Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ : ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ Η ΕΛΛΑΔΑ


Την είδηση του ναυαγίου των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης και την διεξαγωγή νέων εκλογών μεταδίδουν ήδη τα μεγαλύτερα πρακτορεία και ΜΜΕ του εξωτερικού, επισημαίνοντας ότι πλέον η χώρα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο... 
από το ευρώ.
«Η Ελλάδα θα διεξάγει νέες εκλογές, αφότου οι πολιτικοί απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση την Τρίτη, εννέα μέρες μετά από μια ατελέσφορη ψήφο, παρατείνοντας την πολιτική κρίση που ωθεί την χώρα πιο κοντά στην χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ», επισημαίνει το πρακτορείο Reuters.
Με τα νέα της αποτυχίας σχηματισμού κυβέρνησης αυξάνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, λόγω παρατεταμένης αστάθειας γράφουν οι Financial Times, επισημαίνοντας ότι το ευρώ υποχώρησε ελαφρώς έναντι του δολαρίου για πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο, ενώ από τους φόβους μετάδοσης επηρεάστηκαν και άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα όπως η σουηδική κορώνα.
Την πτώση των χρηματιστηρίων με το άκουσμα της είδησης για διεξαγωγή επαναληπτικών εκλογών στην Ελλάδα, σημειώνει το πρακτορείο Associated Press.
«Η ανησυχία των αγορών είναι ότι ο επόμενος γύρος (εκλογών) μπορεί να οδηγήσει σε θρίαμβο των κομμάτων που θέλουν να καταργήσουν τις συμφωνίες με τους διεθνείς πιστωτές, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ» αναφέρει το πρακτορείο, τονίζοντας ότι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες μετά τις αρνητικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.