Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τον γύρο του κόσμου κάνουν το πολιτικό αδιέξοδο και οι νέες εκλογές στην Ελλάδα

Τον γύρο του κόσμου κάνουν το πολιτικό αδιέξοδο και οι νέες εκλογές στην Ελλάδα 
Πρώτο θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης είναι οιραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με το αδιέξοδο στις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών και την προαναγγελία των νέων εκλογών να κάνει τον γύρο του κόσμου. 

«Η Ελλάδα σε νέες εκλογές μετά την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης» είναι ο τίτλος της αναφοράς του πρακτορείου Reuters. Το πρακτορείο κάνει λόγο για πολιτική κρίση που οδηγεί την Ελλάδα πιο κοντά στην χρεοκοπία και στην έξοδο από τη ζώνη του ευρώ.

Το πρακτορείο Associated Press επικαλείται τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος δήλωσε ότι οι συνομιλίες απέτυχαν κάνοντας εκτενή αναφορά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 

«Κρίση στην Αθήνα, αποτυχία στον σχηματισμό κυβέρνησης, εκλογές στην Eλλάδα» γράφει στο κεντρικό του θέμα η ιστοσελίδα του γερμανικού περιοδικού Spiegel. Το άρθρο αναφέρει ότι ήταν η τελευταία ευκαιρία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά δεν απέδωσε καρπούς. 

To ΒΒC γράφει: «Νέες ελληνικές κάλπες μετά από την αποτυχία των συνομιλιών». Το βρετανικό δίκτυο γράφει στην ιστοσελίδα του ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη για νέες εκλογές μετά από την αποτυχία των κομμάτων να συμφωνήσουν στον σχηματισμό κυβέρνησης, φιλοξενώντας τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Ελλάδα πάει σε νέες εκλογές αναφέρει η ιστοσελίδα της ιστοσελίδας του Guardian, αναφέροντας ότι νέα κάλπη είναι πιθανό να στηθεί στα μέσα Ιουνίου εν μέσω φόβων ότι η Αθήνα θα μείνει χωρίς χρήματα πριν από την ψήφο.

«Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τον σχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης» τονίζουν στο βασικό τους θέμα οιFinancial Times. Οι φόβοι για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη ρίχνουν το ευρώ χαμηλκά, επισημαίνεται. 

«Απέτυχαν οι συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας» αναφέρει η ιστοσελίδα της Wall Street Journal, κάνοντας αναφορά στο ναυάγιο των συζητήσεων των πολιτικών αρχηγών. 

«Η Ελλάδα σε νέες εκλογές μετά το αδιέξοδο» είναι ο τίτλος του CNN, η ιστοσελίδα του οποίου επισημαίνει ότι η χώρα μας θα οδηγηθεί σε νέες κάλπες μετά από το πολιτικό αδιέξοδο που αφήνει την υπερχρεωμένη χώρα χωρίς κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα απέτυχε να σχηματίσει κυβέρνηση, πηγαίνει σε νέες εκλογές» αναφέρει το Russia Today. H ρωσική ιστοσελίδα επισημαίνει ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στα κόμματα κατέληξαν σε ναυάγιο και αναμένεται να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα δηγήσει τη χώρα σε νέες κάλπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.