Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

Μειώσεις στα τιμολόγια των πελατών μέσης και υψηλής τάσης...



Μείωση των χρεώσεων ηλεκτρισμού για τους βιομηχανικούς και επαγγελματικούς πελάτες της ΔΕΗ στην υψηλή και μέση τάση και διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των τιμολογίων συνιστά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), στο πλαίσιο απόφασης που εξέδωσε για το θέμα της καταγγελίας που είχε...
καταθέσει η «Χαλυβουργία Ελλάδος» κατά της ΔΕΗ όσον αφορά τα τιμολόγια ρεύματος.

Για τους πελάτες της υψηλής και μέσης τάσης, δηλαδή τις μεγάλες βιομηχανίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις έχουν απελευθερωθεί τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ.

Στην απόφασή της η ΡΑΕ καταρχήν καταλογίζει στη ΔΕΗ έλλειψη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με τους πελάτες των κατηγοριών αυτών και ζητά να προηγούνται διαπραγματεύσεις με τους πελάτες για τη διαμόρφωση των τιμολογίων, ενώ παράλληλα καλεί τη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις στα νέα τιμολόγια, με στόχο:
- Τη μείωση του συνολικού κόστους ισχύος, το οποίο επιμερίζεται στους πελάτες υψηλής τάσης.
- Το δικαιότερο επιμερισμό του κόστους ισχύος ανάμεσα στις διάφορες κατηγορίες των πελατών υψηλής τάσης και το μηδενισμό των χρεώσεων ισχύος στη ζώνη ελαχίστου.
- Την υιοθέτηση ελαστικότερων όρων δήλωσης ισχύος.
- Την παροχή εκπτώσεων για έγκαιρη και τακτική εξόφληση των λογαριασμών κ.λπ.
Η ΡΑΕ διευκρινίζει ότι οι παρατηρήσεις της αυτές ισχύουν και για τους πελάτες της μέσης τάσης στο βαθμό που εμφανίζουν χαρακτηριστικά κατανάλωσης με τους πελάτες της υψηλής τάσης.

Όσον αφορά στο θέμα της «Χαλυβουργίας Ελλάδος», η οποία προσέφυγε στη ΡΑΕ για το ζήτημα των τιμολογίων της ΔΕΗ, η ΡΑΕ συστήνει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε ουσιαστική διαπραγμάτευση με τη «Χαλυβουργία Ελλάδος» ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία επί των χρεώσεων, με σκοπό, σε διάστημα 30 ημερών, να συνάψουν νέα σύμβαση...
apospasma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.