Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Όλος ο κόσμος παρακολουθεί την Ελλάδα...



Όλα τα μάτια είναι και πάλι στραμμένα στην Ελλάδα και στην ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Τα διεθνή δίκτυα με συνεχή ενημέρωση και ανταποκρίσεις από την Αθήνα αναφέρονται εκτενώς στις... πολιτικές εξελίξεις.

«Έσχατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης στην Ελλάδα, μια εβδομάδα μετά την ψήφο τιμωρίας των παραδοσιακών κομμάτων» μεταδίδει και το αμερικανικό δίκτυο CNN και συνεχίζει «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επηρεάσει την ήδη εύθραυστη οικονομία της ευρωζώνης»

«Οι Έλληνες ακροβατούν στον γκρεμό» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Guardian που μεταδίδει λεπτομερώς τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο για το σχηματισμό κυβέρνησης. «Με το ελληνικό έθνος να βιώνει τη χειρότερη κρίση της σύγχρονης εποχής οι πολιτικοί αρχηγοί συναντούνται υπό τον Πρόεδρο Παπούλια για το σχηματισμό μιας κυβέρνηση συνεργασίας. Αλλά η παρέμβαση του Προέδρου Παπούλια μοιάζει εξαρχής καταδικασμένη» υπογραμμίζει η εφημερίδα. Αναφερόμενη στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Αλέξη Τσίπρα ο Guardian τον χαρακτηρίζει έναν «λαϊκιστή που υποσχέθηκε να επαναφέρει μισθούς και συντάξεις στην πρό- κρίσης εποχή, κάτι που ενδεχομένως έχει στριμώξει στη γωνία και τον ίδιο και δυστυχώς ολόκληρη τη χώρα».

Για «ρώσικη ρουλέτα» κάνει λόγο και το βρετανικό δίκτυο BBC υποστηρίζοντας πως ο κύριος Τσίπρας νομίζει πως οι Ευρωπαίοι μπλοφάρουν σχετικά με την έξοδό μας από το κοινό νόμισμα.

«Ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας προσπαθεί να ενώσει τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια κυβέρνησης που θα μπορούσε να αποτρέψει την πτώχευση της Ελλάδας» αναφέρει και η εφημερίδα Le Monde. Οι ηγέτες των ελληνικών κομμάτων συναντούνται με τον Πρόεδρο Παπούλια για να συνομιλήσουν για την πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης και αποφυγής νέων εκλογών που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και την έξοδό της από το ευρώ» γράφει και η κέντρο-δεξιά Le Figaro.

«Μπλοκάρει το σχηματισμό κυβέρνησης στην Ελλάδα η Αριστερά» αναφέρει και το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ενώ με τίτλο «Ο Πρόεδρος της Ελλάδας προσπαθεί να ενώσει τους πολιτικούς αρχηγού» αναφέρεται και η εφημερίδα Wort του Λουξεμβούργου στις εξελίξεις στην Ελλάδα και υπογραμμίζει πως ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου και επικεφαλής του eurogroup Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ συνέστησε «υπομονή» για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.