Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Και ξαφνικά άφησαν τα 550 εκατ. των τραπεζών για να πιάσουν τα εργασιακά

20121014-125059.jpgΑυτή η τρόικα αλλάζει τα θέματα που “κολλάνε” το πακέτο με απίστευτο ρυθμό.
Φυσικά, οι δικοί μας δεν πάνε πίσω… Το θεμα των 550 εκατ. ευρώ που χρωστούν οι τράπεζες στο κράτος, ναι μεν ακούσαμε ότι θα κλείσει, αλλά δεν μάθαμε το πως.
Οι τράπεζες λένε ότι θα πληρώσουν κανονικά το ποσό (10% ετησίως σύμφωνα με τη συμφωνία του 2008), ενώ η τρόικα δεν θέλει να γίνει η ενίσχυση του κράτους ..δάνειο και να ακυρωθούν οι προνομιούχες μετοχές που είχαν δοθεί, επειδή είναι ζημιογόνες και με ζημιές τι να δώσουν πίσω;

Από τη μια μας βάζουν το μαχαίρι στο λαιμό και κόβουμε συντάξεις για 200 και 300 εκατ και μετά ζητάνε να μην πληρώσουν οι τράπεζες.
Τι λένε ότι θα γίνει τελικά; Το ένα σενάριο λέει ότι θα μπει έκτακτη φορολογία στις τράπεζες και το δεύτερο που είναι και το επικρατέστερο να αυξηθεί το κόστος χορήγησης πιστώσεων. Πως; Η μοναδική διέξοδος των τραπεζών είναι ο μηχανισμός ELA, από τον οποίο λαμβάνουν χρηματοδότηση με επιτόκιο 3%.
Αυτό το 3% χωρίζεται ως εξής: 2% στην Τράπεζα της Ελλαδας και το άλλο 1% στο κράτος. Η απόφαση φέρεται να είναι η αύξηση αυτού του 1%. Περίμενε κανείς “ζεστό χρήμα”;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.