αυτό που έδειξε να ανησυχεί είναι η αιμορραγία στην πραγματική οικονομία. 
Από nonews-NEWS, μοντάζ Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.