Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΒΑΖΕΙ Ο ΣΕΒ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ


Επιστολή στη ΓΣΕΕ και στον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας Αντ. Ρουπακιώτη απέστειλε ο ΣΕΒ, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα των εργασιακών σχέσεων και να αξιοποιηθεί...
ο χρόνος έως τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο ΣΕΒ ζητά την κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού κατά 22% για τους μόνιμα απασχολούμενους καθώς και την επαναφορά της παράτασης ισχύος των ΣΣΕ (θέμα «μετενέργειας») από τους 3 στους 6 μήνες από τη λήξη τους, όπως ίσχυε προηγουμένως.

Από τον Ιανουάριο του 2012, αναφέρει ο ΣΕΒ, είχαμε συμφωνήσει πως αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αποφύγουμε τις πιέσεις στα μισθολογικά.

- Το ζήτημα της προσαρμογής του μέσου κόστους εργασίας σε επιχειρήσεις που κινδυνεύουν από την κρίση, με έμφαση στις ευγενείς συμβάσεις που προβλέπουν αμοιβές 20 έως 100% πάνω από την εθνική γενική συλλογική σύμβαση του 2010 και περιλαμβάνουν πολλαπλά πρόσθετα επιδόματα και παροχές.

Στην επιστολή προς τον κ. Ρουπακιώτη, ο ΣΕΒ σημειώνει ότι «σας τιμά πράγματι η ευαισθησία που επιδεικνύετε, στο πλαίσιο της υπηρεσιακής θητείας σας, για τα εργασιακά θέματα» και προσθέτει ότι «αν συμβουλευτείτε τα στοιχεία που υπάρχουν στο υπουργείο Εργασίας θα διαπιστώσετε ότι τα μέλη του ΣΕΒ, οι σύγχρονες επιχειρήσεις, φροντίζουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, τηρούν τους εργασιακούς νόμους, καταβάλλουν τις εισφορές τους και αμείβουν με μισθούς και πολλαπλές επιπρόσθετες παροχές που ξεπερνούν τις Συλλογικές Συμβάσεις».

Οποιαδήποτε προσαρμογή στις συνθήκες κρίσης που μαστίζουν τις επιχειρήσεις, γίνεται σε συνεννόηση και συμφωνία με τις οργανώσεις των εργαζομένων, κατά κανόνα χωρίς αυθαιρεσίες ή ακρότητες, λέει ο ΣΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.