Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΕΚΤ: ΔΕΝ ΑΝΕΜΕΝΕΤΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ


Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάντσιο δήλωσε σήμερα ότι δεν αναμένει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και κάλεσε...
την Αθήνα να συνεργαστεί με την Ευρώπη για να απομακρύνει τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης σε άλλες χώρες. «Δεν πιστεύω ότι θα συμβεί το χειρότερο στην Ευρώπη. Δεν αναμένω ότι η Ελλάδα θα βγει από την ευρωζώνη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βίτορ Κονστάντσιο σε διάσκεψη στο Χονγκ Κονγκ.

Χθες ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ είχε δηλώσει ότι είναι πολύ νωρίς για να εξεταστούν καθησυχαστικές μη συμβατικές νομισματικές πολιτικές αλλά είναι απαραίτητο να ελεγχθούν οι κίνδυνοι στη σταθερότητα των τιμών και την επενδυτική ροή.

Ο Γεργκ Ασμουσεν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, δήλωσε χθες ότι ένα ευρωπαϊκό σύμφωνο για την ανάπτυξη και μια βαθύτερη πολιτική ολοκλήρωση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να ενισχύσει τη νομισματική ένωση αλλά σημείωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση του δημοσιονομικού συμφώνου της ένωσης για τη δημοσιονομική πειθαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.