Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Οι «τσαμπουκάδες» του Αλέξη δεν πέρασαν στην Ευρώπη

Οι τσαμπουκάδες Τσίπρα δεν πέρασαν στην ΕυρώπηΠροσγειώθηκε στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διήμερη περιοδεία του σε Παρίσι και Βερολίνο. Οι ευρωπαίοι ηγέτες αναγνωρίζουν ότι απαιτείται χαλάρωση του Μνημονίου αλλά σε καμία περίπτωση δεν γίνεται δεκτή η ακύρωσή του ή η μονομερής καταγγελία του.

Απογοήτευση για τον κ. Τσίπρα υπήρξε η επίσκεψή του στο Παρίσι, η οποία σκιάστηκε από τους ατυχείς χαρακτηρισμούς του εναντίον του Φρανσουά Ολάντ που λίγο έλειψε να προκαλέσουν διπλωματικό επεισόδιο με τη χώρα μας. Η προσβλητική προσφώνηση «Ολαντ-ρέου» που υπονοούσε ότι ο γάλλος Πρόεδρος κινδυνεύει να αποτύχει σαν τον Γιώργο Παπανδρέου, αν δεν τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ψύχρανε τις σχέσεις της χώρας μας με το Παρίσι και έκλεισε την πόρτα του Μεγάρου των Ηλυσίων στον κ. Τσίπρα.
Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μάθημα ευρωπαικής αλληλεγγύης στον Φρανσουά Ολάντ και τον ...προειδοποίησε ότι θα έχει το τέλος του Σαρκοζί που έχασε τις εκλογές και βρίσκεται τώρα σε διακοπές στο Μαρόκο, δήλωση που θεωρήθηκε αμετροεπής και εκτός ευρωπαικής δεοντολογίας.
Η γαλλική ψυχρότητα πέρασε τα σύνορα του Παρισιού και έφτασε ως το Βερολίνο αφού ο κ. Τσίπρας δέχτηκε ένα διπλό χτύπημα και από τους Γερμανούς Σοσιαλδημοκράτες. Δεν έγινε δεκτός από τον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ο οποίος ακύρωσε το προκαθορισμένο ραντεβού του με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με όλες τις πληροφορίες να παραπέμπουν σε δυσαρέσκεια του Γερμανού πολιτικού για τις γνωστές δηλώσεις περί «Ολαντρέου».
Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος ωστόσο ήταν κατηγορηματικός: «Τηρείστε τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει για να μπορούμε και εμείς να συνεχίσουμε τη βοήθεια. Πρέπει να καταλάβετε πως είναι και σε εμάς δύσκολο να εξηγήσουμε στον Γερμανό ψηφοφόρο για ποιους λόγους πρέπει να σας χρηματοδοτούμε» ανέφερε οκ. Γκάμπριελ στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.