Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Συζητούν ακόμη και για κυβέρνηση προσωπικοτήτων - Συνεχίζουν αύριο


Συνεχίζεται το θρίλερ - Νέα σύσκεψη αρχηγών στις 2 μ.μ. στο ΠροεδρικόΟλοκληρώθηκε μετά από μια ώρα η σύσκεψη στο προεδρικό Μέγαρο των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο κ. Παπούλιας μάλιστα κατέθεσε ως εναλλακτική λύση το ενδεχόμενο κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «δεν έχει κλείσει το θέμα» και ακολούθως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι «οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται».
Το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι υπό διευρυμένη σύνθεση καθώς θα κληθούν να συμμετάσχουν σε αυτό εκτός από τους κυρίους Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη αυτή δεν θα κληθεί να συμμετάσχει ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, όπως είχε ζητήσει νωρίτερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.
Επίσης, σύμφωνα  με αλλες πληροφορίες της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών θα προηγηθεί συνάντηση του κ. Καμμένου με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα υλοποίησης της γραπτής πρότασης 7 σημείων που έχει καταθέσει ο πρόεδρος των Αναξάρτητων Ελλήνων προκειμένου να στηρίξει μια οικουμενική κυβέρνηση.
Η σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο
Το σημερινό συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ξεκίνησε με καθυστέρηση έξι λεπτών.
Προσερχόμενος στην αίθουσα της σύσκεψης ο κ. Παπούλιας, απαντώτντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ανα θα βάλει τα δυνατά του για το σχηματισμό κυβέρνησης φέρεται να διερωτήθηκε «γιατί, για να κάνω νέο πανελλήνιο ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ».
Πρώτος προσήλθε ο κ. Κουβέλης ενώ αμέσως μετά έφτασαν και οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσερχόμενος δήλωσε ότι «συνεχίζω να αγωνίζομαι για να βρεθεί λύση».
Οι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν είχαν μπροστά τους έγγραφα ενώ ο κ. Σαμαράς είχε μόνο ένα ιδιόχειρο σημείωμα με τις θέσεις που θα ανέπτυσε.
Ο κ. Κουβέλης επέμεινε στην πρόταση για Οικουμενική με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων αλλά πάντα με τη συμμετοχή του κόμματος του κ. Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.