Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

«Απέτυχες με την Ελλάδα»

Βαριές ευθύνες στη Γερμανία επειδή επέβαλε ένα μη ρεαλιστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, το οποίο υποτίθεται ότι θα οδηγούσε σε ανάκαμψη ενώ εφαρμοζόταν δρακόντεια λιτότητα, αποδίδει σε δημοσίευμά της η «Wall Street Journal» με τον τίτλο: «Πώς ένα ριζικό σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας απέτυχε».
Ευθύνες αποδίδονται ακ
όμη στο ελληνικό πολιτικό σύστημα που δεν ήθελε ή δεν μπορούσε να κάνει μεταρρυθμίσεις, αλλά και στην έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της, όπως γράφει η αμερικανική εφημερίδα.
Στο ρεπορτάζ γίνεται επίσης εκτεταμένη αναφορά στο πώς ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος προσπάθησαν να χαλαρώσουν το αυστηρό σχέδιο λιτότητας, αλλά βρήκαν απέναντί τους την ισχυρή αντίδραση του Βερολίνου.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η διογκούμενη αναταραχή που καταγράφεται στην Ελλάδα αποτελεί το αποκορύφωμα ενός ριζικού πειράματος», όπως το χαρακτηρίζει, «λιτότητας και μιας πρόχειρα σχεδιασμένης οικονομικής μεταρρύθμισης, που έσπρωξαν τη χώρα στο χείλος της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης».
«Η ιστορία του καταδικασμένου σχεδίου διάσωσης υποδηλώνει ότι η επιβολή της αυστηρής λιτότητας σε μεμονωμένα κράτη-μέλη, όχι μόνο δεν σώζει το ευρώ αλλά μπορεί και να επιδεινώσει την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.