Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΜΕΡΚΕΛ: ΗΡΘΕ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΕ «ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ» ΧΩΡΑ!

ΜΕΡΚΕΛ: ΠΡΩΤΑ Η «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ» (ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΛΕΗΛΑΣΙΑ) ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΚΗ ΔΟΣΗ!
ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΑ «ΛΑΘΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Η επίσκεψη αστραπή Μέρκελ στην Αθήνα την Τρίτη (9/10) προσομοίαζε αρκετά, αν δεν ήταν καρμπόν άλλων σκοτεινών εποχών, με την επίσκεψη κατακτήτριας σε «κατεχόμενη» χώρα!
Παντού, σε μια αποκλεισμένη πόλη, βασίλευε κατά την παρουσία της Μέρκελ στην Αθήνα η ερήμωση και οι άδειοι δρόμοι, με μόνη τη δρακόντεια αστυνομική παρουσία, τις μαζικές αυθαίρετες προσαγωγές, τις υπερεξοπλισμένες διμοιρίες των ΜΑΤ και την επιβολή της σιδερένιας τάξης της σιωπής.

Τα μόνα που έδειχναν ότι υπάρχει ζωή στην Αθήνα ήταν οι δύο ογκώδεις συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και την Ομόνοια, οι οποίες συνευρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, για να διαλυθούν βίαια στη συνέχεια από τη βροχή των δακρυγόνων που έριξαν τα ΜΑΤ, αξιοποιώντας ως αφορμή κάποιες ξεθυμασμένες μικροομάδες κουκουλοφόρων!

Όσον αφορά την ουσία των συναντήσεων της Μέρκελ στην Αθήνα με τον Α. Σαμαρά και τον Κ. Παπούλια, μόνο ως τραγική σελίδα στο βιβλίο της χώρας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Η Α. Μέρκελ ζήτησε, με κομψή γλώσσα αλλά απολύτως κυνικά, πρώτα «αξιοπιστία» στην εφαρμογή του μνημονιακού προγράμματος, με δύο λόγια πρώτα κατεδάφιση και λεηλασία με σκληρότερα μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν σε χρόνο μηδέν, και μετά βλέπουμε για τη δόση των 31,5 δισ., και ίσως την επιμήκυνση!!!
Από την άλλη, ο Α. Σαμαράς έσκυψε ευλαβικά την κεφαλή και το γόνυ στη νέα ψευδο - «αυτοκράτειρα», για να αναγνωρίσει αξιοθρήνητα ότι φτάσαμε ως εδώ χάρις στα δικά «μας» λάθη (!) και να υποσχεθεί πλήρη και απόλυτη τήρηση των μνημονιακών δεσμεύσεων προς χάριν της «ανταγωνιστικότητας» και της παραμονής της χώρας στο «ευρώ»!
Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΑ ΗΜΕΤΕΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ (ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ)!
Η Α. Μέρκελ μπορεί να στεγανοποιήθηκε από τον ελληνικό λαό αλλά όχι από τους επιχειρηματίες.
Η Γερμανίδα καγκελάριος συνοδευόμενη από τον Α. Σαμαρά και τους γερμανούς επιχειρηματίες (λύκους) που την ακολουθούν, συναντήθηκε στο Χίλτον με 12 κατ’ ευφημισμόν έλληνες επιχειρηματίες, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών αντιπροσωπεύουν γερμανικούς κολοσσούς που έχουν θυγατρικές στην Ελλάδα σε νευραλγικούς τομείς και προσπορίζονται τεράστια κέρδη.
Χαρακτηριστικά, ανάμεσα στους 12, δήθεν, έλληνες επιχειρηματίες ξεχώριζαν οι επικεφαλής της Siemens Hellas (!), σήμα κατατεθέν των σκανδάλων, της Hochtief, του ΟΤΕ-Deutsche Telekom, της Boss, ενώ το παρόν έδωσε και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Η συνάντηση αυτή της Μέρκελ είναι ενδεικτική των ληστρικών επιχειρηματικών Γερμανικών επιδιώξεων ενόψει, μάλιστα, του κύματος ελληνικών ιδιωτικοποιήσεων, που θέλουν να καταστήσουν τη χώρα μας Γερμανικό οικονομικό προτεκτοράτο!

Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών, παραθέτουμε ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες, χωρίς κρίσεις και σχόλια, σχετικά με τις συναντήσεις της Α. Μέρκελ με τον Α. Σαμαρά, τον Κ. Παπούλια και Έλληνες και Γερμανούς επιχειρηματίες. Επίσης παραθέτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ .

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΜΑΡΑ
Ως φίλη υποδέχτηκε τη Γερμανίδα καγκελάριο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως τόνισε ο ίδιος ξεκινώντας τις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησής του με την Άγκελα Μέρκελ. Σημείωσε ακόμη ότι η χώρα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, καθώς «ο ελληνικός λαός ματώνει, αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ». Από την πλευρά της η Άγκελα Μέρκελ αναγνώρισε ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου στην Ελλάδα, ότι η πορεία για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση είναι δύσκολη, αλλά αξίζει τον κόπο να ολοκληρωθεί.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις της, η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι ήρθε στην Αθήνα με τη βαθιά πεποίθηση και συνείδηση ότι η χώρα περνά μια πολύ δύσκολη περίοδο.
 «Πολλά έχουν επιτευχθεί, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου, ακούσαμε και στο Eurogroup ότι έχουν γίνει σημαντικά βήματα και αξίζει τον κόπο να ολοκληρώσει το δρόμο η χώρα. Είναι κοινό μας συμφέρον να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας και εντός της Ευρωζώνης», τόνισε.
Πρόσθεσε ότι πέρα από τα μέτρα λιτότητας είναι απαραίτητο να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη στην Ελλάδα μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και όχι μόνο.
Παράλληλα, η κ. Μέρκελ χαρακτήρισε σημαντική την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως περιμένει την έκθεση της τρόικας. «Μπορώ να πω ότι το πόρισμα της τρόικας θα παρουσιαστεί όταν είναι έτοιμο να παρουσιαστεί. Άλλωστε είναι κατανοητό πως το να δουλεύει κανείς σε βάθος έχει προτεραιότητα από το να δουλεύει γρήγορα. Η δόση θα έπρεπε να έχει καταβληθεί από το καλοκαίρι και είναι απόλυτα απαραίτητη για να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας. Πιέζουμε κι εμείς όσο μπορούμε αλλά οφείλουμε να λύσουμε πρώτα θέματα αξιοπιστίας. Η αξιοπιστία ανακτάται εφόσον λυθούν προβλήματα και ερωτήματα που έχουν προκύψει. Πρέπει πρώτα να επιλυθούν αυτά γι’ αυτό και η διαδικασία διαρκεί περισσότερο απ ότι θα νόμιζε ο ένας κι ο άλλος», δήλωσε σχετικά.
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Μέρκελ αναγνώρισε ότι της δόθηκε η ευκαιρία -με την επίσκεψη- να δει από κοντά τι συμβαίνει στην Ελλάδα. «Είναι σημαντικό για εμάς τους Γερμανούς να δούμε τι συμβαίνει και να βρούμε τις λύσεις», εξήγησε. «Δεν είμαι δασκάλα για να βάζω βαθμούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι η παρουσία της κ. Μέρκελ εδώ σπάει τη διεθνή απομόνωση που είχαμε μέχρι σήμερα εξαιτίας και δικών μας λαθών, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου συνεπάγεται μόνο κέρδη για τον τόπο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να τηρήσει τις υποχρεώσεις της. «Ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας», ανέφερε και έκανε λόγο για «ειλικρινείς» συνομιλίες με την κ. Μέρκελ, κατά τις οποίες κυριάρχησαν «η αμοιβαία κατανόηση, το πνεύμα αλληλεγγύης και η αισιοδοξία ότι το ελληνικό πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί».


«Ο ελληνικός λαός δεν ζητάει περισσότερα χρήματα και χάρες», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η κ. Μέρκελ έδειξε «κατανόηση και σεβασμό για τις θυσίες του ελληνικού λαού», οι οποίες «δεν πρέπει να πάνε χαμένες».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στη διάρκεια της συνάντησης με την κ. Μέρκελ στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκαν «πρακτικοί τρόποι στενότερης διμερούς συνεργασίας» σε τομείς όπως η υγεία και η τοπική αυτοδιοίκηση. Στο σημείο αυτό μάλιστα ο κ. Σαμαράς τόνισε η χώρα μας έχει ανάγκη από επενδυτική βοήθεια, ενώ όπως ανέφερε, η Γερμανίδα καγκελάριος του εξέφρασε τη βούλησή της να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε «να πάρουν τέλος οι δοκιμασίες του ελληνικού λαού».
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι σύντομα η επιτυχία της Ελλάδας θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι «όσοι πόνταραν στην κατάρρευση της Ελλάδας, θα το χάσουν το στοίχημα».
 «Σήμερα υποδεχθήκαμε μια φίλη της χώρας», ανέφερε ο κ. Σαμαράς και χαρακτήρισε «νέα σελίδα στις σχέσεις Ελλάδας και Γερμανίας» τη σημερινή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου.
Ανοιχτή σε μία συζήτηση για το θέμα της επιμήκυνσης εμφανίστηκε η κ. Μέρκελ, όπως ανέφερε υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων που έκαναν ο πρωθυπουργός και η καγκελάριος.
Όλα τα ζητήματα της συμφωνίας θα έρθουν πακέτο και όχι ένα-ένα ενώ τέθηκε και το ζήτημα της επιμήκυνσης, ανέφερε το στέλεχος. «Να το συζητήσουμε» ήταν η απάντηση επ' αυτού της Γερμανίδας καγκελάριου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές είναι δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία στη σύνοδο κορυφής στις 17- 18 Οκτωβρίου. Επιπλέον, σύμφωνα οι ίδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στόχος είναι η Σύνοδος Κορυφής να εξουσιοδοτήσει το επόμενο Eurogroup ή έκτακτο Eurogroup για την εκταμίευση της δόσης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ - ΜΕΡΚΕΛ
Ο λαός περνά δύσκολες στιγμές, σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο την Γερμανίδα καγκελάριο. Θέλουμε να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε, απάντησε η κ. Μέρκελ που έφτασε στο Προεδρικό  Μέγαρο συνοδευόμενη από τον κ. Σαμαρά πεζή. Ο πρωθυπουργός αποχώρησε και η κ. Μέρκελ με τον κ. Παπούλια είχαν σύντομη συνομιλία.
Παπούλιας: «Η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική, σε μια στιγμή που θα τη ζήσατε κι εσείς, που ο ελληνικός λαός περνά δύσκολες στιγμές. Σχεδόν έχει εξαντλήσει την αντοχή του και βέβαια πρέπει να σκεφτούμε μέτρα που θα δώσουν ελπίδα σε αυτόν το λαό, που υποφέρει. Μιλάω για αναπτυξιακά μέτρα, να καταπολεμήσουμε την ανεργία των νέων, που είμαστε πλέον πρωταγωνιστές, ξεπεράσαμε την Ισπανία, και την ανεργία των γυναικών. Χαίρομαι ιδιαίτερα για την επίσκεψή σας».
Μέρκελ: «Είναι μεγάλη τιμή που σας επισκέπτομαι. Γνωρίζω ότι η πορεία του ελληνικού λαού είναι πολύ δύσκολη. Ήρθα εδώ με την ιδιότητά μου, ως εταίρος και φίλος της Ελλάδας. Οτιδήποτε μπορούμε, θέλουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ Η
SIEMENS!
Δώδεκα εκπροσώπους από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, αλλά και Γερμανούς επιχειρηματίες, που ταξίδευσαν στην Ελλάδα μαζί με την Καγκελάριο, συνάντησαν στο Hilton η Ανγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, μετά και τις δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ για ανάγκη προώθησης της ανάπτυξης και παροχή βοήθειας από το Βερολίνο για το σκοπό αυτό.
Στην συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.
Την εκδήλωση οργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και τις δώδεκα πολύτιμες προσκλήσεις, μετά από συνεννόηση με την καγκελαρία, έλαβαν οι:
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Μαϊλλης, οι τραπεζίτες Γιώργος Ζανιάς (Εθνική), Νίκος Νανόπουλος (Eurobank), o διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Αρθούρος Ζερβός, ο επιχειρηματίας κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ο κ. Νίκος Φρουζής πρόεδρος του συνδέσμου φαρμακευτικών επιχειρήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της Boss στην Ελλάδα κ. Bairon Herzberg, ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas κ. Πάνος Ξυνής, ο διευθύνων σύμβουλος της Hochtief Hellas κ. Joahim Kochling, και ο επικεφαλής του Zeus Capital κ. Στέλιος Ζαβός.
Επίσης συμμετείχαν και εκπρόσωποι γερμανικών επιχειρήσεων που ταξίδευσαν στην Ελλάδα μαζί με την Καγκελάριο της Γερμανίας.
Η ελληνική, αλλά και η γερμανική πλευρά μιλούν για συνάντηση με μεγάλο ειδικό βάρος, καθώς σε τέτοιου είδους συναντήσεις μπαίνουν οι βάσεις για επενδύσεις γερμανικών κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ
«Όσοι καλλιεργούσαν την εντύπωση ότι η επίσκεψη της κ. Μέρκελ θα σηματοδοτούσε κάτι διαφορετικό για τη χώρα, διαψεύστηκαν οικτρά. Το μόνο βέβαιο από το σημερινό επικοινωνιακό φιάσκο είναι πως τίποτα καινούργιο δεν ειπώθηκε, πέρα από την προτροπή της κ. Μέρκελ να συνεχίσουμε στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο, στο ίδιο λάθος. Εξάλλου, οι ευχές της για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ επαναφέρουν το γνωστό χιλιοειπωμένο εκβιασμό, με σκοπό τη συνέχιση της ίδιας βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής.

Σε κάθε περίπτωση, η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ καταδεικνύει τη στρατηγική σύμπλευση της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να διαβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τους δανειστές και το κεφάλαιο ότι σκοπεύει να εμμείνει στην ίδια αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική, αδιαφορώντας για τις καταστροφικές επιπτώσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Στον αντίποδα του νεοφιλελεύθερου δρόμου της εξαθλίωσης των λαών και της αποδόμησης της Ευρώπης, οι σημερινές μαζικές συγκεντρώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην τρικομματική συγκυβέρνηση ότι φτάνει στο τέλος της» .

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ - ΣΑΜΑΡΑ
«Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι φταίει μόνο η τρόικα αποπροσανατολίζουν το λαό γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ: Ότι πρέπει ο λαός να αποδεχτεί τις άγριες θυσίες που τον καταδικάζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αυτές είναι οι αναδιαρθρώσεις, οι σιδερένιες προδιαγραφές υπέρ της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που σημαίνει δυστυχία για τους εργαζόμενους.
Κατά τα άλλα όλα δείχνουν ότι το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει Μέρκελ-Παπανδρέου προχωράει και εμπλουτίζεται. Οι κοινές μπίζνες γερμανικού και ελληνικού κεφαλαίου, εκτός από το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, τις ιδιωτικοποιήσεις, περιλαμβάνουν, μέσω της αξιοποίησης του μηχανισμού της Τοπικής Διοίκησης, και την λεγόμενη διαχείριση των απορριμμάτων, γενικότερα την περιβαλλοντική βιομηχανία που έχει υψηλά κέρδη. Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεμπερδεύουν με τα διλήμματα και τις αυταπάτες. Η πάλη για κατάργηση των μνημονίων συνδέεται αναπόσπαστα με την πάλη για αποδέσμευση από την ΕΕ. Όσοι το κρύβουν λένε στο λαό ψέματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.