Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές για να αυξήσει τα ποσοστά του [βίντεο]

Κουβέλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει εκλογές για να αυξήσει τα ποσοστά του [βίντεο]Την άποψη ότι η «γραμμή» της Κουμουνδούρου είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές για να αυξήσει τα ποσοστά του ο ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού των πολιτικών αρχηγών με τον Κάρολο Παπούλια.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι πρέπει να πάει σε εκλογές επειδή πιστεύει ότι έτσι θα αυξήσει τα ποσοστά του και γι'αυτό δεν βλέπω ότι θα υπάρξει λύση το μεσημέρι. Μια κυβέρνηση που δεν θα ενσωματώνει αυτό που αποφάσισε ο ελληνικός λαός, δεν θα μπορεί να σταθεί πολιτικά και κοινωνικά».
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, επέμενε στην θέση του πως αυτό που έχει ανάγκη η χώρα είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης και όχι οι εκλογές, με την προϋπόθεση της απαγκίστρωσης από το Μνημόνιο και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Ωστόσο ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο, φοβάται πως δεν υπάρχουν πλέον και πολλές πιθανότητες να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.
«Δεν διατηρώ μεγάλες ελπίδες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας γιατί οι πολιτικές δυνάμεις έχουν διατυπώσει ήδη την άποψη τους για το σχηματισμό ή μη κυβέρνησης. Το πιθανότερο είναι ότι θα οδεύσουμε προς τις εκλογές».
Παράλληλα αναφερόμενος στην πρόταση που έκανε ο ίδιος μέσα στην εβδομάδα για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης είπε «Η πρόταση που έκανα είναι ένας χρονικός ορίζοντας μέχρι το 2014 με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και αποδέσμευση από το μνημόνιο. Ζήτησα επίσης το κυβερνητικό αυτό σχήμα να πλαισιώνεται από φερέγγυα πρόσωπα ώστε να υπάρχει ένα χρήσιμο αποτέλεσμα για την κοινωνία. Δεν έχουμε καμία άλλη επιδίωξη τόσο η ΔΗΜΑΡ όσο και εγώ πέρα από το να συμβάλλουμε στην επίτευξη μιας λύσης για την πατρίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.