Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Reuters: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Picture 0 for Reuters: Ανυπολόγιστες οι συνέπειες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ Η έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα έχει πιο τρομακτικές προεκτάσεις, από ό,τι μπορεί κανείς να φανταστεί, επισημαίνει σε άρθρο του το πρακτορείο Reuter

Για σύνθετες και τρομαχτικές επεκτάσεις από μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, σε σημερινό του άρθρο.
Όπως αναφέρει,
σε νομικό επίπεδο δεν είναι δυνατή μια έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας, ωστόσο, όπως σχολιάζει διπλωμάτης στο πρακτορείο, μπορεί να βρεθεί ο τρόπος για να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά οι επιπτώσεις είναι ανυπολόγιστες.
Ο αρθρογράφος του πρακτορείου σημειώνει ακόμη πως υπάρχει αλλαγή στάσης εκ μέρους της Κομισιόν τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το ελληνικό πρόβλημα. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ενώ κάποτε μια ερώτηση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας θα έπεφτε στο κενό, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, η εκπρόσωπος της Κομισιόν, απάντησε ότι είναι επιθυμία όλων να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, με την προϋπόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Είναι επικίνδυνο να ωθούμε μια χώρα στα άκρα χωρίς να σταθούμε και να σκεφτούμε τι μπορεί να σημαίνει όλο αυτό. Δεν συζητιέται αρκετά τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ελληνική κοινωνία ή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη», σχολίασε στο πρακτορείο ανώτατος αξιωματούχος χώρας της ευρωζώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.