Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Λαφαζάνης: Να βγούμε από το ευρώ, να ανοίξει ο δρόμος για μια σοσιαλιστική Ελλάδα

Απολαύστε τις απόψεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑΠαναγιώτη Λαφαζάνη για την Ευρωζώνη, τη δραχμή και τον "αρχιερέα του μονεταρισμού" Λουκά Παπαδήμο:

Η αθλιότητα ξεπέρασε κάθε όριο. Οι άνθρωποι και οι πολιτικοί κύκλοι που βύθισαν κυριολεκτικά τη χώρα στην άβυσσο και τώρα την έχουν μετατρέψει σε κακιάς ώρας αποικία, και λεηλατούν χωρίς αιδώ και όριο τον ελληνικό λαό, φτάνουν στο σημείο να τρομοκρατούν με τα πανάθλια έργα τους.

Αυτήν την απίστευτη τρομοκρατία που έχουν ήδη εξαπολύσει οι κυρίαρχοι κύκλοι για την υποτιθέμενη "κόλαση" μιας ενδεχόμενης εξόδου από το ευρώ δεν την είχαμε γνωρίσει ούτε στα πιο "μαύρα χρόνια" της...


...μετεμφυλιακής περιόδου και θυμίζει μόνο τον αντικομμουνιστικό οχετό που προετοίμασε την τραγωδία του εμφυλίου πολέμου. 


(...)

ΑΠΟ ΤΟΝ Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΣΤΟΝ Γ. ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ Η ΣΚΥΤΑΛΗ ΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑΣ!

Αν ο αρχιερέας του μονεταρισμού και συνυπεύθυνος για το ευρώ-τέρας Λ. Παπαδήμος δίνει τον τόνο, τη σκυτάλη παίρνουν ένας - ένας οι πιο ακραίοι νεοφιλελεύθεροι στην κυβέρνηση, οι τραπεζίτες και εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου.

Μόνο από την πρωτοχρονιά ζούμε μια εμετική περί τη "δραχμή" κινδυνολογία που εξαπόλυσαν απρόκλητοι και χωρίς αντίλογο ούτε καν αντίπαλο (ή μήπως υπάρχει;) ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος, σειρά από κυβερνητικά στελέχη με προεξάρχουσα την Α. Διαμαντοπούλου ως που φτάσαμε και στη super "ευρωπαία" Μ. Δαμανάκη!

Ο Γ. Προβόπουλος, μάλιστα, ξεπέρασε κάθε όριο σε υστερική τρομολαγνεία και το μόνο που δεν μας είπε, αν και το υπονόησε, είναι ότι εφόσον πάμε στη δραχμή "θα φτάσουμε να  μας πάρουν και τις γυναίκες μας".

Αφού για τους εμπόρους των υποκλίσεων η έξοδος από το ευρώ είναι το απόλυτο κακό, τότε στο όνομα της παραμονής σε αυτό όλα επιτρέπονται, από τους μισθούς εξαθλίωσης Βουλγαρίας και Κίνας, ανέργους περισσότερους από τους απασχολήσιμους έως την έξοδο των νέων από τη χώρα!

Ρώτησαν ποτέ τον ελληνικό λαό όταν έβαζαν οι ίδιοι "τρομοκράτες" τη χώρα στο ευρώ; Άνοιξαν ποτέ το διάλογο για την ένταξη στο ενιαίο νόμισμα;

(...)

Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ!

Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να φτάσει στο σημερινό σημείο υπερχρέωσης και καταστρεπτικής λεηλασίας με εθνικό νόμισμα!

Κρίση χρέους, ως εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, δεν μπορεί ποτέ να συμβεί σε μια χώρα με εθνικό νόμισμα και αυτό όχι μόνο διότι το χρηματιστικό κεφάλαιο διστάζει να δανείσει χώρα με εθνικό νόμισμα μη συνδεδεμένο με σκληρό συνάλλαγμα αλλά κυρίως γιατί η χώρα με εθνικό νόμισμα διαθέτει ισχυρότατα όπλα για να αντιμετωπίσει κερδοσκοπικές επιθέσεις.

Και αυτά τα όπλα είναι πρώτον η υποτίμηση, δεύτερον η έκδοση χρήματος, τρίτον η μονομερής απομείωση του χρέους με εθνικές αποφάσεις!!!

Για αυτό όποιες χώρες υπέστησαν διαχρονικά κερδοσκοπικές επιθέσεις στη βάση του δημοσίου χρέους τους, υπήρξαν χώρες που είχαν συνδέσει το εθνικό τους νόμισμα με σκληρά νομίσματα (βλέπε κερδοσκοπικές επιθέσεις το 1997 στην Ασία, όπου διέλυσαν τις λεγόμενες "Ασιατικές τίγρεις", αφού οι τελευταίες είχαν κλειδώσει τις ισοτιμίες των νομισμάτων τους με το δολάριο. Βλέπε επίσης την κρίση της Αργεντινής, λόγω της συνταγματικής δολλαριοποίησης του πέσο με ισοτιμία 1 προς 1, κτλ.).

Αυτό ακριβώς συμβαίνει με την ειδική ένταση και μορφή της καπιταλιστικής κρίσης που αντιμετωπίζει η ευρωζώνη, επειδή τα εθνικά κράτη της ευρωζώνης έχουν αναθέσει σε ένα «τρίτο» τη νομισματική πολιτική, η οποία είναι «κλειδωμένη» με σκληρά και δογματικά μονεταριστικά κριτήρια, που λειτουργούν ως Γερμανική φυλακή με έγκλειστες τις χώρες της ευρωπεριφέρειας!!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!

Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η κρίση και η μνημονιακή «αποικιοποίηση» δεν πλήττει μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ιρλανδία και Πορτογαλία, αλλά με παρόμοιο, στην ουσία, τρόπο και την Ιταλία και την Ισπανία, ενώ τείνει να πλήξει και τον πυρήνα της ευρωζώνης.

Σήμερα, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ουσιαστική έξοδος της χώρας από την κρίση, όσο βρίσκεται καθηλωμένη εντός του ευρώ, χωρίς ικανότητα να θέσει υπό τον έλεγχο της τη νομισματική πολιτική και να την αξιοποιήσει ως θεμελιώδες εργαλείο διεξόδου, ενίσχυσης της εγχώριας οικονομικής βάσης, ανάκαμψης, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης.

Ασφαλώς, η μετάβαση από το ευρώ σε ένα νέο εθνικό νόμισμα δεν είναι καθόλου ανέφελη.

Αλλά τα προβλήματα που θα εμφανισθούν στη μετάβαση είναι απολύτως αντιμετωπίσιμα στη πρώτη φάση, ενώ σε δεύτερο επίπεδο θα ανοίξουν ελπιδοφόρους ανακαμψιακούς ορίζοντες.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΙΜΑ!

Η εικόνα Προβόπουλου, όπου εμφανίζεται, περίπου, ως «συντέλεια του κόσμου» η μεταβατική περίοδος από το ευρώ σε ένα νέο εθνικό νόμισμα, είναι μαγική επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα!
Στην ουσία, ο Διοικητής, άθελα του, εμφάνισε το ευρώ ως μια σιδερόφρακτη φυλακή ασφαλείας και ισόβιας κάθειρξης από την οποία καμιά χώρα δεν έχει οδό διαφυγής επί ποινή «θανάτου» της.

Έχουμε επιχειρήσει πολλές φορές και τεκμηριωμένα να αντικρούσουμε και να εκθέσουμε τα θετικά επιχειρήματα της εξόδου από το ευρώ.Η μεταβατική περίοδος και τα προβλήματα της μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον, προσωρινό τουλάχιστον, έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων και την αυστηροποίηση των κυρώσεων όσων επιχειρούν να υπονομεύσουν το εθνικό νόμισμα.

Η ΧΩΡΑ ΤΩΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ ΜΙΣΟΤΙΜΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ!

Ο φόβος, που, σε βαθμό υστερίας, παρουσιάζουν οι προπαγανδιστές ότι στην περίπτωση εθνικού νομίσματος και της αναγκαίας υποτίμησης του, η χώρα θα κατακλυστεί από όσους, εν μέσω κρίσης, έβγαλαν τα ευρώ τους έξω, για να αγοράσουν κοψοχρονιά τη χώρα, είναι αστείος και βαθύτατα υποκριτικός.

Και είναι υποκριτικός γιατί τον προβάλλουν ακριβώς αυτοί που επέτρεψαν ανενόχλητα στους «πλούσιους» και στο μαύρο χρήμα να βγουν, εν μέσω κρίσης, από τη χώρα, αλλά και όταν τα έβγαλαν, αρνούνταν και αρνούνται τον παραμικρό έλεγχο για την προέλευση αυτών των ποσών, παρότι κατέχουν, κατά ομολογία τους, όλες τις σχετικές λίστες, στις οποίες, σε περίοπτη θέση βρίσκονται πασίγνωστοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της «αγίας οικογένειας» τους!

Και είναι αστείος διότι, όπως προείπαμε, η μετάβαση από το ευρώ στο εθνικό νόμισμα θα συνοδευτεί με αυστηρό έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων, πρώτα απ’ όλα αυτών που έχουν κερδοσκοπική κατεύθυνση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, όσοι έσπευσαν, εν μέσω κρίσης, να βγάλουν τα εκατομμύρια τους έξω (δεν μιλάμε για μικροποσά), θα πιαστούν πραγματικά στη φάκα, γιατί δεν θα μπορέσουν ποτέ να «χαρούν» αυτά τα παγωμένα χρήματα και θα κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να ανακαλυφθούν από τις δραστήριες ελληνικές προσπάθειες και να υποστούν βαρύτατες κυρώσεις, εκτός και αν μεταναστεύσουν (αυτοί και όχι μαζικά η ελληνική νεολαία!)!

Αντίθετα, είναι τώρα, μέσα στο ευρώ, που υποθηκεύεται και εκποιείται η χώρα και τώρα είναι που τα «κοράκια» του εξωτερικού εξαγοράζουν «μπιρ – παρά» τα εθνικά «φιλέτα», τη δημόσια περιουσία, αλλά και εξαιρετικά ιδιωτικά ακίνητα.

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ!

Να υπογραμμιστεί εδώ ότι, όταν μιλάμε για έξοδο από την ευρωζώνη, δεν εννοούμε μια έξοδο για να συνεχιστούν απλά οι ίδιες ή παρόμοιες νεοφιλελεύθερες πολιτικές στο πλαίσιο του καπιταλισμού.

Άλλωστε, την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, αν και θεωρητικά δυνατό, ποτέ δεν θα την διανοηθούν αστικές πολιτικές δυνάμεις, που έχουν μάθει ανέκαθεν να στηρίζονται στην «ξένη» προστασία.

Εμείς μιλάμε για αριστερή έξοδο από το ευρώ σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ και τον ολοκληρωτισμό της από μια προοδευτική αριστερή κυβέρνηση, που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει ένα προοδευτικό πρόγραμμα διεξόδου, ανασυγκρότησης και αναγέννησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα!

Η δική μας θέση δεν είναι να βγούμε από το ευρώ για να συνεχιστούν οι ίδιες καταστρεπτικές, πελατειακές, διαπλεκόμενες, νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Η άποψη μας είναι έξω από την ευρωζώνη, ως συστατικό και αφετηρία μιας μεγάλης ιστορικής ανατροπής και ρήξης, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος σε μια νέα προοδευτική και σοσιαλιστική Ελλάδα!

Και για μια τέτοια κατεύθυνση, η διακοπή αποπληρωμής του χρέους και η έξοδος από το ευρώ αποτελούν κομβικά σημεία ανάσας και αναντικατάστατα εργαλεία χάραξης μιας νέας πολιτικής και μιας νέας πορείας.

Το νόμισμα και η νομισματική πολιτική δεν είναι δευτερεύοντα ή και ταξικά ουδέτερα «εργαλεία», αλλά συνιστούν την καρδιά ενός οικονομικού μοντέλου. Γι’ αυτό, άλλωστε, στηρίζουν με τέτοιο πάθος οι κυρίαρχοι κύκλοι το ευρώ και το ρόλο του, ως το νευρικό σύστημα ολόκληρης της λειτουργίας της Γερμανικής ΕΕ των πολυεθνικών και των τραπεζών!

Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΞΙΚΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!

Η εκχώρηση της νομισματικής πολιτικής σε τρίτους και η άσκηση της, με γνώμονα τα Γερμανικά συμφέροντα, σηματοδοτεί την εκχώρηση – και μάλιστα σε μια απαράδεκτη κατεύθυνση – κάθε ίχνους εθνικής ανεξαρτησίας και αυτόνομης οικονομικής προοπτικής.

Αυτή η νομισματική εκχώρηση σηματοδοτεί τη μετατροπή της χώρας σε «προτεκτοράτο» της Γερμανίας, με κομπάρσο τη Γαλλία και την ένταξη της Ελλάδας σε μια Γερμανική αυλή, ζωτικό χώρο της ασυδοσίας του, Γερμανικού κυρίως, μεγάλου κεφαλαίου.

Η αθλιέστατη τρομοκρατία για το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ αντιπροσωπεύει τις χειρότερες μορφές υποτέλειας και λεηλασίας.Όσο αυτή η τρομοκρατία λαμβάνει όλο και πιο αποτρόπαιες μορφές, τόσο αναδεικνύει τον πανικό του συστήματος, ενώ προαναγγέλλει τη θύελλα των αντιλαϊκών μέτρων που επισπεύδονται.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!

Να αποκρούσουμε την τρομοκρατία και το φόβο που θέλουν να ενσπείρουν.
Να αποκτήσουμε, ως χώρα και ως λαός, αυτοπεποίθηση και ελπίδα.
Να αντιδράσουμε θετικά, ενωμένα και αγωνιστικά.
Για τη χώρα υπάρχει εναλλακτικός δρόμος, πέρα από τρόικα και μνημόνια.
Δεν είναι εύκολος, ούτε ανθόσπαρτος! Είναι όμως ζωογόνος και ελπιδοφόρος!

Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μια νέα επανάσταση, ανάλογη σε σημασία με εκείνη του ’21 και το ίδιο ηρωική, αλλά τώρα επιτυχημένη και στο μεταπελευθερωτικό της στόχο, με την επαναστατική εποποιία της Εθνικής Αντίστασης!

Μόνο που σήμερα το κοινωνικοταξικό περιεχόμενο της ανατροπής θα είναι ο μέγας οδηγός και ο οδοστρωτήρας της μεγάλης «απελευθέρωσης»!


Σχόλιο Παραπολιτικής: Το άρθρο δημοσιεύθηκε τον Ιανούαριο του 2012 στο Iskra.gr. Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται να διατηρήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.