Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το κείμενο του Παπαδήμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρουσίασε στους αρχηγούς μία έκθεση του πρωθυπουργού η οποία εμφάνιζε την εικόνα καταστροφής σε περίπτωση που δεν σχηματιστεί κυβέρνηση.
Οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, εμφανίστηκαν να αποδέχονται τα δεδομένα χωρίς αμφισβήτηση, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε την έκθεση ως προσπάθεια να ριχτεί ένας «άσσος στο τραπέζι» των πιέσεων με θεσμικό κάλυμμα.

Βενιζέλος και Σαμαράς χρησιμοποιώντας την έκθεση Παπαδήμου, ζήτησαν από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να συναινέσει σε σχηματισμό κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε πως, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την ανάληψη της εντολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, υπήρχε η απαραίτητη συμφωνία στα 3 κόμματα (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ) να σχηματιστεί κυβέρνηση. Δεν το έκαναν ωστόσο, ζητώντας κομμάτι της ευθύνης σχηματισμού αυτής της κυβέρνησης να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η έκθεση αυτή δόθηκε μόνο προς ανάγνωση. Δεν επετράπη στους πολιτικούς αρχηγούς να κρατήσουν αντίγραφό της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.