Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Η Ισπανία καταλύτης σοβαρών εξελίξεων στην Ευρώπη...



Βάστα γερά Ελλάδα έρχομαι, θα μπορούσαν να μας φωνάζουν από την Ισπανία η οποία βρίσκεται ένα βήμα πριν από το να ζητήσει βοήθεια από την Ευρώπη.
Η οικονομία της χώρας έχει βουλιάξει και μοιάζει τόσο πολύ με την ελληνική το 2009 όταν οι αγορές προανήγγειλαν την ...
προσφυγή στο Μνημόνιο.

Οι αναλυτές περίμεναν ή την οικονομία ή τις τράπεζες να ζητήσουν βοήθεια αφού πλέον τα πάντα είναι οριακά. Και η αρχή έγινε με την ισπανική τράπεζα Bankia, την τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, η οποία ζήτησε μερική κρατικοποίηση καθώς δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνη της

«Η ονομαστική αξία της συμμετοχής ανέρχεται σε 4,465 εκατομμύρια ευρώ», τα οποία είχαν δοθεί στην τράπεζα μέσω ενός κρατικού δανείου τον Δεκέμβριο του 2010, επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του.

Η τράπεζα πληρώνει τη φούσκα των ακινήτων και πλέον ο βασικός μέτοχος της Bankia, η ισπανική τράπεζα Banco Financiero y de Ahorros (BFA), «ζήτησε να μετατραπούν σε μετοχές τα 4,465 εκατομμύρια ευρώ που της έχουν ήδη δοθεί από το Ταμείο Διάσωσης του Τραπεζικού Τομέα (FROB)».

Η ισπανική υποχώρηση είχε ήδη προαναγγελθεί από τις αγορές που έχουν εκτοξεύσει τα επιτόκια πάνω από το 6% ενώ η κυβέρνηση Ραχόι αδυνατεί με όποια προγράμματα κι αν ανακοινώσει, να σταματήσει την κατηφόρα.

Η Ισπανία ίσως είναι ο καταλύτης πολύ σοβαρών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο...
www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.