Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Ακόμη πιο κοντά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμάει η Moody's ...



Το κυβερνητικό αδιέξοδο που υπάρχει στην Ελλάδα αυξάνει τις πιθανότητες άτακτης χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου της από την ευρωζώνη, υποστηρίζει ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Moody's, στην εβδομαδιαία έκθεσή του.

Όπως υπογραμμίζει, «η... έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελέσει σημαντικό αρνητικό παράγοντα για την πιστοληπτική αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών».

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών της 6ης Μαΐου, ο οίκος τονίζει πως οι ψηφοφόροι έθεσαν στο περιθώριο τα δύο μεγάλα κόμματα που είχαν στηρίξει τα μέτρα λιτότητας και υποστηρίζει ότι πλέον η διεξαγωγή νέων εκλογών θεωρείται αναπόφευκτη.

«Εντείνεται η ρητορική από τους πολιτικούς στην Ελλάδα ως προς το ενδεχόμενο ακύρωσης ή τροποποίησης των μέτρων λιτότητας. Εν τω μεταξύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες επαναλαμβάνουν ότι το πρόγραμμα δεν τελεί υπό διαπραγμάτευση και πως η Ελλάδα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της για να λάβει οποιαδήποτε νέα εκταμίευση από το πακέτο στήριξης των 130 δισ. ευρώ», επισημαίνει.

Όπως εκτιμάει η Moody's, εάν η Ελλάδα βρεθεί εκτός ευρώ θα υπάρξει μαζική φυγή των καταθετών από τις τράπεζες, πάγωμα των καταθέσεων από την κυβέρνηση, νέο νόμισμα που θα υποτιμήσει σημαντικά τις καταθέσεις, οικονομική αναταραχή και μετατόπιση της ευθύνης για την χρηματοδότηση και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τις ευρωπαϊκές νομισματικές αρχές, στους ελληνικούς θεσμούς, γεγονός που θα ζημιώσει σημαντικά την ικανότητα των τραπεζών να προχωρήσουν σε πιστωτική επέκταση και να στηρίξουν την ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.