Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μπαρόζο – Ρομπάϊ: Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο Ευρώ

 Μπαρόζο – Ρομπάϊ: Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ΕυρώΗ Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για την σταθεροποίηση της Ελλάδας και της ευρωζώνης, δήλωσαν κορυφαία στελέχη της πριν απο την έναρξη της συνόδου της Ομάδας των Οκτώ εν μέσω της σεναριολογίας σε διεθνή μέσα ενημέρωσης ότι η χώρα οδηγείται σε έξοδο από το ενιαίο νόμισμα.

«Θα ήθελα να επαναβεβαιώσω ξεκάθαρα ότι επιθυμούμε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια», δήλωσε ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στους δημοσιογράφους στο Καμπ Ντέιβιντ του Μέριλαντ πριν από την έναρξη του δείπνου εργασίας με τους ηγέτες των κρατών-μελών της G8.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ δήλωσε ότι «θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για να εγγυηθούμε την χρηματοοικονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη. Το κάναμε στο παρελθόν υπό δύσκολες συνθήκες. Θα το ξανακάνουμε εάν χρειαστεί στο μέλλον».
Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για το Εμπόριο Κάρελ ντε Χουχτ περί του ότι η Επιτροπή επεξεργάζεται σχέδια για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ο Μπαρόζο είπε ότι«δουλεύουμε για το σχέδιο Α--το σχέδιο Α είναι η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.