Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ! ΈΔΩΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΡΕΛΑ ΟΙ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ!
ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΛΕΕΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ Η ΜΕΡΚΕΛ!
Τη στιγμή που όλα τα κράτη μέλη της ΕΕπρωταγωνίστησαν και πρωταγωνιστούν σεπολεμικά σφαγεία σε όλα σχεδόν τα μήκη καιπλάτη του πλανήτη, την ίδια ώρα με μια απόφαση που ξεπερνάει κάθε όριο υποκρισίαςαπονέμεται το Νόμπελ Ειρήνης σε έναν από τους πιο σκληρούς ιμπεριαλιστικούς και νεοφιλελεύθερους μηχανισμούς όπως είναι ηΕΕ!


Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες σχετικά με τις γελοίες πανηγυρικές δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων.

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ
Με ενθουσιασμό έκαναν δεκτή την απόφαση της νορβηγικής επιτροπής για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι. «Ημέρα χαράς για την Ευρώπη» λέει ο Όλι Ρεν, για «τιμή και ευθύνη» μιλά η γαλλική προεδρία, το ευρώ «αντιπροσωπεύει την ειρήνη» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, χαιρέτισε την απόφαση, λέγοντας ότι αναγνωρίζει τη μεταπολεμική συμφιλίωση στην Ευρώπη και ότι η απόφαση αυτή θα μπορούσε να λειτουργήσει ως έμπνευση.
«Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και τιμή για το γεγονός ότι η ΕΕ κέρδισε το βραβείο Νόμπελ» είπε ο Μ.Σουλτς σε μήνυμά του που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω Twitter.
«Η συμφιλίωση είναι αυτό που εκφράζει η ΕΕ. Μπορεί να λειτουργήσει ως έμπνευση. Η ΕΕ είναι ένα μοναδικό πρότζεκτ που μπορεί να αντικαταστήσει τον πόλεμο με ειρήνη, το μίσος με αλληλεγγύη» πρόσθεσε.
Το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης αποτελεί «μεγάλη τιμή για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους 500 εκατομμύρια πολίτες της» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζοστο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι χαιρέτισε τη βράβευση της ΕΕ, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τον «πόλεμο και τους διχασμούς», όπως δήλωσε.
«Οι Ευρωπαίοι κατάφεραν να ξεπεράσουν τον πόλεμο και τους διχασμούς για να σχηματίσουν από κοινού μια ήπειρο ειρήνης και ευημερίας» τόνισε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, χαρακτηρίζοντας την Ευρώπη ως «τον μεγαλύτερο ειρηνοποιό στην ιστορία».
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν είπε: «Εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στην ΕΕ, η οποία έπαιξε μείζονα ρόλο για την επούλωση των πληγών της Ιστορίας και την προώθηση της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της συνεργασίας σε όλη τη γηραιά ήπειρο».
«Από την αρχή, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ μοιράστηκαν κοινές αξίες. Η ΕΕ είναι ένας βασικός και ξεχωριστός εταίρος για το ΝΑΤΟ. Ελπίζω στην περαιτέρω ενίσχυση της μεταξύ μας στρατηγικής συνεργασίας, όπως οι δύο οργανισμοί μας το έχουν προβλέψει, για την προώθηση της ειρήνης, τηςσταθερότητας και της ασφάλειας» επισήμανε ο Ράσμουσεν, ο οποίος είχε διατελέσει πρωθυπουργός της Δανίας.
Ο Έλιο Ντι Ρούπο, πρωθυπουργός του Βελγίου, το οποίο είναι η μία από τις έξι ιδρύτριες χώρες της ΕΕ και η πρωτεύουσά του φιλοξενεί την πλειονότητα των ευρωπαϊκών θεσμών, δήλωσε υπερήφανος για την απόφαση.
Η τιμή αυτή αποτελεί μια ενθάρρυνση για να προσεγγίσει η Ευρώπη τους πολίτες της αυτήν την περίοδο της κρίσης, σημείωσε ο ίδιος.
«Για να αγαπήσουν την Ευρώπη, οι πολίτες θα πρέπει να μπορούν να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους σε αυτήν. Αυτό το βραβείο αποτελεί μια πηγή έμπνευσης προκειμένου να προσεγγίσουμε αυτόν τον σκοπό.Η Ευρώπη πρέπει να κάνει ξανά (τους πολίτες) να ονειρεύονται και να ελπίζουν» δήλωσε ο Ντι Ρούπο.
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι «σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικούς καιρούς, η ΕΕ αντιμετωπίζει τις πιο σημαντικές δοκιμασίες της ύπαρξής της».
Η γαλλική προεδρία επεσήμανε σε ανακοίνωσή της ότι η βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το βραβείο Νόμπελ είναι μια «τεράστια τιμή», η οποία, όμως, δεσμεύει τους Ευρωπαίους ηγέτες να επιδιώξουν μια «πιο ενωμένη, δίκαιη, δυνατή Ευρώπη που θα προάγει την ειρήνη».
«Μέσω αυτού του βραβείου κάθε Ευρωπαίος μπορεί νιώσει περήφανος που είναι μέλος μιας ένωσης που έχει καταφέρει να φέρει την ειρήνη μεταξύ λαών που για πολύ καιρό συγκρούονταν και να οικοδομήσει μια κοινωνία βασισμένη στις αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της αλληλεγγύης» προσθέτει η ανακοίνωση.
Εν τω μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, χαιρέτισε τη βράβευση της ΕΕ με το Νόμπελ Ειρήνης, χαρακτηρίζοντάς την ως «ανταμοιβή σε μια μοναδική ιστορική διαδικασία».
«Εάν είναι να χαιρετίσουμε αυτό το ιστορικό έργο, να το δούμε όχι ως μοντέλο, αλλά ως ένα παράδειγμα του τι μπορεί να επιτύχει η πολιτική βούληση, δηλαδή το να ξεπεραστούν οι συγκρούσεις, τότε αυτή η ανταμοιβή είναι ευπρόσδεκτη» υπογράμμισε ο Μοσκοβισί.
Το ευρώ αντιπροσωπεύει την ιδέα για την Ευρώπη ως μια «κοινότητα ειρήνης», υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, χαρακτηρίζοντας «θαυμάσια απόφαση» να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης 2012 στην ΕΕ.
«Λέω συχνά ότι το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα νόμισμα και ότι οφείλουμε να μην το ξεχνάμε αυτό ακριβώς τις εβδομάδες αυτές ή τους μήνες που εργαζόμαστε για την ενίσχυση του ευρώ. Το ευρώ είναι κάτι παραπάνω από ένα νόμισμα γιατί είναι η ιδέα για την Ευρώπη ως μια κοινότητα ειρήνης και αξιών» δήλωσε η καγκελάριος σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.
Η βράβευση «αποτελεί ένα κίνητρο και μια δέσμευση ταυτοχρόνως--και για μένα προσωπικά» σημειώνει, επίσης, η καγκελάριος σε ανακοίνωσή της.
«Παρά τα όποια 'σύννεφα' στην οικονομία της Ευρώπης, η σημερινή είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Αυτό το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης προφανώς τιμά τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα τελευταία 60 χρόνια στην ειρήνη, τη συμφιλίωση, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτές τις ευρωπαϊκές αξίες, που επιπλέον είναι οικουμενικές ανθρώπινες αξίες. Αυτή είναι μια ημέρα υπερηφάνειας για κάθε ευρωπαίο» δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Όλι Ρεν.
Ο Νορβηγός πρωθυπουργός Γενς Στόλτενμπεργκ, επικεφαλής ενός συνασπισμού της αριστεράς(διχασμένου στο ευρωπαϊκό ζήτημα) συνεχάρη την ΕΕ, η οποία κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης,αποκλείοντας ξανά μια ένταξη της χώρας του στην Ένωση.
Η βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί ένα ισχυρό «ηθικό και πολιτικό μήνυμα» που θα ενθαρρύνει τις ευρωπαϊκές χώρες να ενισχύσουν τη συνεργασία τους παρά τις κρίσεις που αντιμετωπίζουν, δήλωσε συγκινημένος ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζακ Ντελόρ.
«Μήνυμα ηθικό στο μέτρο που χαιρετίζονται οι χώρες που, εγκαταλείποντας τη στάση του χθες, έκαναν μεταξύ τους ειρήνη. Και μήνυμα πολιτικό τη στιγμή που υπάρχουν πολλές επικρίσεις, πολλές στατιστικές και πολλές προβλέψεις αρνητικές για την Ευρώπη» τόνισε.
«Είμαι πολύ συγκινημένος. Οι τρεις τελευταίες δεκαετίες ήταν πολύ δύσκολες» πρόσθεσε. «Η Ευρώπη προχωρεί παρά τις κρίσεις. Δεν είναι ένα μακρύ και ήρεμο ποτάμι, αλλά εδραιώνεται» δήλωσε οΖακ Ντελόρ.
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ ντ'Εστέν, ένας από τους «αρχιτέκτονες» της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, χαιρέτισε τη βράβευση, λέγοντας: «Είναι σωστό το ότι αναγνωρίζεται και τιμάται αυτή η τεράστια προσπάθεια που επιτεύχθηκε από τους ευρωπαίους και τους ηγέτες τους για την εδραίωση της ειρήνης στην ήπειρο- η οποία ιστορικά επλήγη από τον πόλεμο».
«Η βράβευση με Νόμπελ Ειρήνης (της ΕΕ) αποτελεί ακόμη σαφή ένδειξη προς εκείνους στην Ευρώπη, οι οποίοι επικαλούμενοι δήθεν εθνικά συμφέροντα, θέτουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή ενότητα» δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.


Στη συνέχεια η Iskra παραθέτει δήλώσεις του Κώστα Ήσυχου, του γραφείου τύπου του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σχετικά με το θέμα.
Ολόκληρες οι δήλωσεις έχουν ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΗΣΥΧΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.Γ. ΤΟΥ ΣΥΝ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΜΥΝΑ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε.
"Την ίδια στιγμή που η Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ και το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιοέχουν εξαπολύσει έναν άγριο πόλεμο εναντίων των λαών της Ευρώπης,την περίοδο που ο Ευρώ-ατλαντικός μιλιταριστικός Νατοϊκός παράγοντας εξαπολύει πολέμους, βομβαρδίζει λαούς στην Β. Αφρική και τον Αραβικό κόσμο και προετοιμάζεται να εξαπολύσει και άλλες δολοφονικές ενέργειες στη Μέση Ανατολή και τον Περσικό κόλπο ανακοινώνεται η βράβευση της Ε.Ε. με το νόμπελ ειρήνης. Την εποχή που ο άγριος νεοφιλελευθερισμός έχει μετατρέψει την Ευρώπη σε κοιτίδα των πιοαναχρονιστικών και απάνθρωπων ιδεολογικών δογμάτων, εμβρόντητοι οι λαοί της Ευρώπης και του κόσμου είναι ανήμποροι να κατανοήσουν το μέγεθος της υποκρισίας της επιτροπής νομπέλ για την Ειρήνη.
 
Ακόμα δεν έχουν ξεθωριάσει οι εικόνες διάλυσης του εμφύλιου πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία, οι βομβαρδισμοί από το ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο και τα χιλιάδες θύματα, οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους με την άμεση στρατιωτική εμπλοκή του ΝΑΤΟ και ισχυρών Ευρωπαϊκών χώρων. Λίγους μήνες μετά την "σομαλοποίηση" της Λιβύης από τα Ευρωπαϊκά βομβαρδιστικά αεροσκάφη που «επανέφεραν» την δημοκρατία στη πολύπαθη χώρα.
Φαντάζει κακόγουστο αστείο το γεγονός ότι το φετινό Βραβείο νομπέλ ειρήνης δόθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ακατανόητη από κάθε πολιτική άποψη επιχειρήματα.
Δυστυχώς με την βράβευση αυτή η επιτροπή απονομής του Όσλο δεν έκανε τίποτε άλλο παρά ναπλήξει ανεπανόρθωτα το όποιο κύρος είχε απομείνει στο θεσμό."

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ TOY KKE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΕ 
"Φρίκη και σαπίλα είναι αυτό το βραβείο και για αυτούς που το έδωσαν και για εκείνους που θα το παραλάβουν. Είναι η επιβράβευσή τους για τα νεκρά και τα σακατεμένα παιδιά από τουςβομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία, τα θύματα του πολέμου στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και άλλων πολέμων όπου η ΕΕ είχε και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είναι η επιβράβευση της ΕΕ για τηανελέητη σφαγή των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων."

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
"Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι παρά ένα φτηνό προπαγανδιστικό κόλπο για να αλλάξει την εικόνα της, τη στιγμή που έχει εξαπολύσει έναν πραγματικό κοινωνικό πόλεμο στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαών της Ευρώπης, δείχνει κυρίως το πρόβλημα που έχει ΕΕ καθώς καταγράφεται στις συνειδήσεις ως ο μηχανισμός που μετατρέπει την Ευρώπη σε ένα οικονομικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όλοι οι κοινωνικοί αγώνες στην Ευρώπη συγκρούονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό με τις επιλογές της ΕΕ.
Η ΕΕ σαν συμμαχία του ευρωπαϊκού κεφαλαίου διαμορφώνει μια Ευρώπη που στο όνομα του κέρδους και του ευρώ τσακίζει το επίπεδο ζωής, τις δημοκρατικές ελευθερίες και κάθε έννοια ανεξαρτησίας και λαϊκής κυριαρχίας. Στο βασίλειο της ΕΕ φυτρώνουν σαν άμεσο αποτέλεσμα ο ρατσισμός και ο φασισμός που συχνά η ίδια ενθαρρύνει για διχάζει και να ελέγχει τους εργαζόμενους. Οι κυρίαρχες χώρες-μέλη της ΕΕ είναι βασικός εταίρος στη συμμαχία του τρόμου που μαζί με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ που εξαπέλυσαν τους πολέμους του 21ου αιώνα σε Λιβύη, Αφγανιστάν, Ιράκ, ενώ ετοιμάζονται για ανάλογη δράση σε Συρία και Ιράν.
Βέβαια το ίδιο βραβείο έχουν πάρει μια σειρά ένοχοι για την εξαθλίσωη, τους πολέμους και την καταπίεση των λαών, από Κίσινγκερ και τον Γκορμπατσόφ μέχρι το Γιτζάκ Ράμπιν κ.λπ., οπότε δεν μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τη συνέπεια σε ένα θεσμό που έχει αναλάβει τον εξωραϊσμό της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και των ιμπεριαλιστικών πολέμων."
Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012
Σε συνέχεια των ρεπορτάζ και των δηλώσεων σχετικά με την υποκριτική βράβευση της ΕΕ με το νόμπελ ειρήνης παραθέτουμε άρθρο των Ζαν Μρικμόν και Νταϊάνα Τζόνστοουν από το Counterpunch
Oλόκληρο το άρθρο έχει ως εξής:

AΝΤΕ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΤΟ 2013! ΜΙΑ ΑΠΡΕΠΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΝΟΜΠΕΛ ΕΙΡΗΝΗΣ

Τελικά, μόνο με την ειρωνεία και το σαρκασμό μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει αυτή την αχαρακτήριστη απόφαση να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άραγε οι κριτές τι πρωτοθαύμασαν στις ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Τους πολέμους των Βρετανών στη Μέση Ανατολή και στην Ασία; Των Γάλλων στην Αφρική; Και των δυο μαζί στη Λιβύη και τώρα στη Συρία; Την κατακρεούργηση της Γιουγκοσλαβίας; Τις πωλήσεις όπλων των Γερμανών και Γάλλων στην κατά άλλα χρεοκοπημένη Ελλάδα; Την υποστήριξη του πολεμοχαρούς Ισραήλ; Το ότι η Ε.Ε. έχει χωρίσει την ήπειρο σε Βορρά και Νότο και καλλιεργεί το μίσος και την εχθρότητα μεταξύ των λαών προς χάριν των "επενδυτών" ή τον καθημερινό ταξικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει; Το κόλπο ήταν στημένο, λέει ο ανταποκριτής του Independent στο Παρίσι, Τζον Λίτσφιλντ. Και μάλλον έχει δίκιο. Τώρα που το οικοδόμημα τρίζει, λίγη υποστήριξη από "ανεξάρτητους" κριτές δεν βλάπτει! Εξάλλου η ιστορία των Νόμπελ Ειρήνης, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι πολύ μα πολύ βρόμικη.
Οι Νορβηγοί κοινοβουλευτικοί μόλις βράβευσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση με το Νόμπελ Ειρήνης. Η Νορβηγία είναι μία από τις ελάχιστες δυτικοευρωπαϊκές χώρες που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.Έτσι υποπτευόμαστε ότι η μετριοπάθεια των Νορβηγών τους απέτρεψε να βραβεύσουν τον οργανισμό στον οποίο πιστεύουν βαθιά ότι αξίζει , αληθινά, το βραβείο: Το ΝΑΤΟ στο οποίο και ανήκει η χώρα τους. Οι διακριτικοί Νορβηγοί μπορεί να φοβήθηκαν ότι μια τέτοια επιλογή θα έμοιαζε σαν να βραβεύουν τον εαυτό τους. Έτσι έδωσαν το βραβείο στην Ε.Ε, ως ένα είδος υποκατάστατου.
Αυτό είναι αξιέπαινο και δείχνει πόσο αφοσιωμένοι είναι οι Νορβηγοί στις κοινές δυτικές αξίες μας.
Ωστόσο, επιμένουμε ότι αυτή η λανθασμένη μετριοπάθεια δεν θα έπρεπε να σταθεί εμπόδιο στο να βραβευθεί αυτός ο οργανισμός που πραγματικά αξίζει το Νόμπελ Ειρήνης. Συνεπώς προτείνουμε ότι όλοι όσοι καλλιεργούν τις κοινές αξίες μας θα υποστήριζαν αυτή την απρεπή πρόταση: Δώστε το Νόμπελ Ειρήνης 2013 στο ΝΑΤΟ!
Οι συνετοί Νορβηγοί δικαιολογούν την επιλογή τους λέγοντας ότι η Ε.Ε. έχει προωθήσει την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Αλλά αν κανείς εξετάσει τα γεγονότα, είναι καθαρό ότι το ΝΑΤΟ έχει ενσωματώσει ακόμη περισσότερες χώρες από ό,τι η Ε.Ε. και συνεχίζει στην ίδια ρότα, πολύ πιο πέρα από τα επαρχιακά όρια της Δυτικής Ευρώπης. Η Ε.Ε. έχει ενοποιήσει την Ευρώπη με οικονομικά μέσα, τα οποία ακόμη και η επιτροπή του Νόμπελ παραδέχεται ότι καταρρέουν. Το ΝΑΤΟ, από την άλλη, έχει χρησιμοποιήσει βόμβες και πυραύλους για να επικρατήσουν στη Γιουγκοσλαβία οι αξίες μας , ενώ η Ε.Ε. μένει πίσω . Το ΝΑΤΟ έχει χρησιμοποιήσει τις ναυτικές και αεροπορικές του δυνάμεις για να εκδημοκρατίσει τη Λιβύη, ενώ οι ηγέτες της Ε.Ε. απλώς δικαιολόγησαν την επιχείρηση με λόγια μόνο. Και σήμερα, χάρη στην Τουρκία, το ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί δραστήρια στη μάχη κατά του Σύρου δικτάτορα που δολοφονεί το λαό του, ενώ η Ε.Ε. απλώς λέει λόγια και στέλνει χρήματα απ΄ αυτά που δεν έχει.
Οι Νορβηγοί επαινούν την Ε.Ε. γιατί καταπολεμά τον διαβολικό εθνικισμό που φοβούνται ότι σηκώνει κεφάλι. Ωστόσο, με όλο το σεβασμό, η συμβολή της Ε.Ε. σ΄ αυτόν τον ευγενή σκοπό είναι ασήμαντη και αφορά μόνο ελάχιστες παρακμάζουσες χώρες στην χωματερή της ευρασιατικής ηπείρου. Πόσο πιο εμπνευσμένη είναι η αποστολή του ΝΑΤΟ να πολεμήσει τον εθνικισμό μεταφέροντας την καλοκάγαθη κυριαρχία του της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο! Μόνο όταν όλες οι χώρες και οι εθνικισμοί τεθούν υπό τις δυτικές αξίες θα βασιλέψει η ειρήνη σε όλο τον πλανήτη.
Την παραμονή της εκατοστής επετείου από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου, τι θα μπορούσε να είναι πιο ταιριαστό από το να απονεμηθεί αυτό το αναγνωρισμένου κύρους βραβείο στον οργανισμό που είναι αληθινά έτοιμος και επιθυμεί διακαώς ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ!
Άντε, λοιπόν, και στο ΝΑΤΟ το 2013!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.