Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ



Νέο πακέτο μέτρων λιτότητας ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ουγγαρίας, με στόχο στόχο να διατηρήσει το δημοσιονομικό έλλειμμα κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ. Σύμφωνα με δηλώσεις του...
υπουργού Οικονομικών Γκιόργκι Μάτολτσι: «Η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διατηρηθεί το επίπεδο του δημοσιονομικού χρέους κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ το 2012, το 2013 και το 2014».


Μεταξύ των μέτρων θα είναι ο περιορισμός από το 15% στο 5% τη συγχρηματοδότηση έργων που γίνονται στη χώρα σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν θα αντικατασταθούν όσοι δημόσιοι υπάλληλοι συνταξιοδοτηθούν, με εξαίρεση τον τομέα της υγείας,  θα σταματήσει η ταυτόχρονη καταβολή συντάξεων και μισθών για ορισμένες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και δεν θα δοθούν αυξήσεις στους εκπαιδευτικούς. 

Παράλληλα, θα μειωθούν οι δαπάνες σε αρκετά υπουργεία, με στόχο από αυτές να υπάρξει εξοικονόμηση 466 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2013 η κυβέρνηση της χώρας ελπίζει ότι θα εξοικονομήσει 1,39 δισ. ευρώ χάρη σε ένα νέο πρόγραμμα συγκράτησης των δαπανών. Στις 7 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχοντας εξετάσει τα μέτρα, θα αποφανθεί αν αυτά κινούνται στην επιθυμητή γι αυτήν κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.