Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΟΟΣΑ: ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Ασθενική και χωρίς βραχυπρόθεσμη προοπτική βελτίωσης παραμένει η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, 10 Μαΐου, από...
τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Συγκεκριμένα, οι σύνθετοι δείκτες (CLIs) που τηρεί ο ΟΟΣΑ καταδεικνύουν ύφεση αλλά και πτωτική τάση της οικονομικής δραστηριότητας στις μεγάλες οικονομίες του κοινού νομίσματος. Η κατάσταση παραμένει κακή σε Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία, δηλαδή τις τρεις μεγαλύτερες οικονομίες της ευρωζώνης.

Οι σύνθετοι δείκτες είναι σχεδιασμένοι προκειμένου να προβλέπουν μεταπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα των χωρών μελών του ΟΟΣΑ περίπου έξι μήνες πριν οι αλλαγές γίνουν εμφανείς.

Η Γαλλία κατέγραψε υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας κατά 0,1% μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου. Σε βάθος δωδεκαμήνου, η γαλλική οικονομία έχει υποστεί συρρίκνωση 1,3%. Στην Ιταλία, η ύφεση μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου ανήλθε σε 0,2%, ενώ σε βάθος δωδεκαμήνου η υποχώρηση της δραστηριότητας άγγιξε το 2,4%.

Οι δείκτες του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι η δραστηριότητα θα παραμείνει υποτονική και κατά τους επόμενους μήνες.

Ελαφρώς καλύτερη παραμένει η κατάσταση στη Γερμανία, όπου η οικονομία παρέμεινε στάσιμη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012. Παρά ταύτα, η προοπτική ανάπτυξης παραμένει χαμηλότερη (99,3) από την μέση τάση (100).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.