Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Τσίπρας: Επαναδιαπραγμάτευση και όχι κατάργηση του Μνημονίου

δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην ΕλλάΓια επανεξέταση των όρων και όχι κατάργηση του Μνημονίου, όπως ζητούσε προεκλογικά, μιλά τελικά στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, βάζοντας ουσιαστικά νερό στο κρασί του.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή που έστειλε χτες προς τους ευρωπαίους ηγέτες (Μπαρόζο, Ρομπάι, Ντράγκι, Γιούνκερ, Σουλτς), ο Αλέξης Τσίπρας κινούμενος σε ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους, σε σχέση με τις προεκλογικές του εξαγγελίες, γράφει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών της 6ης Μαΐου, με την αποδοκιμασία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από το εκλογικό σώμα, απονομιμοποίησε το Μνημόνιο το οποίο -όπως υπογραμμίζει- είχε απονομιμοποιηθεί νωρίτερα λόγω της οικονομικής αναποτελεσματικότητάς του.
Όπως γράφει, το Μνημόνιο έχει «αποτύχει να αντιμετωπίσει τις δομικές ανισορροπίες και ανισότητες της ελληνικής οικονομίας». Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι και το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSΙ) απέτυχε «να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του αυξανόμενου δημόσιου χρέους» και ζητα την «άμεση, κοινωνικά δίκαιη, αντιστροφή της καθοδικής τάσης της οικονομίας μας».
Ουσιαστικά, με την επιστολή αυτή ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να υιοθετεί ένα πιο ήπιο ύφος, καθώς δεν κάνει καμία αναφορά σε κατάργηση ή μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, μια θέση που έρχεται πιο κοντά σε εκείνη των υπολοίπων κομμάτων και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

«Οφείλουμε να επανεξετάσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής δεδομένου ότι δεν απειλεί μόνο την κοινωνική συνοχή και τη σταθερότητα στην Ελλάδα, αλλά αποτελεί και πηγή αστάθειας για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.» καταλήγει ο Αλέξης Τσίπρας, χωρίς να ζητήσει ουσιαστικά την ακύρωση του Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.