Τιμη Νι

Παρέχεται από το Investing.com

"Ζιμπάμπουε" η Ελλάδα χωρίς ευρώ

Με τη Ζιμπάμπουε παρομοιάζει την Ελλάδα, σε μία μετά ευρώ εποχή, το επενδυτικό σχήμα ToscaFund, σε έκθεσή του με τίτλο "Το πιο σκοτεινό ελληνικό δράμα: ένα παιχνίδι επιβίωσης". Επίσης, σημειώνει ότι οι εκλογές του Ιουνίου αποκτούν χαρακτήρα δημοψηφίσματος για την παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις στην πλειονότητά τους οι Έλληνες πολίτες τάσσονται κατά της συνέχισης των μέτρων λιτότητας. 


Ο αναλυτής του fund Savvas Savouri, επισημαίνει ότι, αν και κανείς δεν θέλει τη λιτότητα, οι επιπτώσεις της εξόδου από την Ευρωζώνη και κατ΄ επέκταση από την Ε.Ε., είναι πολύ χειρότερες.
"Τα γεγονότα που έφεραν την Ελλάδα στο σημερινό αδιέξοδο είναι προϊόν μικροπολιτικής. Η εκτίμησή μας είναι ότι ο ρεαλισμός στο τέλος θα επικρατήσεις και θα βρεθεί λύση που θα δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα να συνεχίσει εντός Ευρωζώνης", υπογραμμίζει.

"Τα επιχειρήματα για έξοδο από το ευρώ “αγνοούν” την πιθανότητα επακόλουθων υποτιμήσεων από τις γειτονικές χώρες. Επίσης, παραβλέπουν διάφορες συνέπειες: τη σχεδόν βέβαιη έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε, τον επακόλουθο υπερ-πληθωρισμό και την εξαθλίωση των ηλικιωμένων. Αγνοούν τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα εγκαταλειφθεί από όλους αλλά όχι από τους επενδυτές-τοκογλύφους. Αγνοούν ότι η μετανάστευση των Ελλήνων που βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία θα εξελιχθεί από ρεύμα σε χείμαρρο. Αγνοούν τη δεδομένη κατάρρευση των ελληνικών τίτλων, το τέλος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την άνθηση της μαύρης αγοράς και την σημαντική αύξηση της εγκληματικότητας. Στην ουσία, παραβλέπουν την αναπόφευκτη κατάρρευση της ελληνικής αστικής τάξης. Το έχουμε ξαναπεί και το επαναλαμβάνουμε: η Ελλάδα μετά το ευρώ θα μοιάζει πολύ με τη Ζιμπάμπουε", αναφέρει στην έκθεση του το Fund.

Tην ίδια ώρα, ο Savva Savouri μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC, είπε ότι η παραμονή στο ευρώ είναι η μόνη επιλογή και προέβλεψε ότι στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει εκτός ευρωζώνης, ενδέχεται να έρθει αντιμέτωπη ακόμα και με ένα πραξικόπημα. "Η χώρα θα έχει μείνει με μια κοινωνία πολιτών που  καταρρέει και όποτε κάτι τέτοιο συμβαίνει, ο στρατός αναλαμβάνει τον ρόλο της κυβέρνησης", τόνισε.

Πηγή: capital.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παράκληση να μην υπάρχουν μηνύματα υβριστικού περιεχομένου.