Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Rue89: Αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ, θα καταρρεύσει η Ευρωζώνη

Rue89: Εξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ, κατάρρευση της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΤις καταστροφικές συνέπειες για την ίδια την ευρωζώνη, μίας ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, παρουσιάζει σε άρθρο του το γαλλικό ηλεκτρονικό περιοδικό Rue89.
Η παραμονή ή «έξοδος» της χώρας μας από το ενιαίο νόμισμα, σύμφωνα με το Γάλλο οικονομικό αναλυτή και αρθρογράφο Σιλβεν Γκουζ, αφήνει άγρυπνους τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών και τους τραπεζίτες της «Γιουρολαντ», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Ο Σιλβεν Γκούζ, υποστηρίζει πως η Αθήνα θα είναι μόνο η αρχή, μιας και θα προκαλέσει ντόμινο, για να ακολουθήσει η Μαδρίτη, η Λισσαβώνα, η Ρωμη, και όχι μόνο. Οι Έλληνες θα φτωχύνουν αλλά και μαζί τους και τα πιστωτικά ιδρύματα που έχουν εκτεθεί, ένα σωστό μπούμερανγκ για τις τράπεζες.
Ο αρθρογράφος επανέρχεται στα «μαγειρέματα» που οδήγησαν τη χώρα μας στη δίνη της κρίσης με την προφανή υποστήριξη του αμερικανικού κολοσσού Goldman Sachs, «καλλιτεχνίες» για τις οποίες ο Γκούζ δεν πείθεται ότι οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες «δεν είχαν πάρει πρέφα».
Ο Γάλλος οικονομολόγος, σχολιάζοντας την «ατελείωτη λιτότητα», κάνει λόγο για τον «παράλογο αλυτρωτισμό των Γάλλων και των Γερμανών που αντέδρασαν αργά και κυρίως με τρόπο ακατάλληλο για την ελληνική κρίση».
Επανεξετάζοντας την Ευρώπη.
Θυμίζει πως η ελληνική κρίση είναι κυρίως μία ευρωπαϊκή κρίση και πως μία ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη και κατά συνέπεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα άρχισε να ροκανίζει το ίδιο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
Τέλος, ο Γκούζ προτρέπει πέρα από τα μέτρα για την διάσωση της Ελλάδας, την έκτακτη επανεξέταση της λειτουργίας του ευρωπαϊκού οικοδομήματος «εάν η Ευρώπη θέλει να αποφύγει την κατάρρευση».
«Μέχρι τότε, η συνταγή δημοσιονομικής λιτότητας, της Μέρκελ αποτελεί μόνο ένα απλό επεισόδιο», καταλήγει ο κ. Γκουζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.