Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το μεσημέρι το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών


Picture 0 for Το μεσημέρι το ραντεβού των πολιτικών αρχηγών Στη νέα σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. «Εάν με καλέσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάω», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

Η πρόταση για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα βρεθεί στο τραπέζι του διαλόγου κατά τη σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών, πλην του
Νίκου Μιχαλολιάκου, που συγκάλεσε στις 14.00 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στη νέα σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Αντώνης Σαμαράς, Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης. Δεν θα παραστεί η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία τόνισε την αρνητική στάση σε κάθε μορφής κυβέρνηση. O κ. Παπούλιας ήταν προγραμματισμένο να έχει κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο μία ώρα νωρίτερα. Ωστόσο, μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε με τη διαρροή του non paper Καμμένου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε σήμερα ότι δεν θα γίνει η συνάντηση την οποία είχε ζήτησει ο ίδιος αλλά ότι εάν τον καλέσει ο κ.Παπούλιας θα παραβρεθεί στη σύσκεψη των αρχηγών.
Το νέο ραντεβού ορίστηκε μετά την αδυναμία σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, η οποία διαπιστώθηκε κατά τη χθεσινή σύσκεψη των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παπούλιας πρότεινε να συγκροτηθεί κυβέρνηση προσωπικοτήτων.
Στηρίζουμε ως λύση ανάγκης μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων με τη συμετοχή και άλλων κομμάτων, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των αρχηγών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης συνεχίζεται», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς.
Σταθερή στην άποψή της ότι εκείνο που χρειάζεται η χώρα είναι οικουμενική κυβέρνηση, παραμένει η Δημοκρατική Αριστερά, δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης. «Η συγκρότηση μιας κυβέρνησης προσωπικοτήτων θα συνιστούσε ήττα της πολιτικής» είπε ο κ. Κουβέλης.
Σχετικά με τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγή από τη σημερινή σύσκεψη, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης δήλωσε, μιλώντας στη ΝΕΤ, πως κανένας δεν έχει δικαίωμα να μην την καλέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.