Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Ανακάλυψαν" τον... Τσίπρα

Ο ξένος Τύπος έχει στρέψει τα βλέμματά του πάνω στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και με συνεντεύξεις προσπαθούν να ρίξουν φως στις απόψεις και την προσωπικότητα του Αλέξη Τσίπρα.
Όπως σχολιάζουν οι New York Times,
σε άρθρο υπό τον τίτλο «Ο ανερχόμενος Έλληνας πολιτικός σταρ, εχθρός της λιτότητας, ωθεί την Ευρώπη στα άκρα», ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν σπεύσει να κάνουν πλάνα για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε την άποψή του και έχει αφήσει την Ευρώπη να ιδροκοπά για τις πιθανώς καταστροφικές συνέπειες της εφαρμογής της. «Είναι αλήθεια, μου αρέσει να παίζω πόκερ» είπε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στους NYT.
«Στόχος μας δεν είναι να εκβιάσουμε ή να τρομοκρατήσουμε, αλλά να τους ταρακουνήσουμε» πρόσθεσε αναφερόμενος στους ξένους δανειστές. «Θέλουμε να τους πείσουμε. Πρέπει να αλλάξουν τις πολιτικές τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Διαφορετικά η Ευρώπη θα βρεθεί σε πολύ μεγάλο ρίσκο» συμπλήρωσε.
Επίσης, ο Guardian δημοσιεύει άρθρο με τον τίτλο «Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να μην συνέλθει αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ» και τη φωτογραφία του κ. Τσίπρα από τη φοιτητική του ζωή σε εκδρομή στη Βόρεια Ελλάδα.
Ως λεζάντα αναφέρει: «Αλέξης Τσίπρας, που λέγεται ότι θα κρατήσει το μέλλον του ευρώ στα χέρια του, φωτογραφημένος στη Βόρεια Ελλάδα ως φοιτητής».
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δίνει συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα υπό τον τίτλο «Ο ηγέτης της ελληνικής Αριστεράς: ‘’Είναι πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και καπιταλισμού’’» και υπότιτλο «Το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη μπορεί να είναι στα χέρια του 37χρονου πολιτικού ηγέτη και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ».
Επίσης, στο Paris Match o κ. Τσίπρας είπε: «Είμαστε στα Αριστερά της Αριστεράς. Το περιοδικό φιλοξενεί πολυσέλιδο αφιέρωμα με τον τίτλο «Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που φοβάται η Ευρώπη». Στο αφιέρωμά του το περιοδικό ξεκινά με τη φράση «ο Αλέξης Τσίπρας, επικεφαλής της ριζοσπαστικής Αριστεράς, κρατά το μέλλον της χώρας στα χέρια του και τρελαίνει τις τράπεζες».
Στη Wall Street Journal επισήμανε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αναστολή της εξυπηρέτησης του χρέους σε περίπτωση που και οι δανειστές διακόψουν το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας. Η αμερικανική έκδοση περιγράφει ότι με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Τσίπρας «πετάει το γάντι» που μπορεί να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών της.
Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.