Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τσίπρας σε Guardian: Θα δράσουμε μονομερώς, εάν μας αναγκάσουν

Τσίπρας σε Guardian: Θα δράσουμε μονομερώς, εάν μας αναγκάσουν «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν σκοπεύουμε να προβούμε σε μονομερή κίνηση. Θα αναγκαστούμε, εάν εκείνοι δράσουν μονομερώς». Αυτά υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει, αναφερόμενος πάντα στο Μνημόνιο: «Εάν δεν μας πληρώσουν, εάν σταματήσουν να χρηματοδοτούν τα δάνεια, τότε δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους πιστωτές μας. Είναι τόσο απλό»
Τονίζει ακόμη ο κ. Τσίπρας:

«Η Ελλάδα επελέγη να είναι το πείραμα για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ – Οι Έλληνες έγιναν πειραματόζωα. Εάν το πείραμα συνεχιστεί, τότε θα θεωρηθεί επιτυχημένο και οι πολιτικές αυτές θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Γι' αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσει το πείραμα. Δεν θα είναι νίκη μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» .
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρει:
«Χαμένη είναι η μάχη που δεν δίνεται. Αν φοβάμαι; Θα φοβόμουν εάν συνεχίζαμε σε αυτόν τον δρόμο, έναν δρόμο προς την κοινωνική κόλαση. Όταν κάποιος παλεύει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει και εμείς παλεύουμε για να κερδίσουμε».
Ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζει ότι δεν εχθρεύεται το ευρώ ή της Ευρωζώνη, τονίζει δε ότι η Αγκελα Μέρκελ «φέρει τεράστια κοινωνική ευθύνη». Προσθέτει:
«Δεν θέλουμε να εκβιάσουμε, αλλά να πείσουμε τους εταίρους μας ότι ο τρόπος που έχει επιλεγεί απέναντι στην Ελλάδα είναι αντι-παραγωγικός. Είναι σαν να πετάει κάποιος χρήματα σε έναν λάκκο δίχως πάτο».
Ο κ Τσίπρας καταλήγει: «Από τη μία πλευρά είναι οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία των πολιτών και από την άλλη είναι οι καπιταλιστές, οι τραπεζίτες, οι κερδοσκόποι των χρηματιστηριακών συναλλαγών, τα μεγάλα κεφάλαια. Είναι ένας πόλεμος ανάμεσα στους πολίτες και τους καπιταλιστές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.