Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Όταν θα βρουν κυβέρνηση έχουν σκεφτεί πως θα ΄ναι η Ελλάδα;


Η είδηση είναι, κατά την άποψη μου, η πιο ανησυχητική που διάβασα το τελευταίο διάστημα: Τις δυο πρώτες μέρες μετά τις εκλογές υπήρξε «βουτιά» 50% στις νέες κρατήσεις από τουρίστες στο εξωτερικό.
«Ξένοι tour operators ανακαλούν συνεργάτες τους και παγώνουν συμβόλαια μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση» λέει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων ενώ πτώση 30% εμφανίζουν και οι ναυλώσεις σε ιστιοπλοϊκά σκάφη.
Είναι προφανές ότι οι επιπτώσεις
στον κλάδο αυτό από την πολιτική αβεβαιότητα είναι τεράστιες. Οι παρενέργειες της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην λαβωμένη από καιρό τουριστική αγορά.
Το χειρότερο είναι πώς αυτή η αβεβαιότητα δείχνει ότι θα συνεχιστεί σε περίπτωση που δεν καρποφορήσουν οι προσπάθειες να υπάρξει ένα κυβερνητικό σχήμα το οποίο θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
Θα ήθελα πολύ να σκεφτώ έναν τρόπο με τον οποίο η κατάσταση αυτή θα μπορούσε να ανατραπεί. Πολύ φοβάμαι ότι πλέον, δεν υπάρχει. Η εμμονή πολιτικών ηγεσιών σε προσωπικές στρατηγικές δεν επιτρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει κι ο τελευταίος πνεύμονας από τον οποίο προσδοκούσε μια ανάσα η Ελληνική οικονομία.
Οι νέες εκλογές- αν τελικά δεν τις αποφύγουμε- ενδεχομένως να μας δώσουν την επόμενη κυβέρνηση. Το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται η χώρα αν και όταν φτάσει εκείνη η στιγμή. Πολύ φοβάμαι ότι δεν το έχουμε σκεφτεί όσο θα έπρεπε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.