Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι Έλληνες θα πρέπει να πουν ''danke'' στη Γερμανία

Διαβάστε το δημοσίευμα του ''Time'' για τις προθέσεις της Γερμανίας σχετικά με την Ελλάδα, αλλά και τη λιτότητα που θα υπάρξει σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ (Pics) 

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι εδώ και αρκετό πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα. Το αβέβαιο αποτέλεσμα των εκλογών πυροδότησε σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ και τα δημοσιεύματα για χρεοκοπία δεν έχουν τέλος.
Αυτή τη φορά το περιοδικό ''Time'' αναφέρεται στην Ελλάδα και προτρέπει τον ελληνικό λαό να πει ''danke'' (ευχαριστώ) στη Γερμανία.
"Από τότε που η Ελλάδα ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Οθωμανούς το 1832, η χώρα βρίσκεται σε κρίση τουλάχιστον για τα μισά χρόνια", γράφει το Time, "με τη μόνη διαφορά πως αυτή τη φορά η Γερμανία είναι διατεθειμένη να την ξεμπλέξει."
''Σε όλη την πορεία της κρίσης έχει καλλιεργηθεί η άποψη ότι οι Γερμανοί είναι στενόμυαλοι, φιλάργυροι και δογματικά προσκολλημένοι σε συνταγές λιτότητας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων''.
Σχετικά με αυτή την άποψη το ''Time'' μιλάει για το γεγονός ότι "η Γερμανία χρησιμοποιεί τα λεφτά των φορολογουμένων της για να σώσει την Ελλάδα, η οποία είναι ένοχη για κακοδιαχείριση, χαμηλή ανταγωνιστικότητα και οικονομική απάτη. Και σε αντάλλαγμα οι ελληνικές εφημερίδες αποκαλούν τους Γερμανούς, Ναζί".
Σύμφωνα με το άρθρο, η Ελλάδα και άλλες οικονομικά αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης έχουν λίγες επιλογές, καθώς οι αγορές έχουν γίνει απρόθυμες και δε δανείζουν με ευκολία χρήματα εξαιτίας του αυξανόμενου χρέους τους. Σε οικονομίες όπως της Ελλάδας χρειάζεται λιγότερη λιτότητα και περισσότερες μεταρρυθμίσεις με στόχο να γίνει ανταγωνιστική.
''Οι Γερμανοί ηγέτες έχουν επαναλάβει την προθυμία τους να ξεμπλέξουν τις αδύναμες χώρες της Ευρωζώνης, αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο απαιτούνται μεταρρυθμίσεις'' τονίζει το δημοσίευμα.
"Ακόμη και αν η Ελλάδα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη θα ανακαλύψει πως θα χρειαστεί να δανειστεί με τις ίδιες προϋποθέσεις που της επιβάλλει η Γερμανία. Η ζωή χωρίς τη Γερμανία σημαίνει πολύ περισσότερη λιτότητα από τη ζωή με τη Γερμανία", καταλήγει το περιοδικό Time.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.