Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Το μήνυμα ήρθε από τη Γαλλία

Επιτέλους, αχτίδα φωτός από «γαλλικό Διαφωτισμό». Η εκλογή του Ολάντ στη Γαλλία σηματοδοτεί  ένα νέο και ελπιδοφόρο πολιτικό σκηνικό.
Προσδοκώντας ότι οι υποσχέσεις θα γίνουν πράξεις, ως Ευρωπαίοι πολίτες αναμένουμε από τον Γάλλο Πρόεδρο να ανακόψει τον ρουν του κερδοσκοπικού καπιταλισμού και να στραφεί προς την κοινωνία.
Οι αντοχές των λαών εξαντλούνται, γιατί η Ενωμένη Ευρώπη εγκατέλειψε χωρίς περίσκεψη την ανθρωποκεντρική πολιτική, που το όραμά της προέβλεπε, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ολόκληρο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Από σήμερα ως Ευρωπαίοι πολίτες αναμένουμε από τον Ολάντ να κινηθεί για τη διάσωση της Ευρώπης μέσα από τη στήριξη εκείνων, που απειλούνται περισσότερο, μέσα από την κοινωνική δικαιοσύνη και την εξασφάλιση μιας προοπτικής για τους νέους . Αναμένουμε σεβασμό των εθνικών πολιτικών και των πολιτιστικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναμένουμε από τον Ολάντ να συνδυάσει την ευρωπαϊκή οικοδόμηση με μια πολιτική στήριξης της ανάπτυξης.
Ως Ευρωπαίοι πολίτες αναμένουμε την εφαρμογή μιας νέας μεταρρυθμιστικής και φιλοευρωπαϊκής σοσιαλιστικής πολιτικής με κέντρο τον Άνθρωπο και στόχο την επιστροφή της ηπείρου μας στις ρίζες της, στις  πολιτιστικές της  αξίες μέσα από τις οποίες αναδύθηκε  και τις οποίες λησμόνησε με δραματικές συνέπειες, που σήμερα βιώνουμε όλοι. Και ο Ολάντ δήλωσε κατηγορηματικά ότι η κρίση της Ευρώπης δεν είναι στενά οικονομική αλλά κυρίως πολιτιστική.
Αν ο Ολάντ μας διαψεύσει και μας απογοητεύσει δεν θα είναι μόνον κρίμα και άδικο αλλά καταστροφικό για όλους εμάς τους Ευρωπαίους πολίτες.
Πιθανή ετυμολογία της λέξης «Ευρώπη» είναι ότι αυτή προέρχεται από τη σύνδεση των λέξεων «ευρύς+ωψ, ωπός», που σημαίνει «ανοιχτομάτης». Ας κοιτάξουν, λοιπόν, όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης με μάτια ανοιχτά την βαθιά αιτία της κρίσης. Ας αφυπνιστούν ΟΛΟΙ – ένας κούκκος δεν φέρνει την άνοιξη – και ας αναζητήσουν ένα «σύγχρονο Διαφωτισμό», ένα «νέο Ουμανισμό» ανεκτικό στην πολυπολιτισμικότητα και προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα. Ας οικοδομήσουν την Ευρώπη των πολιτών , των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η εκλογή Ολάντ είναι η μεγάλη ευκαιρία!Στέλλα Πριόβολου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.