Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Θα συνηγορήσετε κύριοι βουλευτές στην “Ντροπή της Ευρώπης”;

20121007-113206.jpgΕίδαμε προηγουμένως την συνέντευξη Galbraith στο σημερινό Έθνος με την βόμβα για την Τρόικα.
Ο διακεκριμένος οικονομολόγος υποστηρίζει ότι η Τρόικα πρέπει να λογοδοτήσει μόνο και μόνο για τα μέτρα που έλαβε και κατέστρεψαν την Ελληνική οικονομία, χωρίς να χρειαστεί καν να τεκμηριωθεί και η “πρόθεση”. “Η δράση της Τρόικας από μόνη της, έπρεπε ήδη να την είχε οδηγήσει σε εξεταστική επιτροπή σε οποιοδήποτε δημοκρατικό καθεστώς”!
Προτείναμε λοιπόν στους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης να εισηγηθούν άμεσα την κατάθεση της Τρόικας στην αρμόδια επιτροπή οικονομικών.

Είναι η αυτονόητη κίνηση που θα έκανε κάθε δημοκρατική πολιτεία που βασίζεται σε ορθολογισμό, οικονομικά μεγέθη και όχι σε μπαμπούλες, μεσσίες και υποκύψεις εν όψει της έλευσης της Μέρκελ.
Μίας Μέρκελ που πίσω από ένα μεγάλο “ΘΑ” σας σώσουμε ως προσωπείο, έρχεται ως ο Τσώρτσιλ για να τοποθετήσει τον νέο Σκόμπυ. Δείτε στο τέλος το τηλεγράφημα του Τσώρτσιλ στον Σκόμπυ το 1944 και θα καταλάβετε.
Όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο μέγας Γκίντερ Γκρας ετοιμάζει την ομιλία του στην έκθεση 
βιβλίου στην πατρίδα του και θα αποκαθηλώσει για άλλη μία φορά την συμπατριώτισσα του.
Την συμπατριώτισσα του που έρχεται εδώ υπό τους ήχους στρατιωτικών τυμπάνων για να επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό που έδωσε ο Γκρας στο ποιήμα του για αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα: “Η ντροπή της Ευρώπης”.

Το λιγότερο λοιπόν που θα μπορούσαν να κάνουν οι εκπρόσωποι του λαού είναι να δώσουν ένα τέλος σε αυτή την ντροπή και να ζητήσουν εξηγήσεις. Εδώ και τρία χρόνια, η κοινωνική πραγματικότητα και τα οικονομικά μεγέθη στοιχειοθετούν αυτή την ντροπή που οι εκφραστές της όχι μόνον μένουν στο απυρόβλητο, αλλά αντίθετα χειροκροτούνται από αυτούς που έπρεπε να τους εγκαλούν.
Ωσάν η Τρόικα να είναι ο επικυρίαρχος και η δημοκρατία ένα απομεινάρι ρετρό, ένα θεατρικό έργο για να δίνει στον λαό την αίσθηση της κυριαρχίας.
Να σε κουρσεύουν δηλαδή και να σφάζουν τα γυναικόπαιδα αλλά ο Βατσιμάνης να σε καθησυχάζει λέγοντας “μην ανησυχείς, υπάρχουν και χειρότερα…”
Ποίημα του Γκίντερ Γκρας για την Ελλάδα
«Η Ντροπή της Ευρώπης»
Στο χάος κοντά, γιατί δεν συμμορφώθηκε στις αγορές· κι Εσύ μακριά από τη Χώρα, που Σου χάρισε το λίκνο.
Οσα Εσύ με την ψυχή ζήτησες και νόμισες πως βρήκες, τώρα θα καταλυθούν, και θα εκτιμηθούν σαν σκουριασμένα παλιοσίδερα.
Σαν οφειλέτης διαπομπευμένος και γυμνός, υποφέρει μια Χώρα· κι Εσύ, αντί για το ευχαριστώ που της οφείλεις, προσφέρεις λόγια κενά.
Καταδικασμένη σε φτώχεια η Χώρα αυτή, που ο πλούτος της κοσμεί Μουσεία: η λεία που Εσύ φυλάττεις.
Αυτοί που με τη δύναμη των όπλων είχαν επιτεθεί στη Χώρα την ευλογημένη με νησιά, στον στρατιωτικό τους σάκο κουβαλούσαν τον Χέλντερλιν.
Ελάχιστα αποδεκτή Χώρα, όμως οι πραξικοπηματίες της, κάποτε, από Εσένα, ως σύμμαχοι έγιναν αποδεκτοί.
Χώρα χωρίς δικαιώματα, που η ισχυρογνώμονη εξουσία ολοένα και περισσότερο της σφίγγει το ζωνάρι.
Σ’ Εσένα αντιστέκεται φορώντας μαύρα η Αντιγόνη, και σ’ όλη τη Χώρα πένθος ντύνεται ο λαός, που Εσένα φιλοξένησε.
Ομως, έξω από τη Χώρα, του Κροίσου οι ακόλουθοι και οι όμοιοί του όλα όσα έχουν τη λάμψη του χρυσού στοιβάζουν στο δικό Σου θησαυροφυλάκιο.
Πιες επιτέλους, πιες! κραυγάζουν οι εγκάθετοι των Επιτρόπων· όμως ο Σωκράτης, με οργή Σου επιστρέφει το κύπελλο γεμάτο ώς επάνω.
Θα καταραστούν εν χορώ, ό,τι είναι δικό Σου οι θεοί, που τον Ολυμπό τους η δική Σου θέληση ζητάει ν’ απαλλοτριώσει.
Στερημένη από πνεύμα, Εσύ θα φθαρείς χωρίς τη Χώρα, που το πνεύμα της, Εσένα, Ευρώπη, εδημιούργησε.
(Μετάφραση: Πατρίτσια Αδαμοπούλου) – Καθημερινή
Το τηλεγράφημα του Τσώρτσιλ στον στρατηγό Σκόμπυ τον Μάιο του 1944:
“Κατόπιν συνεννοήσεως μετά του στρατηγού Ουίλσον (Ιταλία) έδωσα οδηγίες να σας αφήσει όλας τας δυνάμεις, τας οποίας διαθέτετε και να σας σταλούν, ει δυνατόν, ενισχύσεις.
Είσθε υπεύθυνος διά την τήρησιν της τάξεως εις Αθήνας και διά την καταστροφήν όλων των ομάδων ΕΑΜ – ΕΛΑΣ, αι οποίαι πλησιάζουν εις την πόλιν. Δύνασθε να λάβετε όλα τα μέτρα, που θα θεωρήσετε σκόπιμα διά τον έλεγχον των οδών και την παγίδευσιν των ταραξιών. Είναι φυσικόν ο ΕΛΑΣ να προσπαθήσει να παρατάξει γυναικόπαιδα εις τα σημεία όπου θα διεξαχθούν συγκρούσεις. Θα πρέπει να ενεργήσετε με σύνεσιν και να αποφύγετε σφάλματα, αλλά μη διστάσετε να πυροβολήσετε εναντίον παντός ενόπλου, που θα επιχειρεί να επιτεθή κατά των βρετανικών δυνάμεων και κατά των ελληνικών, μετά των οποίων συνεργαζόμεθα. Το καλύτερον, φυσικά, θα ήτο εάν εις το έργον σας είχατε τη συμπαράστασιν μιας κυβερνήσεως και εάν ο Λίπερ έπειθε τον Παπανδρέου να παραμείνει εις τη θέσιν του και να σας βοηθήσει.
Ωστόσο, μη διστάσετε να ενεργήσετε ως να ευρίσκεσθε εις μίαν μόλις καταληφθείσα υπό του στρατού πόλιν, όπου έχει εκραγεί επαναστατικόν κίνημα (υπογραμμίσεις Τσόρτσιλ).
Εν συνεχεία, με τας ομάδας του ΕΛΑΣ, αι οποίαι πλησιάζουν έξωθεν προς την πόλιν, θα πρέπει να είσθε ασφαλώς εις θέσιν, με τας δυνάμεις που διαθέτετε, να δώσετε εις μερικάς εξ αυτών ένα καλό μάθημα, το οποίον θα παραδειγματίση και τας άλλας. Δύνασθε να βασίζεσθε εις την υποστήριξίν μου διά πάσαν λογικήν και εύστοχον ενέργειαν, την οποίαν εν προκειμένω θα αποφασίσετε. Πρέπει να κρατήσωμεν τας Αθήνας και να επιβληθώμεν (υπογράμμιση Τσόρτσιλ). Εάν τούτο το επιτύχετε χωρίς αιματοχυσίαν, θα είναι κατόρθωμα δι’ εσάς, αλλά και με αιματοχυσίαν θα είναι επίσης κατόρθωμα, εάν αυτή είναι απαραίτητος”.
Τσώρτσιλ, Απομνημονεύματα, τ. 6ος, σ. 255

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.