Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Υπάρχει ελπίδα


Διαφήμιση
hope-starshiningdown-blogspot-comEίναι πασιφανές πως η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Το πολιτικό δυναμικό που εκπροσωπεί τη χώρα στη βουλή δε διαθέτει την ποιότητα και τη στόφα να σηκώσει την Ελλάδα στους ώμους και να τη βγάλει από το αδιέξοδο. 

Η συμμετοχή του Χαϊκάλη, του Κοντογιαννίδη, του Δήμα, κάποιων ποδοσφαιριστών, ηθοποιών ή χεβιμεταλάδων ναζιστών, σε συνδυασμό με τους πολιτικούς κατηγορίας Στρατούλη-Λαφαζάνη-Παπαρήγα-Καμμένου δημιουργούν ένα μείγμα εκρηκτικό ή ακριβέστερα ένα μείγμα εθνικής καταστροφής.

Τα 2 μεγάλα μνημονιακά κόμματα πάτησαν σε δύο βάρκες, άρθρωσαν ένα μνημονιακό λόγο με ισχυρές δόσεις λαϊκισμού, αποπολιτικοποίησαν τη σύνθεσή τους ως προς τις υποψηφιότητες, ζήτησαν συγνώμη ή άλλαξαν στάση και γενικότερα έδειξαν τη διάθεση να παραμείνουν στο χθες.

Η Δημοκρατική Συμμαχία ''πλήρωσε'' τη συνεπή πολιτική της στάση με αποκλεισμό της από τη βουλή ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η δράση, με μία πιο πρόχειρη αλλά ρεαλιστική προσέγγιση της πολιτικής που πρέπει να ακολουθηθεί...

Το ΚΚΕ παρέμεινε στον προηγούμενο αιώνα, επιμένοντας με μανία στην ουτοπία και συντήρησε μία ''Αισώπεια'' διάθεση με την οποία αποτυπώνει τη σύγχρονη πολιτική πραγματικότητα.

Όμως, οι πραγματικές πρωταγωνιστές αυτής της σουρεαλιστικής βουλής είναι οι Τσίπρας-Καμμένος. Ο δε Τσίπρας λειτουργεί ως ένας τηλεοπτικός σταρ που περιφέρει την αφεντιά του από κανάλι σε κανάλι, μιλώντας για κυβερνητική προοπτική ενώ αδυνατεί να περιγράψει την οικονομική περπατησιά της χώρας, εκθέτοντας έτσι τον Παπαδημούλη ο οποίος προσπαθεί εναγωνίως να συγκαλύψει τις ανοησίες Στρατούλη-Λαφαζάνη περί χρησιμοποίησης των καταθέσεων των πολιτών ή επιστροφής στη δραχμή. Ο Καμμένος από την άλλη, έχει στο χέρι του το μολύβι και χαρτί και είναι έτοιμος να χαράξει τις ΑΟΖ της Μεσογείου και κατόπιν της Μαύρης Θάλασσας. Αφού τελειώσει με τη χάραξη, μας υπόσχεται ότι θα πιάσει το φτυάρι και θα ξετρυπώσει κάθε γαιάνθρακα από το υπέδαφος της πατρίδας μας.

Στη δύσκολη αυτή στιγμή που διανύει η χώρα μας, οι έλληνες πολίτες μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις καλούνται να δράσουν με ψυχραιμία, λογική και σύνεση.
Σε περίπτωση πτώχευσης, η Ελλάδα δε θα εξομοιωθεί με τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία αλλά με τη Ζιμπάμπουε και την Αϊτή.
 Όσοι ονειρεύονται επανεκκίνηση θα λουστούν μετανάστευση και όσοι σπείρουν ανάπτυξη εκτός της Ε.Ε. θα θερίσουν πρωτόγνωρη φτώχεια.
Την ύστατη τούτη ώρα, η Ελλάδα χρειάζεται μία κυβέρνηση με σαφή ευρωπαϊκό προσανατολισμό, μεταρρυθμιστική διάθεση, αναπτυξιακή δράση και ετοιμότητα για περαιτέρω διαρθωτικές αλλαγές. Οι επαναληπτικές εκλογές θα πρέπει να στείλουν την αντιμνημονιακή ρητορική στο καναβάτσο, να οδηγήσουν ξανά στις πρώτες θέσεις τα δύο μεγάλα κόμματα, τα οποία, παρά και τις δικές μας ενστάσεις ή διαφωνίες, έχουν την εμπειρία και την ικανότητα να στηρίξουν την προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας.  Τα 2 κόμματα οφείλουν να επιδιώξουν την πλαισίωσή τους από την Δημοκρατική Συμμαχία σε συνεργασία με τη Δράση αλλά και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Έτσι, θα σχηματιστεί μία σταθερή κυβέρνηση τετραετούς διάρκειας η οποία θα απορρίψει το χάος που εύσχημα προαναγγέλλουν οι άναρχες απόκεντρες δυνάμεις και θα κρατήσει την Ελλάδα στο φως.

Κατανοώ την απελπισία, δικαιολογώ το θυμό και τη διάθεση τιμωρίας.


 Όμως, είμαι πεπεισμένος πως υπάρχει ελπίδα και δεν πρέπει να την κλωτσήσουμε· υπάρχει αύριο, αρκεί μονάχα να κοιτάξουμε στη σωστή κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.