Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Καγκελάριος, μόνη, ψάχνεται...



Την ώρα που μένει χωρίς συμμάχους στην Ευρώπη, χάνει τα ερείσματά της και στη Γερμανία...
Γρατσουνίστηκε το τελευταίο διάστημα η εικόνα της Ανγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού «Σπίγκελ». Η Καγκελάριος της Γερμανίας έλαμπε στο διεθνές στερέωμα, όπου είχε...
κατακτήσει τη φήμη της Μις Υφήλιος και της Μις Ευρώπη, όμως τίποτα δεν πηγαίνει καλά αυτές τις ημέρες για τη Μέρκελ, αν και διαδέχεται η μία συνάντηση κορυφής την άλλη.
Στη διάσκεψη για το ΝΑΤΟ υπήρξε διάσταση απόψεων για την απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν, στη συνάντηση του G8 στο Καμπ Ντέιβιντ έκανε επίδειξη δύναμης ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος ψάχνει συμμάχους για να κάμψει την πολιτική λιτότητας της Μέρκελ ώστε να επιβάλει τα ευρωομόλογα, που απορρίπτονται από το Βερολίνο. Οι προσπάθειες του Ολάντ δεν μένουν άκαρπες και οι Γερμανοί απειλούνται, σύμφωνα με το «Σπίγκελ», με απομόνωση. Ολα αυτά θα μπορούσε να τα αντέξει η Μέρκελ ευκολότερα αν επικρατούσε ηρεμία στο εσωτερικό μέτωπο, όμως η αποπομπή του υπουργού Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέτγκεν έχει προκαλέσει αναστάτωση στον κυβερνητικό συνασπισμό. Τώρα πλέον αμφισβητείται η ίδια η Καγκελάριος για το ηγετικό της στυλ και για τον χαρακτήρα της, ενώ μέχρι σήμερα απολάμβανε μεγάλη συμπάθεια από την κοινή γνώμη και το κόμμα της. Η γερμανική ιστοσελίδα την παρομοιάζει με βράχο στην καταιγίδα, με ένα ψυχρό βλέμμα για τις σωστές αποφάσεις στον σωστό χρόνο. Ακριβώς όμως αυτή η εικόνα έχει γρατσουνιστεί πλέον βαθιά. Είναι ενδεικτικό ότι η Μέρκελ δεν αναμένεται να παραστεί στη σημερινή σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου οι άλλοι ηγέτες των ευρωπαϊκών συντηρητικών κομμάτων θα ζητήσουν τη λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Στο σχόλιο τονίζεται ότι η γερμανίδα Καγκελάριος δεν θα καταφέρει να διατηρήσει σε βάθος χρόνου τη σκληρή στάση της απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους της όσον αφορά την πολιτική λιτότητας, καθώς εμφανίζεται πολύ μεγάλο το σκηνικό πίεσης, το οποίο δημιουργούν ο Ολάντ και άλλοι. Ταυτόχρονα, αποδεικνύεται ότι η Μέρκελ δεν είχε προβλέψει τις παρενέργειες της απόλυσης του Ρέτγκεν. Το δράμα γύρω από τον πρώην υπουργό της θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κατάρα για την Καγκελάριο.

ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΙ. Η εικόνα μιας σκληρής και ψυχρής Μέρκελ ήταν άγνωστη μέχρι σήμερα σε πολλούς ψηφοφόρους. Αυτό δεν αλλάζει από το γεγονός ότι ο αποπεμφθείς μετά την ήττα του στις εκλογές της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας υπουργός δεν επιθυμεί προς το παρόν να σηκώσει το γάντι και να ανταποδώσει το χτύπημα...
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.