Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Στον αέρα το προσκλητήριο Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς

Στον αέρα το προσκλητήριο Σαμαρά για επανένωση της ΚεντροδεξιάςΚαζάνι που βράζει θυμίσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ειδικά μετά την δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της Marc που δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 27,7%, περίπου 7 μονάδες μπροστά στην πρόθεση ψήφου.
Οι βουλευτές που δεν έχουν προλάβει ακόμα να ορκιστούν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο -σε περίπτωση που ξαναγίνουν εκλογές- να βρεθούν εκτός Βουλής καθώς με ένα τέτοιο αποτέλεσμα η ΝΔ θα εκλέξει περίπου 50 έναντι 108 σήμερα.
Η πίεση που δέχεται ο Αντώνης Σαμαράς να
προχωρήσει σε ένα ουσιαστικό άνοιγμα προς τα στελέχη της Κεντροδεξιάς τα οποία βρίσκονται εκτός κόμματος είναι πολύ έντονη ενώ παράλληλα υπάρχει κι ένας κύκλος στενών συνεργατών του που τον πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Η γενικόλογη έκκληση για πανστρατιά που έκανε προχθές βρίσκεται στο αέρα καθώς δεν υπήρξε θετική ανταπόκριση από πουθενά. Μάλιστα ο κ. Μάνος κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για την εμμονή του να πάμε σε εκλογές ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι είναι σε καλό δρόμο οι συζητήσεις του με την Ντόρα Μοακογιάννη για κοινή κάθοδο στις εκλογές.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας που βρίσκεται στα Χανιά δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως για το θέμα αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι θεωρεί πως ο τρόπος με τον οποίο έγινε η πρόσκληση δεν είναι ο καταλληλότερος για να υπάρξει προσέγγιση. Σοβαρές επιφυλάξεις με την ίδια ακριβώς επιχειρηματολογία διατυπώνει και ο Γιώργος Καρατζαφέρης.
Από την άλλη πλευρά, στελέχη όπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν. Κουτσιούκης πιέζουν να μην υπάρξει επιστροφή της Ντόρας και του Μάνου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται στην σημερινή τοποθέτηση του στην Κ.Ο. της ΝΔ να ανακοινώσει την διεξαγωγή συνεδρίου μέσα στο 2012 ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι προσανατολίζεται να έχει προσωπική επικοινωνία με τα στελέχη που βρίσκονται εκτός ΝΔ προκειμένου να ξεκινήσει μια συζήτηση για την επιστροφη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.