Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Σοκ: Μαθητής έφυγε από το σχολείο επειδή πονούσε από την πείνα!!!

Μία είδηση που σοκάρει και πρέπει να αφυπνίσει κοιμισμένες συνειδήσεις σε μία χώρα η οποία καταρρέει. 
Ένας μαθητής στο Ηράκλειο Κρήτης ζήτησε άδεια από τον καθηγητή του, επειδή πονούσε το στομάχι του! 

Όπως διαπιστώθηκε από τη συζήτηση μαζί του, ο έφηβος είχε τουλάχιστον 24 ώρες να φάει, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικογένειά του!! 

Όπως γράφει το creteplus.gr μετά από σχετική συνεννόηση που έγινε με τον μαθητή, του δόθηκαν χρήματα προκειμένου...
να ψωνίσει και να φάει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται διακριτική έρευνα, προκειμένου να διακριβωθεί κατά πόσο οι γονείς του μαθητή αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης ώστε να υπάρξει βοήθεια με τη χορήγηση τροφίμων. 

Ωστόσο αυτό, που αναδεικνύεται εκ νέου με δραματικό τρόπο είναι το γεγονός ότι, στην Ελλάδα του 2012 συντελείται μία κοινωνική καταστροφή με πιο τραγική από όλες τις πτυχές την ασιτία μαθητών. 

Εξάλλου πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως 500.000 ελληνόπουλα πεινάνε και δεν ίδρωσε το αυτί μίας Πολιτείας που οδηγεί τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό. 

Τα συσσίτια και η χορήγηση τροφίμων δεν είναι η ριζική λύση στο πρόβλημα, ωστόσο εν μέσω του κοινωνικού ολοκαυτώματος, που εξαπλώνεται σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα έπρεπε με οργανωμένο τρόπο να αποτελέσουν μία προσωρινή ανακούφιση. 

Όμως απαιτείται η σύσταση οργανωμένων και σταθερών κοινωνικών δομών-και όχι αποσπασματικών-προκειμένου να βοηθούνται οικογένειες οι οποίες έχουν γονατίσει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. 
Από briefingnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.